Βαθμολογία

Σα-κυρί-α η Ελβετία επικράτησε της Σερβίας

Η Ελβετία επικράτησε με σκορ 2-1 της Σερβίας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον 5ο όμιλο. Οι «πλάβι» προηγήθηκαν στο 5’ με τον Μίτροβιτς, όμως οι Ελβετοί έφτασαν στους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Τσάκα (53') και Σακίρι (90'+1').

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει αυτή την Ελβετία είναι το γεγονός ότι αποτελεί πολύ σκληρό καρύδι. Μετρά μόλις μία ήττα στα τελευταία 24 της παιχνίδια, κι αυτή από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η φιλοσοφία της δεν αλλάζει είτε προηγείται είτε βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κυνηγάει λυσσαλέα κάθε φάση και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, ότι συνθήκες κι αν έχουν διαμορφωθεί στο ματς. Κοίταξε στα μάτια την Βραζιλία και γύρισε το ματς (1-1) με την κεφαλιά του Τσούμπερ. Αυτή τη φορά, η ολική ανατροπή  είχε ως θύμα την Σερβία.

Ένα καταπληκτικό γκολ του Τζάκα (πάνω - κάτω στο ίδιο χρονικό σημείο) έσβησε το τέρμα του Μίτροβιτς, ο Σακίρι έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στις καθυστερήσεις (1-2) και πλέον οι Ελβετοί είναι αγκαλιά με την πρόκριση, αφού χρειάζονται μία ισοπαλία με την αδιάφορη Κόστα Ρίκα για να περάσουν στην επόμενη φάση. Όσο για τους Σέρβους; Τώρα πια, ψάχνουν υποχρεωτικά αποτέλεσμα απέναντι στην Βραζιλία για να περάσουν στα νοκ-άουτ. Ζόρικα κόλπα…

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μιλιβόγεβιτς (81' Ράντονιτς), Μάτιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64' Λιάιτς), Μίτροβιτς

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαΐλι (73' Εμπολό), Ζούμπερ (90'+3' Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46' Γκαβράνοβιτς).