Βαθμολογία

Κρίνονται πολλά σε Ροστόφ, τελικός για Γερμανία

Συνέχεια στο Μουντιάλ έχουμε σήμερα (23/6) με τρία ακόμα παιχνίδια για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τις ομάδες.

Βέλγιο - Τυνησία για τον 7ο όμιλο και τα δύο παιχνίδια για τον 6ο, Νότια Κορέα - Μεξικό και Γερμανία - Σουηδία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας και τα οποία αναμένεται να κρίνουν πολλά.

Στις 15:00 στην «Οτκρίτιε Αρένα» της Μόσχας, το Βέλγιο αναμετράται με την Τυνησία και οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν τη νίκη προκειμένου να κλειδώσουν τη πρόκριση στην επόμενη φάση και εν συνεχεία να παίξουν την τελευταία αγωνιστική με την Αγγλία για την πρωτιά του ομίλου.

Από την άλλη οι Τυνήσιοι μετά την ήττα τους από την Αγγλία ξέρουν ότι μόνο με νίκη θα μπορούν να έχουν ελπίδες πρόκρισης καθώς με ήττα αποχαιρετούν τη διοργάνωση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα θέλουν νίκη με πολλά γκολ κόντρα στο Παναμά και ήττα των Βέλγων από την Αγγλία.

Συνέχεια στις 18:00 με την αναμέτρηση στο Ροστόφ ανάμεσα στη Νότια Κορέα και το Μεξικό, εκεί που οι Ασιάτες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση, ενώ το Μεξικό θέλει τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την παρουσία του για ακόμα μια φορά στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Οι Νοτιοκορεάτες θέλουν τη νίκη προκειμένου να έχουν ελπίδες αν και με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική παίζουν με τη Γερμανία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να είναι στη δυάδα πρόκρισης. Βέβαια η ομάδα του Γιόνγκ Σιν οφείλει να παλέψει και αυτό θα κάνει κόντρα στο Μεξικό το οποίο με νίκη προκρίνεται στην φάση των «16».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα, η οποία το 2002 είχε καταλάβει την 4η θέση στη διοργάνωση στη χώρα της, μαζί με την Ιαπωνία, έχει να πετύχει νίκη σε Μουντιάλ από το 2010 όταν και είχε επικρατήσει της Ελλάδος με 2-0 στο πρώτο ματς. Έκτοτε σε επτά παιχνίδια που ακολούθησαν αγνοεί τη νίκη έχοντας 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Τέλος στις 21:00 στο Σότσι η παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία αντιμετωπίζει τη Σουηδία με στόχο τη νίκη προκειμένου να ξεπεράσει το σοκ της πρεμιέρας με την ήττα από το Μεξικό. Για την ομάδα του Λεβ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα καθώς αν οι Γερμανοί δεν νικήσουν τότε θα δυσκολέψει το έργο τους για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση.

Από την άλλη οι Σουηδοί του Μάρκους Μπεργκ προέρχονται από τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Νότια Κορέα και ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στα «πάντσερ» θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης. Βέβαια και την ήττα να γνωρίσουν οι Σκανδιναβοί και πάλι θα κρατούν τη τύχη στα χέρια τους για το ματς της αυλαίας με το Μεξικό.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

7ος όμιλος:

15:00 Βέλγιο - Τυνησία ΕΡΤ1

6ος όμιλος

18:00 Νότια Κορέα - Μεξικό ΕΡΤ1

21:00 Γερμανία - Σουηδία ΕΡΤ1