Βαθμολογία

Στην κορυφή του Ολύμπου


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Από την κορυφή του Ολύμπου ατενίζει η ΑΕΛ τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Μετά τα χθεσινά ματς είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΛ «χτίζει» σημαντική βαθμολογική διαφορά  ενόψει της αρχής του δευτέρου γύρου. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο για την ΑΕΛ να «χτίσει» μια βαθμολογική διαφορά από τώρα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί στη συνέχεια με αυτό το άγχος της ανόδου.

Το χθεσινό ματς δεν χωράει σε κριτική διότι η ομάδα του Κάστορα διαθέτει ένα νεανικό σύνολο που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες αλλά μπροστά στους βυσσινί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Η ΑΕΛ απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου σκόραρε τέσσερις φορές στο α' ημίχρονο αλλά στο  δεύτερο ημίχρονο «έπεσε» ο ρυθμός του αγώνα και παρόλο που είχε  αρκετές χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι δεν μπόρεσε να βάλει περισσότερα γκολ. Προφανώς, λοιπόν, δεν μπορεί κάποιος να κάνει ιδιαίτερη κριτική σε έναν τέτοιο αγώνα. 

Ο Στεφανίδης και ο Γκούρτσας είναι οι καλύτερες μεταγραφές που έγιναν από το καλοκαίρι και πραγματικά αδικούνται που παίζουν σε τέτοια κατηγορία, ο Σικαλιάς είναι μια πολύ καλή επιλογή αφού είναι σταθερός σε απόδοση όλη τη χρονιά, ο Κυριακίδης παρά τις μεταπτώσεις στην απόδοση του λόγω κυρίως των τραυματισμών που είχε σίγουρα αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα όπως και ο Νεμπεγλέρας φυσικά. Με τη βοήθεια και των συμπαικτών τους έφτασε η ΑΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Αυτό είναι και το θετικό της χρονιάς ότι η ομάδα όπως φαίνεται θα πάρει την άνοδο εύκολα. Από κει και πέρα, χθες είδαμε ένα Αλκαζάρ που θύμιζε «πέτρινες» εποχές  αφού  οι θεατές δεν έφτασαν ούτε τους 1.000 και ήταν περίπου 800.

Η διαρροή ονομάτων που τελικά δεν έρχονται, οι κακές εμφανίσεις, η λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική του χρηματοδότη και η κακή ψυχολογία που εκπορεύεται από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας φέρνουν αυτήν την εικόνα στο γήπεδο. Αν θυμηθεί κάποιος πέρυσι ότι αυτή η εικόνα υπήρχε στα τελευταία ματς τότε πρέπει να προβληματιστεί ακόμα περισσότερο συν το γεγονός ότι πέρυσι σε μια χρονιά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τα διαρκείας ήταν 1600 και φέτος 600.

Πλησιάζει ο καιρός που στην πρώτη διάταξη θα μπουν τα θέματα της εκκαθάρισης, του γηπέδου και των εκλογών της ανάδειξης του νέου μεγαλομετόχου οπότε οι εξελίξεις θα είναι αυτές που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.