Βαθμολογία

Συναρπαστικό σπριντ στο Μεζούρλο και παράλληλες εκδηλώσεις του Δ. Λαρισαίων

«Ραντεβού» στο Μεζούρλο δίνουν αθλητές και κοινό, σήμερα το μεσημέρι, για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2024. Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση και υποδέχεται ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στο οποίο μετέχουν 120 αθλητές από 17 διαφορετικές χώρες, με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, που έχει οργανώσει η Αντιδημαρχία Παιδείας & Άθλησης, από τις 2 μ.μ.

Σύμφωνα με τη διαδρομή, το πελοτόν ερχόμενο από Τύρναβο διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και Σανδράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Υγείας -οπότε και οι αθλητές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης.

Το πέρασμα των αθλητών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4.30 το απόγευμα:

 • Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
 • “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων
 • Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας
 • Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας
 • “Παίζω μπάλα" με τα κορίτσια της ΑΕΛ
 • “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου μας
 • “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
 • “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν
 • “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»
 • Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα
 • Γνωριμία και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
 • Λειτουργία Info Point

Μετακινήσεις

Για τη διευκόλυνση μετακίνησης του κοινού, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά των πολιτών, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 2 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., από την Κεντρική πλατεία).

Να σημειωθεί ότι για όσους πολίτες επιθυμούν να μεταβούν στο Μεζούρλο (χωρίς να χρησιμοποιήσουν αστικό), προκειμένου να συμμετάσχουν στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, η προσέγγιση στο σημείο θα γίνεται μόνον πεζή, με κάθετη διέλευση από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων και μόνο από την οδό Δαβάκη -σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, από τις 2 μ.μ. και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή και τις παράλληλες δράσεις:

https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/2o-etap

Διακοπή μαθημάτων

Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εναλλακτικές διαδρομές

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη (16-05-2024), στη Λάρισα, κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, θα ισχύσουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Από ώρα 14:00 μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών:

 • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της.
 • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δ.Κ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δήμος Λαρισαίων).
 • Στην οδό Παπάγου(Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης (Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης(Κολυμβητήριο) και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και της Κ. Σανδράκη.
 • Στην οδό Κ. Σανδράκη,το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό της ΔΕΥΑΛ σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΔΕΥΑΛκαι στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Κ. Σανδράκη και της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων.
 • Στην οδό Λαγού το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων και της Περιφερειακής Τρικάλων.
 • Στην Περιφερειακή Τρικάλων, στο τμήμα αυτής από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων έως τη συμβολή της με την οδό Δέσπως Διαμαντίδου, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο AEL FC ARENA και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Περιφερειακής Τρικάλων και της οδού Καντώνια.
 • Στην οδό Καντώνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς οδό Υγείας, σε όλο το μήκος του.
 • Στην οδό Υγείας, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσης και το τμήμα αυτού από την ανώνυμη οδό παραπλεύρως του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας έως την οδό Καρδίτσης.

Από ώρα 14:30 μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών:

 • Στην Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας, στο τμήμα αυτής από την οδό Γ. Παπανδρέου έως την χ/θ 23 (δ-ση Βούναινα) το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσα και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο, πλην του τμήματος από την δ-ση Μεσσοράχης έως την διασταύρωση Ελευθερές στο οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυ­κλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις εναλλακτικές διαδρομές:

https://www.astynomia.gr/2024/05/14/14-05-2024-kykloforiakes-rythmiseis-sto-plaisio-tou-diethnous-podilatikou-gyrou-elladas-2024-tin-pebti-16-05-2024-kai-tin-paraskevi-17-05-2024-stis-perifereiakes-enotites-larisas-kai-karditsas/