Βαθμολογία

Κόβει ταρίφα


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κόβει ταρίφα η ΑΕΛ όπως φαίνεται μετά το πέρας πέντε αγωνιστικών. 19 γκολ σε 5 ματς δεν είναι και λίγο. Έχει αρχίσει να παίρνει διαδικαστικού χαρακτήρα καθένα ματς από αυτά που δίνει η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Είναι οφθαλμοφανές εκτιμώ πια το γεγονός ότι η ομάδα μας είναι πολλά σκαλιά παραπάνω από τις υπόλοιπες της κατηγορίας. Μπορεί το χθεσινό 4-1 να είναι ένα ακόμα σκορ που να αποδεικνύει τα παραπάνω αλλά μας κρύβει κάποιες αλήθειες.

Πολύ καλή εμφάνιση μέχρι το 35΄ άλλωστε το σκορ είχε γίνει 2-0 αλλά μετά την αλλαγή του Νεμπεγλέρα φάνηκε η διαφορά στο κέντρο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σαββίδη. Μια απουσία που θα στοιχίσει στην ομάδα αφού θα μείνει έξω 20 μέρες. Επίσης, οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Καμπανιακού δείχνει και το αμυντικό πρόβλημα. Είναι δεδομένο ότι αν ήταν σε αυτές τις ευκαιρίες επιθετικοί ολκής δεν θα τις είχαν απολέσει. Ίσως θα ήταν καλό να χρησιμοποιούνταν και άλλοι ποδοσφαιριστές σε αυτήν την θέση, άλλωστε έχουμε αρκετές λύσεις Βοσκόπουλος, Πάνος, Κορομηλάς. Για να μην είμαστε και παράλογοι όμως  μέσα στο τόσο μικρό χρονικό διάστημα που «χτίστηκε» η ομάδα είναι λογικό να παρουσιάζονται αδυναμίες.

Ένα άλλο κομμάτι που χρίζει σχολιασμού είναι και αυτό της παρουσίας κόσμου στο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι συγκεντρώνει όλο και λιγότερο κόσμο.
Οι δικαιολογίες πολλές οικονομική κρίση, τριήμερο σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, έχει χαθεί το κίνητρο αφού πολύ άνετα κερδίζονται τα ματς, πολλοί ακόμα δεν έχουν εμπιστευτεί τη νέα ηγεσία. Όλες οι εξηγήσεις κρίνονται κάτι παραπάνω από δικαιολογημένες γιατί όλα αυτά συμβαίνουν και παίζουν ρόλο στη κρίση του κόσμου για το αν θα πάει στο γήπεδο. Δεν δέχομαι όμως την άποψη ότι περνάμε πέτρινα χρόνια διότι πριν δύο μήνες η ΑΕΛ ξεκίνησε από μια νέα βάση χωρίς χρέη, με νέα ηγεσία καλή ή κακή  θα κριθεί και με απόλυτο στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και των δύο κυπέλλων είναι χωρίς αμφισβήτηση οι χρυσές στιγμές της ιστορίας μας και είναι σίγουρο ότι με βάση αυτές  εκπορεύονται οι απαιτήσεις του κόσμου αλλά τώρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Να δούμε κατάματα την κατάσταση και να πάρουμε τις προφυλάξεις μας για αποφυγή των λαθών του παρελθόντος.