Βαθμολογία

Στάση Φιλιππιάδα


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στάση στην Φιλιππιάδα έκανε το «τρένο» της ΑΕΛ. Σε ένα ματς που η ΑΕΛ παρουσίασε τον κακό της εαυτό δεν κατάφερε να πάρει έστω και το βαθμό της ισοπαλίας. Όπως έχω αναφέρει πάμπολλες φορές, η ΑΕΛ έχει να αντιμετωπίσει τον κακό της εαυτό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κατάφερε έστω και προσωρινά να επιτείνει την αγωνία σχετικά με την υπόθεση ανόδου. Φυσικά, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κίνδυνος για την άνοδο αλλά λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου πρέπει να αρχίζει να ξεκαθαρίζει την υπόθεση άνοδος σύντομα. Για να μπορέσει η ομάδα και το τεχνικό της επιτελείο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της επόμενης χρονιάς και να δουλεύει τον «κορμό» για τη νέα σεζόν και φυσικά ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή του νέου μεγαλομετόχου. Μια ιστορία που θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον του κόσμου όσο θα πλησιάζουμε στον Μάιο οπότε το ιδανικό θα είναι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση άνοδος πολύ σύντομα.

Όπως ανέφερα χθες σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης η ψυχραιμία είναι που οδηγεί στις σωστές αποφάσεις και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα είναι απλώς ο κόσμος πικραίνεται από την στιγμή που αντιμετωπίζει μικρότερου βεληνεκούς ομάδες. Επίσης, στο αγωνιστικό  κομμάτι αυτό που πρέπει να απασχολήσει τον προπονητή - που εκτέθηκε με τις δηλώσεις του περί ανταγωνισμού - είναι στα ματς που υπάρχει δύναμη και μεγαλύτερος ανταγωνισμός οι ποδοσφαιριστές δεν τα πάνε και τόσο καλά. Γεγονός που συμβαίνει στα τελευταία εκτός έδρας ματς που η εικόνα της ΑΕΛ δεν είναι και η καλύτερη.

Ακολουθεί δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Θεσπρωτό όπου η ΑΕΛ καλείται να αποδείξει για μια ακόμα φορά το ότι είναι το αφεντικό της κατηγορίας. Μετά τις αποχωρήσεις των παικτών της προηγούμενης εβδομάδας «αδειάζοντας» το ρόστερ σε άμυνα και κέντρο πράγμα που προφανώς έκανε εκτός από το τεράστιο πάθος του τον Νεμπεγλέρα να παίξει και το γεγονός ότι ο Γ. Στράντζαλης δεν δείχνει και μεγάλη εμπιστοσύνη στα νεαρά παιδιά αναμένουμε σημαντική ενίσχυση  στην αμυντική και μεσαία γραμμή.

Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε την επίσκεψη του κ.Πηλαδάκη  στη Λάρισα και τον «πόλεμο ανακοινώσεων» μετέπειτα με τον κ. Πλεξίδα. Η ουσία για την ΑΕΛ είναι να αγωνιστεί στην έδρα της το AEL FC ARENA και να προπονείται στο αθλητικό  της κέντρο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τις εντυπώσεις για τις δύο πλευρές.

Από την στιγμή που ο Κ.Πηλαδάκης σκληραίνει την στάση του απέναντι στον κ. Πλεξίδα και θα εντείνει στο προσεχές διάστημα τις επισκέψεις του στη πόλη μας γίνεται εύκολα αντιληπτό  τι «ψωμί» θα υπάρξει γύρω από όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το κοινό τους τελευταίους μήνες. Τέλος, με τις συνεχείς αναφορές των δύο πλευρών για το θέμα του ΑΡΕΝΑ, της εκκαθάρισης κτλ όταν τελικά ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ένας από τους δύο θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα δίχως να υπάρχει γυρισμός.