Βαθμολογία

Η ΑΕΛ και η σκιαγράφηση των αντιπάλων


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής σήμερα στη Φλώρινα οριστικοποιώντας έτσι πρώτα από όλα τους ομίλους και μετέπειτα το πρόγραμμα των αγωνιστικών και τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Οι λαρισαϊκές ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Η  ΑΕΛ και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης μπήκαν στο 2 όμιλο με τις εξής ομάδες: Καστοριά, Κάστορας: Κοζάνη, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Εθνικός Φιλιππιάδας, Τηλυκράτης Λευκάδας, Πρέβεζα, Όλυμπος Κέρκυρας, Θεσπρωτός. Συνολικά 16 ομάδες εκ των οποίων η μία προβιβάζεται και οκτώ υποβιβάζονται!

Στον 3ο όμιλο οι υπόλοιπες ομάδες του νομού Αμπελωνιακός, Τερψιθέα, Πυργετός, Αγιά θα τεθούν αντιμέτωπες με τις εξής ομάδες: ΕΑ Παύλου, Λευκάδια, Νάουσα, Τρίκαλα, ΑΟ Καρδίτσας, Λαμία, Αχιλλέας Δομοκού, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Ρήγας Φεραίος, ΑΟ Χαλκίδας, ΑΟ Κύμης και εδώ ισχύουν τα ίδια με τον 2ο όμιλο!

Στον όμιλο της ΑΕΛ παρά τα αρχικά σενάρια που έκαναν λόγο για τοποθέτηση της ΑΕΛ  στον όμιλο με τις ομάδες της ΣΤ. Ελλάδας εν τούτοις η ΑΕΛ μαζί με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης μπήκαν στον όμιλο των ομάδων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Μακεδονίας.

Ένας όμιλος που έχει μόνο θα κοστίσει κάτι παραπάνω αφού περιλαμβάνει ταξίδια κουραστικά ακόμα και σε νησιά (Λευκάδα, Κέρκυρα) αλλά είναι και ταξίδια στο άγνωστο αφού οι περισσότερες ομάδες είναι νεοφώτιστες  ή έχουν αλλάξει εξ ολοκλήρου!

Οι ιστορικότερες ομάδες πέραν της ΑΕΛ φυσικά είναι η Καστοριά (έχει κατακτήσει Κύπελλο Ελλάδος) και η Κοζάνη που έχουν μια μακρά πορεία στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα στη Κοζάνη αγωνίζεται ο Λαρισαίος και πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιάννης Προβίδας. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες η Δόξα Πενταλόφου εκφράζει αισιοδοξία ανόδου (!) έχοντας σαν μπροστάρηδες τα αδέρφια Σαμπάνη (Μίλτος, Ηλίας) που έχουν φάει με το κουτάλι όλα τα γήπεδα της χώρας από Α΄ Εθνική μέχρι και ερασιτεχνικές κατηγορίες!

Επίσης για τις ομάδες της Θεσπρωτίας, των νησιών και της Πρέβεζας αυτό που συμπεραίνει κάποιος βλέποντας τα ρεπορτάζ είναι ότι πάνε για μια αξιοπρεπή συμμετοχή στη κατηγορία, έχοντας ενισχυθεί ως επί το πλείστον με ντόπιους ποδοσφαιριστές και σε γήπεδα που είναι χωράφια και θα δυσκολέψουν σίγουρα τις προσπάθειες ποιοτικών ποδοσφαιριστών όπως της ΑΕΛ.

Στην Ήπειρο η Δόξα Κρανούλας αποτελεί μια σταθερή αξία στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής αφού υποστηρίζεται χορηγικά από ηπειρώτικες εταιρείες εμφιάλωσης νερού και αλλά και επεξεργασίας γάλακτος! Το γήπεδο της είναι ένα μείον και η ομάδα της που σίγουρα δεν θα παραδοθεί αμαχητί!

Βλέποντας με μια πρώτη ματιά τον όμιλο και κρίνοντας θεωρητικά αφού ο καθρέφτης όλων είναι ο αγωνιστικός χώρος ότι το ρόστερ της ΑΕΛ υπερέχει κατά πολύ των άλλων ομάδων (μετά βίας θα βρει κάποιος γνωστούς ποδοσφαιριστές στις υπόλοιπες ομάδες) που θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ κακούς αγωνιστικούς χώρους και το πάθος των αντιπάλων που όλοι θα θέλουν να την κερδίσουν! Βέβαια η ΑΕΛ με το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει και τον κόσμο στο πλευρό της θεωρώ ότι η 1η θέση πρέπει να γράφει το όνομα της!

ΥΓ1: Όσον αφορά το γήπεδο της ΑΕΛ αυτό υπάρχει και είναι το AEL FC ARENA!!! Όσο ιστορικό και αν είναι το Αλκαζάρ η ΑΕΛ τελείωσε την παρουσία της εκεί πηγαίνοντας σε ένα γήπεδο υπερσύγχρονο που προσφέρει όλες τις ανέσεις και δίνει άλλο κύρος σε μια ομάδα! Για να παίξει εκεί φέτος πρέπει και ο Πηλαδάκης να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος που χρειάζεται να πληρώσει η ΑΕΛ αλλά και ο κ.Πλεξίδας με την διοίκηση της ΕΡ.ΑΕΛ να έχει την πραγματική διάθεση να παίξει στο ARNA!

ΥΓ2: Ο 3ος όμιλος έχει τρία φαβορί, τα Τρίκαλα, την Λαμία και την Νάουσα. Εύχομαι και ελπίζω οι λαρισαϊκές ομάδες από αουτσάιντερ να γίνουν φαβορί και να πανηγυρίσουμε δύο ανόδους στη Β΄ Εθνική! Όσο για τον καταρτισμό των ομίλων μην απορείτε έγινε με γεωγραφικά κριτήρια όπως μας ενημέρωσε η ΕΠΟ!!!