Βαθμολογία

«Τρικολόρ» και «βατρένι» συγκρούονται στον μεγάλο τελικό

Περιμέναμε τέσσερα χρόνια, αλλά η μεγαλύτερη ώρα στη μεγαλύτερη διοργάνωση έφτασε. Έπειτα από 63 ματς γεμάτα συγκινήσεις, εκπλήξεις, θέαμα, γκολ και στιγμές που μας σημάδεψαν, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είναι έτοιμο για την τελευταία παράσταση.

Στις 18.00 της Κυριακής (15/7) Γαλλία και Κροατία διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο. Οι «τρικολόρ» θέλουν το... νταμπλ μετά το 1998, ενώ οι «βατρένι», στον πρώτο τους τελικό, θέλουν να πάνε μέχρι τέλους την έκπληξη, ζητώντας... εκδίκηση για τον προ 20ετίας αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Η Γαλλία

Ήταν αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σταθερές ομάδες του τουρνουά και αυτό αποδεικνύεται και με τη γλώσσα των αριθμών. Από το ξεκίνημα, η Γαλλία έχει βρεθεί να κυνηγάει το σκορ μόλις... εννέα λεπτά συνολικά, ενώ ο Ούγκο Γιορίς αποτελεί αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια, καθώς έχει αποκρούσει και τις τελευταίες επτά μπάλες με κατεύθυνση προς το τέρμα του.

Παράλληλα, οι «τρικολόρ» μετρούν 8 νίκες στα τελευταία 11 ματς τους, ποσοστό 73%, το οποίο κάνει τον Ντιντιέ Ντεσάν τον πιο επιτυχημένο προπονητή της διοργάνωσης που έχει τουλάχιστον δέκα ματς στο ενεργητικό του στον θεσμό. Η Γαλλία βασίζει πολλά και στο ομαδικό πνεύμα που τη διακρίνει, προκειμένου είκοσι χρόνια μετά να ανέβει ξανά στην κορυφή!

Η πιθανή σύνθεση: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ματουιντί, Ζιρού.

Η Κροατία

Η ομαδική προσπάθεια διακρίνει και τους «βατρένι», όπως και το... πείσμα. Αν και βρέθηκαν τρεις φορές να κυνηγούν το σκορ, κόντρα σε Δανία, Ρωσία και Αγγλία, έδειξαν χαρακτήρα και πήραν στο τέλος αυτό που ήθελαν.

Ο Ντάλιτς βασίζει πολλά στην εμπειρία των παικτών του, η οποία... ρέει άφθονη με τον ηλικιακό μέσο όρο στα 27 χρόνια και 10 μήνες. Ο Μόντριτς θα μπορούσε να αναδειχθεί MVP του τουρνουά, έχοντας και άξιους συμπαραστάτες τους Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν και Κόβασιτς μεταξύ άλλων. Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον άθλο;

Η πιθανή σύνθεση: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.