Βαθμολογία

Στην κορυφή του Ολύμπου


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στην κορυφή του Ολύμπου βρίσκονται οι έντεκα αετοί της ΑΕΛ, μετά την νικηφόρα εμφάνιση  επί του Ολύμπου Κέρκυρας με σκορ 4-0. Δανειζόμενος τους στίχους του ύμνου της ομάδας μας γίνεται εμφανές το γενικότερο κλίμα που επικρατεί  γύρω από τους «βυσσινί». Κάτι φυσιολογικό, αφού η ΑΕΛ όπως έχει χιλιογραφτεί είναι αντιμέτωπη μόνο με τον κακό της εαυτό.

Η ΑΕΛ και χθες παρόλο που έχασε πολλές ευκαιρίες σκόραρε τέσσερις φορές με τρεις παίκτες  εκ των οποίων οι δύο είναι τα «βαριά» χαρτιά της όχι μόνο για φέτος αλλά και για του χρόνου. Ο λόγος για τους Νέστωρα Στεφανίδη και τον Δημήτρη Γκούρτσα δύο επιθετικοί οι οποίοι δείχνουν με την παρουσία τους ότι είναι για υψηλότερες κατηγορίες και η ομάδα πρέπει να τους εμπιστευτεί με κλειστά μάτια για τη νέα χρονιά.

Γενικότερα, το ματς δεν επιδέχεται ιδιαίτερου σχολιασμού από την στιγμή που ο Όλυμπος Κέρκυρας  έφτασε στο γήπεδο στις 2 το μεσημέρι και προηγήθηκε ένα κοπιαστικό ταξίδι αυθημερόν! Αυτό δεν μειώνει τη νίκη της ΑΕΛ αλλά καταδεικνύει αυτόματα το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος με τις ομάδες να κάνουν έναν τεράστιο αγώνα για να τελειώσουν το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς.

Μπορεί λοιπόν η ΑΕΛ να επικράτησε  εύκολα  αλλά μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Γ.Στράντζαλης  επέλεξε να κάνει «αλχημείες» στην ενδεκάδα χρησιμοποιώντας έμπειρους παίκτες και όχι νεαρούς που ήταν στον πάγκο. Η έκπληξη μου μεγάλωσε όταν με την παρέλευση του πρώτου δεκαλέπτου  στο Β΄ημίχρονο δεν έγινε καμία αλλαγή για να δοθεί η ευκαιρία και χρόνος συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια. Ο Γιώργος Στράντζαλης έχει κερδίσει μέχρι στιγμής αρκετά θετικά σχόλια και για την δουλειά αλλά και για τον χαρακτήρα του και το επίπεδο του αλλά θεωρώ ότι πέρα από την αφοσίωση στο αποτέλεσμα να υπάρξει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες που μέχρι τώρα έχουν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ή και καθόλου. Δεν μπορώ να πιστέψω  ότι αν έπαιζε ο Κορομηλάς (τυχαίο το παράδειγμα..)  σαν σέντερ μπακ θα δεχόταν η ΑΕΛ τέσσερα γκολ!

Και αν τελικά δεν αξίζουν την ευκαιρία να αγωνιστούν να το αποδείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Αν δεν δοθούν ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες αυτή την χρονιά με την μεγάλη βαθμολογική και αγωνιστική διαφορά τότε πότε θα δοθούν;  Είναι δεδομένο ότι αγωνιστικά η ΑΕΛ υπερέχει όλων των αντιπάλων διότι κερδίζει με μεγάλα σκορ, κάνει τις ανατροπές όπως με τον Κεραυνό Θεσπρωτικού την Κοζάνη και τα λοιπά και δεν συναντά δυσκολίες εκτός από το παιχνίδι με τον Οικονόμο όπου εκεί δεν ήταν ΑΕΛ αυτό που παρουσιάστηκε αλλά κάτι άλλο άγνωστο.

Καλή χρονιά σε όλους και ειδικά σε όλες τις ομάδες του Νομού μας το 2014 τους «μπήκε» με τον πλέον ευχάριστο τρόπο και ευχή όλων είναι στο τέλος της σεζόν να έχουμε ανόδους και παραμονές στην κατηγορία όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων του νομού.