Βαθμολογία

Πέντε στον Πεντάλοφο, δύο στην Κοζάνη!


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Γκολ για καθένα από τους λόφους της περιοχής φιλοδώρησε η ΑΕΛ την ομάδα της Δόξας Πενταλόφου και ο Οικονόμος δύο γκολ την Κοζάνη δίνοντας την χαριστική βολή στο 88΄. Μια νίκη που κατέδειξε για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι δεν υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ ΑΕΛ και υπολοίπων ομάδων και με σοβαρότητα και πειθαρχία βγάζοντας στο γήπεδο τον καλό της εαυτό θα οδηγηθεί εύκολα στην παραπάνω κατηγορία. Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο, όμως είναι το γεγονός το δίπολο ΑΕΛ - Τσαριτσάνης πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον όμιλο βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά.

Αυτό που αρέσει στον Λαρισαίο οπαδό υποθέτω εκτός από την αγωνιστική παρουσία της ΑΕΛ και την ευκολία που κερδίζει τα ματς είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες του Νομού μας πρωταγωνιστούν στον 2ο όμιλο. Αν κοιτάξει, λοιπόν, κάποιος τον βαθμολογικό πίνακα θα δει την ΑΕΛ στην πρώτη θέση και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στην δεύτερη. Όποιος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν λίγο καιρό μπορεί να έφυγε με τις χειρότερες των εντυπώσεων από την ΑΕΛ αλλά πρέπει να αποκόμισε την καλύτερη εικόνα  από τον Οικονόμο.

Σίγουρα η προσπάθεια του Οικονόμου από την αρχή της σεζόν χρίζει πολύ μεγάλης και σημαντικής αναφοράς απλώς, κατά την άποψη μου, είχε την «ατυχία» να βρει την ΑΕΛ μπροστά της οπότε «επισκιάζεται» η δικιά της προσπάθεια. Μια ομάδα που ανασυστάθηκε φέτος, είχε την τύχη παρόλο που έπεσε κατηγορία να παραμείνει στην ίδια αφού έγινε η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που ναι μεν έπεσε σε έναν «βατό» όμιλο αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανένας τις πολύ καλές εμφανίσεις του Οικονόμου και φυσικά το γεγονός ότι το 90% των παιχνιδιών τα έδωσε εκτός έδρας! 

Βέβαια, ότι είναι πολύ  κοντά στην κορυφή κάνει καλό και στην ίδια την ΑΕΛ που «νιώθει» τα χνώτα αντιπάλου πάνω της αφού η διαφορά είναι πολύ μικρή ώστε να μην εφησυχάζει και να μην χαλαρώνει στην πορεία του πρωταθλήματος. Η φετινή προσπάθεια του Οικονόμου είναι αξιοσημείωτη και αξιοζήλευτη, που με μικρό μπάτζετ και με παιδιά από το Νομό έκανε την δεύτερη καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και αν δεν ήταν η ΑΕΛ σίγουρα θα «χτυπούσε» άνοδο με μεγαλύτερες αξιώσεις!

Τέλος, επειδή παρακολούθησα το ματς του Τυρνάβου όπως το έγραψα και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όταν έχεις τέτοιο γήπεδο στην πόλη σου όπως το ARENA και βιώνεις τέτοια κατάσταση στο Αλκαζάρ(δεν άναψαν ποτέ οι προβολείς, ίντερνετ με τα χίλια ζόρια και ίσα-ίσα για το ματς, θεωρεία που έσταζαν νερό πάλι καλά που δεν έριξε και κατακλυσμό...) μόνο θυμό και ντροπή μπορεί να νιώσεις... Ειδικά όταν οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι αυτοί έδωσαν αφορμή στην Καβάλα να κάνει ένσταση επειδή δεν φρόντισαν να άναψαν οι προβολείς! Είναι αδιανόητο στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας να συμβαίνουν αυτές οι θλιβερές καταστάσεις. Μιας που ο Τύρναβος δείχνει θα παραμείνει άνετα και ανεβαίνει αγωνιστικά ευκαιρία να «ανέβουν» και όλοι οι υπόλοιποι που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με την ομάδα συνειδητοποιώντας την κατηγορία που αγωνίζονται.