Βαθμολογία

Παγκόσμιοι πρωταθλητές για δεύτερη φορά οι τρικολόρ

Η Γαλλία είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς με εκπληκτική εμφάνιση νίκησε 4-2 στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ την αξιόμαχη Κροατία και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι «τρικολόρ» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο ένα εκπληκτικό τουρνουά και επιβεβαίωσαν όσους τους θεωρούσαν την καλύτερη ομάδα πριν την πρώτη σέντρα στην Ρωσία.

Οι Γάλλοι ευτύχησαν να προηγηθούν με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, η Κροατία απάντησε με γκολάρα του Πέριστιτς, ωστόσο με πέναλτι του Γκριεζμάν (μετά από χρήση VAR), η Γαλλία έκανε το 2-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Με γκολάρες των Πογκμπά και Εμπαπέ το σκορ ανέβηκε στο 4-1, ενώ μετά από τραγικό λάθος του Γιορίς στο 69’, ο Μάντζουκιτς μείωσε σε 4-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του τελικού, παρά τις προσπάθειες των Κροατών στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η Γαλλία, που έπαιξε για 3η φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (1998, 2006, 2018), κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά, καθώς είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου και το 1998, όταν είχε νικήσει 3-0 την Βραζιλία.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ (55΄ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73΄ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (81΄ Φεκίρ).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82΄ ΠΙάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς (71΄ Κράμαριτς), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.