Βαθμολογία

Νίκη χωρίς να πείσει


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την νίκη πήρε η ΑΕΛ μέσα στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό και μάζεψε άλλους τρεις βαθμούς σημαντικούς για την επίτευξη της ανόδου. Σε ένα ακόμα ματς η ΑΕΛ μπορεί να κέρδισε αλλά δεν έπεισε με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο. Είναι φανερό, με τον ερχομό του Γ.Στράντζαλη η ομάδα να μην εμφανίζεται όπως πρέπει επειδή ακόμα δεν έχουν αφομοιώσει ενδεχομένως την τακτική του προπονητή ή και ο ίδιος ο προπονητής δεν έχει καταφέρει να βρει τα «κουμπιά» των παικτών του.

Είναι προφανές, θεωρώ, πως όταν διαθέτεις αυτό το ρόστερ και παίζεις για εβδομήντα λεπτά με παραπάνω παίκτη σίγουρα περιμένεις μεγαλύτερο σκορ και καλύτερο θέαμα από αυτό που έδειξε χθες η ΑΕΛ. Είναι δεδομένο ότι αν την Τετάρτη η ΑΕΛ δείξει αυτό το πρόσωπο στο ματς Κυπέλλου τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα σε έναν θεσμό που μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ θεωρείτε το αδιαφιλονίκητο φαβορί να κατακτήσει τον τίτλο θα κινδυνέψει να βρεθεί στο άλλο άκρο του αποκλεισμού. Επίσης, είναι γεγονός ότι η ομάδα άφησε ελεύθερους τέσσερις ποδοσφαιριστές που ακόμα δεν τους έχει αντικαταστήσει και σε συνδυασμό με κάποιες απουσίες που πάντα υπάρχουν επιφέρουν διάφορες «αλχημείες» στην ενδεκάδα πράγμα που δεν βοηθά στην γενικότερη καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Όσον αφορά, το μεταγραφικό κομμάτι ο Πόνσε και ο Μπανούσης θα ήταν πολύ καλές επιλογές όχι μόνο για φέτος αλλά και για του χρόνου. Όμως όπως μαθαίνω για τον Μπανούση οι ελπίδες έχουν εξανεμιστεί αφού η ομάδα του τον υπολογίζει και για τον Πόνσε έγινε γνωστό πως δεν μπορεί να του εξασφαλιστεί άδεια εργασίας οπότε η περίπτωση του δυσκολεύει αρκετά Φυσικά, αυτό είναι και το τίμημα που πληρώνει κανείς όταν βγαίνουν προς τα έξω τα ονόματα πιθανών στόχων και τελικώς δεν έρχονται στον σύλλογο. Στα υπόλοιπα ματς ο προπονητής της Φιλλιπιάδας κάνει πολύ καλή δουλειά στο αγωνιστικό κομμάτι, θα πρέπει όμως  να κάνει και στον χαρακτήρα του το ίδιο διότι είναι λογικό να χαίρεται πολύ με την νίκη  απέναντι στην ΑΕΛ αλλά μετά το τέλος του παιχνιδιού ενός διαφορετικού ματς να συνεχίζει να ασχολείται με την ΑΕΛ τον Νεμπεγλέρα κτλ. Είναι κάπως υπερβολικό και μάλλον θέλει και άλλα λεπτά δημοσιότητας. Ο Οικονόμος συνεχίζει την ανοδική - σταθερή πορεία του προς την κορυφή- άραγε γιατί ακόμα δεν έχουν μπει στο στόχαστρο παίκτες για την ΑΕΛ- δείχνει πως βάζει πολύ γερές βάσεις για το μέλλον σε μια περιοχή που παραδοσιακά «βγάζει» πολύ καλές ομάδες και ταλαντούχους παίκτες.

Τέλος, όσον αφορά τις επιστολές ανάμεσα στον Κ. Πηλαδάκη, την Ερασιτεχνική ΑΕΛ και τον Β. Πλεξίδα είναι κάτι που έχει κουράσει πια όλον τον κόσμο. Ρεαλιστικά, είναι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο να παίξει η ΑΕΛ στο AEL FC ARENA αφού οι σχέσεις μεταξύ τους είναι τεταμένες και είναι αβέβαιο ακόμα και αν θα δεχθεί ο Κ.Πηλαδάκης όχι απλά να καθίσει στο ίδιο τραπέζι αλλά ακόμα και να συνομιλήσει με τον Ερασιτέχνη και τον κ. Πλεξίδα. Βέβαια, το προσεχές διάστημα το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί όσον αφορά αυτήν την διαδικασία αφού το γήπεδο και το προπονητήριο είναι ισχυρά ατού στα χέρια αυτών που θέλουν να αγοράσουν την νέα ΠΑΕ το καλοκαίρι. Γι΄αυτό το φώναζα από το φθινόπωρο σε όλες τις πλευρές για να ωφεληθούν όλοι πρέπει να υπάρξει λογική και σύνεση αλλά και ρεαλισμός για το καλό της ομάδας που είναι η μεγαλύτερη χαμένη της ιστορίας αυτής.