Βαθμολογία

Στο φουλ οι μηχανές


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Θεωρώ ο τίτλος είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός για την σημερινή κατάσταση στην ΑΕΛ. Μετά το «θρίλερ» εκλογής του Β. Πλεξίδα σαν χρηματοδότη της ομάδας το μόνο που απασχολεί από εδώ και πέρα τους πάντες είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Ο προπονητής βρέθηκε αφού τέθηκε πρώτα το βλακώδες ζήτημα με το αν έχει τατουάζ των Πάνθηρων πάνω του, που αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή όντας προπονητής Super League και προπονητής ακαδημιών βγάζοντας αρκετά «λαβράκια» στη θητεία του. Το προπονητικό κέντρο έκλεισε στα 3-5 Πηγάδια εκεί όπου είχε πάει και την χρονιά όπου ήταν πάλι στη Γ΄Εθνική με το Ν.Σωτηρούλη ιδιοκτήτη και ανέβηκε στη παραπάνω κατηγορία.

Σειρά ποια παίρνει το πιο δύσκολο κομμάτι ίσως για τη φετινή ΑΕΛ. Η επάνδρωση της με παίκτες αξίας που να κάνουν την φετινή χρονιά να θυμίζει έναν κακό εφιάλτη που διήρκεσε για ένα έτος. Σίγουρα θα χρειαστούν ποδοσφαιριστές έμπειροι αν είναι δυνατόν από παραπάνω κατηγορίες ώστε με την εμπειρία τους να προσδώσουν κάτι διαφορετικό στους Βυσσινί. Επίσης θα βοηθήσουν αρκετά και οι παίκτες που θα παραμείνουν Μπλέντι, Παπαιωάννου, Μάλτζαρης, Βούζας, Καρανίκας, Νεμπεγλέρας.

Αν εξαιρέσουμε τον Νεμπεγλέρα που η αξία του είναι δεδομένη, οι υπόλοιποι είναι σε θέση να δώσουν αρκετές λύσεις στον προπονητή τους αφού έχουν «ψηθεί» έχοντας αρκετές συμμετοχές σε παιχνίδια παραπάνω κατηγοριών. Φυσικά ο Κώστας Παναγόπουλος πρέπει να εκμεταλλευτεί και τα ταλέντα που έρχονται από τις ακαδημίες της ΑΕΛ. Για αυτό άλλωστε θα κάνει και τις ανάλογες δοκιμές από  σήμερα μέχρι και την Παρασκευή. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν στη νέα ΑΕΛ ποδοσφαιριστές ταλαντούχοι, που να έχουν στόχο και να βοηθήσουν αλλά και να αναδειχτούν μέσα από αυτήν.

Στο διοικητικό κομμάτι αφού ο Ε. Πλεξίδας ανέλαβε χρηματοδότης της ΑΕΛ φια φέτος με προοπτική του χρόνου να είναι ο ιδιοκτήτης της με τη συμπαράσταση της ΕΡ.ΑΕΛ θα μπορέσει κατά την άποψη μου να «τρενάρει» για κάποιες μέρες την στελέχωση της διοίκησης με άτομα γνώστες μάρκετινγκ, οικονομικών κτλ. Αφού δηλαδή τελειώσει η υπόθεση με την επάνδρωση του ρόστερ τότε πιο ήρεμος θα μπορέσει να δρομολογήσει τις υποθέσεις με τα διαρκείας και τις χορηγίες, εκεί φυσικά πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βάση για να κάνει ένα άνοιγμα προς τον κόσμο όπως το επιθυμεί και ο ίδιος άλλωστε. Το θετικό για αρχή είναι ότι έδειξε πως κατάλαβε που ήρθε.

ΥΓ 1 Το «μπούγιο» που μαζεύτηκε γύρω από τους ανθρώπους που έκανε την καταμέτρηση των ψήφων, οι φωνές που ακούγονταν συνεχώς την ώρα της ψηφοφορίας, ο τρόπος που εκτέθηκαν οι προτάσεις των 2 παρόντων «φηφοδελτίων» που ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν μεταξύ τους κατέστησε σαφές πως μοντέλα λαϊκής βάσης, Λαρισαίων επιχειρηματιών κτλ. τα πάτησε το τρένο.

ΥΓ 2 Σαν σήμερα προστέθηκε στο κλαμπ του Παραδείσου ένα ακόμα μέλος της Αελικής οικογένειας, ο Παναγιώτης Μπαχράμης. Η μοίρα του έπαιξε ένα ακόμα παιχνίδι που δυστυχώς ήταν και το μοιραίο που του στέρησε τη ζωή. Ένα είναι όμως σίγουρο θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές όλων των ανθρώπων και θα μας προστατεύει από εκεί ψηλά!