Βαθμολογία

Τι ακριβώς θέλουμε;


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Μόνο αυτό το ερώτημα θα μπορούσα να θέσω για αρχή στο συγκεκριμένο κείμενο για σήμερα. Φυσικά αναφέρομαι στην ανοιχτή συγκέντρωση - κάτι από όλα του χρηματοδότη Ε.Πλεξίδα που ουσιαστικά για ποιον λόγο έγινε και τι ακριβώς έβγαλε κανείς δεν κατάλαβε.

Μια ιστορία που κράτησε για πάνω από 2 ώρες ακούστηκαν πολλά αλλά συμπέρασμα όλων αυτών δεν είχαμε. Για να είμαι ειλικρινής δεν πρόκειται να αναφερθώ και πολύ σε αυτό το κομμάτι αφού ο κ.Πλεξίδας μας αφαίρεσε αυτό το δικαίωμα δημοσίως τουλάχιστον μόνο με ραντεβού στο γραφείο του σε ότι  έχει να κάνει με τον ίδιο! Το δικαίωμα κριτικής σύμφωνα πάντα με τον ίδιο περιορίζεται σε παίκτες και προπονητή αλλά ποτέ για τον ίδιο δημοσίως!

Σε διαφορετική περίπτωση σαν δημοσιογράφοι δεν είμαστε ΑΕΛ και επειδή σαν δημοσιογράφοι δεν έχουμε διαρκείας ένας ακόμα λόγος για να μην πολύ μιλάμε. Επειδή έχω διαρκείας όπως και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι αυτό δεν μας κάνει περισσότερο ούτε λιγότερο ΑΕΛ από κάποιον  άλλο ούτε μας προσθέτει ή μας αφαιρεί το δικαίωμα να κριτικάρουμε με βάση τα γεγονότα. Δυστυχώς δεν μου λύθηκε και η απορία αν ανήκω στο top10 των «κακών» δημοσιευμάτων που συγκεντρώνει ο χρηματοδότης της ΑΕΛ καθημερινά.

Επίσης, το ζητούμενο δεν είναι υποχρεωτικά η γραμματική μόρφωση αλλά όταν εκτίθεσαι στο κοινό και μιλάς δημοσίως χρειάζεται προσοχή στον τρόπο ομιλίας και στον τρόπο που εκφράζεσαι γενικότερα. Επιπροσθέτως, πέρα από τις προσβολές προς τα ΜΜΕ θα περίμενα ουσιαστικές απαντήσεις και όχι αυτές που δόθηκαν με τραγικό τρόπο μάλιστα.

Γιατί έγινε αυτή η ιστορία με τα εισιτήρια, γιατί έφυγε ο Κ.Παναγόπουλος, τι θα γίνει με τα Δένδρα και το ARENA. Όλα αυτά είναι «καυτά» ζητήματα που απασχολούν το κοινό και η αλήθεια είναι ότι δεν λύθηκαν οι απορίες και έχασε πολύ σε εντυπώσεις ο χορηγός της ομάδας. Άκουσα πολλές φορές η αλήθεια είναι από το στόμα του η ΑΕΛ του Πλεξίδα και έχω να πω ότι η ΑΕΛ είναι μία και δεν είναι ούτε του Πλεξίδα ούτε του κόσμου αποκλειστικά ούτε , ούτε. Η ΑΕΛ ανήκει σε όλους. Σίγουρα κάποιος πάντα θα βάζει τα λεφτά του και θα έχει περισσότερα δικαιώματα αλλά θα υπάρχει και κόσμος που θα αισθάνεται την ομάδα δικιά του και θα λέει την άποψη του.

Ένα ακόμη αρνητικό σημείο που θα μπορούσα να σταθώ έιναι οι χαρακτηρισμοί εναντίον προσώπων. Με προσβλητικές εκφράσεις όπως στην περίπτωση του Κ.Παναγόπουλου για την στυλιστική του ενδυμασία, δεν τον θέλαμε για μοντέλο για προπονητή τον φέραμε, και για τον πρώην πρόεδρο άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς δεν έχεις να κερδίσεις κάτι αντιθέτως να χάσεις.

Θα μπορούσε να τεκμηριώσει αυτές τις εκφράσεις με στοιχεία αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές. Όσον αφορά το «εγέρθητω» στο τέλος της διαδικασίας επιδή έφυγα λίγο πιο νωρίς δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν και δεν μου κάνει εντύπωση. Εν κατακλείδι, για να μην λέει ο ίδιος ότι μόνο αρνητικά τον πιστώνουμε σίγουρα έδωσε λεφτά και δημιούργησε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας και οργάνωσε την  ομάδα με πρόσωπα, γραφεία, μπουτίκ, αλλά από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν δεν πρόκειται να τα σβήνουμε με σφουγγάρι μονομιάς για το καλό της ομάδας. Έχω μάθει όπως και πολύ άλλοι καλοί συνάδελφοι να λέμε την άποψη μας και η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο αντικειμενικά και έγκυρα για όλα τα γεγονότα καλά ή κακά και όχι να εθελοτυφλούμε γιατί κάποιοι θέλουν να ακούν μόνο αυτά που τους συμφέρει να ακούσουν.
Tα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας οδηγούν και στο παρόν και μέλλον για να μη ν τα ξανακάνουμε...

Όσον αφορά, το αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΛ επανήλθε στις νίκες και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αυτό που κρατάμε σε αυτό ματς είναι η καλή διαχείριση του ματς αφότου μείναμε με 10 παίκτες, η χρησιμοποίηση του Πιά και φυσικά η πρόκριση.