Βαθμολογία

Η πρώτη «σφαλιάρα»


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η πρώτη «σφαλιάρα» ήρθε χθες για την ΑΕΛ και ήχησε στα αυτιά όλων μας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Όχι μόνο για την πρώτη ήττα που κάποτε θα συνέβαινε αλλά κυρίως για τη δήλωση αποχώρησης του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου από τον πάγκο της ομάδας. Μια δήλωση που τάραξε για μια ακόμα  φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα την ηρεμία στις τάξεις των Βυσσινί.

Η πρώτη ήττα αγωνιστικά ήρθε φυσιολογικά αφού η ομάδα της ΑΕΛ δεν εμφανίστηκε ουσιαστικά στο γήπεδο. Αντίθετα, είδαμε τον κακό της εαυτό να παρουσιάζεται στο αγωνιστικό χώρο και να έρχεται η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. Σίγουρα αυτό δεν μειώνει την τεράστιας σημασίας νίκη του Οικονόμου που εκμεταλλεύτηκε  πλήρως τις αδυναμίες των Βυσσινί και κέρδισε αυτό το ματς. Πολλή συζήτηση φυσικά σηκώνουν και δύο φάσεις με τον Πλιάγκα και σε χέρι του αμυντικού της Τσαριτσάνης χωρίς όμως να τίθεται θέμα αδικίας διότι όταν είσαι επαγγελματική ομάδα και με τέτοια διαφορά στο ρόστερ ποιοτικά τουλάχιστον η δικαιολογία περί διαιτησίας χάνει ολοκληρωτικά την αξία της. Απαράδεκτο το γεγονός να μην τιμηθεί η προτομή του Γ.Μητσιμπόνα από την ΑΕΛ που δεσπόζει στο γήπεδο του Τυρνάβου όπως πολύ σωστά έπραξε η ομάδα του Οικονόμου, αλλά και οι ύβρεις στο πρόσωπο του Κώστα Κατσάρα και των παικτών του. Παίζουν για την φανέλα, την αξιοπρέπεια και το γόητρο τους και αξίζουν σεβασμό…

Στο τρίτο ημίχρονο του παιχνιδιού έπεσε η «βόμβα» που αναστάτωσε τους πάντες. Η δήλωση παραίτησης -αποχώρησης του Κ.Παναγόπουλου μας έριξε και πάλι στη δίνη του Κυκλώνα ασχολούμενοι και πάλι τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Πολλοί ξαφνιάστηκαν άλλοι όχι περιμένοντας αυτήν την κίνηση μετά τα τελευταία γεγονότα με την απόλυση και επαναπρόσληψη του γυμναστή Κ.Λιάπη και για να είμαστε ειλικρινείς κυοφορείται σαν γεγονός πάνω από ένα μήνα. Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν σαφώς γεμάτες υπονοούμενα αφού ο ίδιος μας καλεί να τις  διαβάσουμε δύο και τρεις φορές προκειμένου να αντιληφθούμε τι εννοεί.

Τα γεγονότα που τον ταλάνιζαν τόσο καιρό ήταν ότι δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη διοίκηση και ήταν στον «αέρα» ουσιαστικά , η έλλειψη προπονητηρίου αφού τα βοηθητικά γήπεδα του Δήμου είναι σε κακή κατάσταση όπως και η Φιλλιπούπολη με τελευταίο θύμα τον Τζουμάκη, η απόλυση του συνεργάτη του και το όλο παρασκήνιο με την απόλυση και την επαναπρόσληψη του και όπως διέρρευσε ο ίδιος και παρεμβολή στο έργο του! Όλα αυτά αναμφίβολα  αποτελούν πολύ σοβαρά θέματα και περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του ίδιου για να ξεκαθαρίσει το τι συνέβαινε, και από όσο μαθαίνω εντός 48ωρου θα μιλήσει και θα πει πάρα πολλά. Από την άλλη πλευρά, της ΔΕΠΑΕΛ και της ερ. ΑΕΛ μετά τις ιστορίες των εισιτηρίων με Καμπανιακό και Πυρσό Γρεβενών, με τον γυμναστή (που έκανε ατόπημα) και τώρα με την παραίτηση του Παναγόπουλου σίγουρα δεν παίρνει άριστα στην διαχείριση κρίσης  και δυσαρέσκειας γενικότερα στο πρόσωπο της.

Πόσο μάλλον όταν για να διαβάσει, να μάθει κάποιος ποια είναι η θέση των στελεχών της διοίκησης  έπρεπε να έχει προφίλ στο facebook! Προφανώς και θα ήταν ορθό να εκδίδονταν κάποια ανακοίνωση ή έστω επίσημη δήλωση σε κάποιο μέσο και όχι με αυτόν τον ερασιτεχνικό τρόπο που επίσης στη δήλωση του Γ.Νάκα και του Ν. Γαλανακόπουλου διακρίνονται εύκολα τα υπονοούμενα εναντίον του Κ.Παναγόπουλου. Όλα αυτά όμως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αυξάνουν την μετάδοση των φημών και το άσχημο κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Η εκδοχή που θα δείξει στο μέλλον αν θα βαρύνει τον Παναγόπουλο είναι μια τυχόν πρόταση από ομάδα Superleague που θα δώσει πάτημα στον κόσμο να θεωρήσει ότι έφυγε από την ΑΕΛ γι’ αυτόν τον λόγο. Από την άλλη στο χέρι του πρώην τεχνικού είναι να μιλήσει και να καταδείξει τα όποια προβλήματα τον οδήγησαν στην έξοδο.

Εύχομαι ολόψυχα να είναι η τελευταία φορά που μας απασχολούν τέτοιου είδους ζητήματα, να αποκατασταθεί η ηρεμία αν και προβλέπονται πολλά γεγονότα μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Υ.Γ. Είναι ευκαιρία γι’ όλους μας να γραφούμε μέλη στον Ερασιτέχνη. Η απόφαση  είναι δικιά μας και από εμάς κρίνονται όλα… Καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να προβούμε σε πράξεις…