Βαθμολογία

Αφεντικό για πρόκριση η ΑΕΛ, 2-1 στα Γιάννενα

Μια πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η ομάδα της ΑΕΛ στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Η ΑΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος τον ΠΑΣ στην έδρα του καθώς μέχρι και σήμερα ήταν αήττητος.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Ηλία Φυντάνη παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 με τέρμα του μόνιμου σκόρερ του ΠΑΣ, Πέδρο Κόντε, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μασούρα να φτάσει στη νίκη και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, στη ρεβάνς στον Θεσσαλικό Κάμπο στις 7 Φεβρουαρίου.

Δυνατά μπήκαν και οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με στόχο να φτάσουν στο γκολ, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να κάνει το 1-0 με τον μόνιμο σκόρερ της Πέδρο Κόντε, ο Ισπανός πρωταγωνιστής και σε διπλή χαμένη ευκαιρία για τους Ηπειρώτες. Η ΑΕΛ παρά το 1-0 πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε με το παρθενικό τέρμα του Γιάννη Μασούρα.

Στην επανάληψη η ομάδα του Φυντάνη «χτύπησε» οκτώ λεπτά μετά την έναρξη κάνοντας το 1-2 με σκόρερ και πάλι τον Μασούρα σε μια φάση που μπορεί να κρίνει την πρόκριση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά το σοκ του δεύτερου τέρματος έψαξε την ισοφάριση και έχασε ευκαιρίες με τον Κόντε, αλλά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη βρήκε την ΑΕΛ μεγάλη νικήτρια.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στην ΑΕΛ η οποία απείλησε στο 7' με το δυνατό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς στην κλειστή γωνία του Περιστερίδη να καταλήγει άουτ, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ απείλησε στο 12' και μάλιστα με διπλή ευκαιρία.

Υπέροχη ατομική προσπάθεια του Πέδρο Κόντε που αφού πέρασε δυο αμυντικούς της ΑΕΛ έκανε το σουτ με τον Ρέντζα ως από μηχανής Θεός να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός φορ του ΠΑΣ έκανε νέο σουτ με τον Μπόζοβιτς να διώχνει σωτήρια.

Τελικά ένα λεπτό αργότερα ο «Άγιαξ» της Ηπείρου άνοιξε το σκορ με τον μόνιμο του σκόρερ, τον Κόντε. Ο Καρανίκας με ωραία προσπάθεια από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Ισπανός killer έκανε με κεφαλιά το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των Γιαννιωτών.

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη δεν πτοήθηκε από το 1-0 και στο 15' άγγιξε το 1-1 όμως το πολύ ωραίο σουτ του Λαγού έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Περιστερίδη. Τελικά οι «βυσσινί» έφτασαν στην ισοφάριση στο 28' με την ΑΕΛ να εκμεταλλεύται την ασυνενοησία των αμυνόμενων του ΠΑΣ και ο Μασούρας με σουτ από τα όρια της περιοχής έφερε το ματς στα ίσια.

Οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο ημίχρονο κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτά, ενώ στο 51' ο Καρανίκας με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των «βυσσινί» όμως υπήρξε επιθετικό φάουλ από τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Όλα αυτά και ενώ η ΑΕΛ «χτύπησε» εκεί που έπρεπε.

Στο 53' η ομάδα της Λάρισας έφτασε στο 1-2 όταν ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα, με τον Αγκάνοβιτς να κάνει την γυριστή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-2 «παγώνοντας» το «Ζωσιμάδες».

Ο ΠΑΣ παρά το σοκ του 1-2 πίεσε για την ισοφάριση και στο 62' ο Καρανίκας από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Πέδρο Κόντε να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στο 68' ο Χαλκιαδάκης, ύστερα από κάθετη του Γιάκου επιχείρησε να φτάσει στο 2-2, όμως σωτήρια οι αμυντικοί της ΑΕΛ έδιωξαν σε κόρνερ.

Ο προπονητής της ΑΕΛ έριξε στη μάχη τους Χούμπτσεφ και Γιοβάνοβιτς αντί των Αγκάνοβιτς και Χούμπτσεφ προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του, ενώ από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης από πλευράς ΠΑΣ πέρασε στο παιχνίδι τους Βιδάλ και Μπετρά προκειμένου να γίνουν πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι για να ψάξουν την ισοφάριση.

Η ΑΕΛ με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να κρατήσει τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα μακριά από την περιοχή της όμως οι Γιαννιώτες απείλησαν στο 82' όταν ο Βιδάλ με ωραία σέντρα βρήκε τον Κόντε στην περιοχή των «βυσσινί» όμως η κεφαλιά του φορ του ΠΑΣ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπόζοβιτς. Και κάπως έτσι το 1-2 δεν άλλαξε ως το τέλος χαρίζοντας στην ΑΕΛ μια μεγάλη νίκη.

Διαιτησία: Κομίνης (Σίπκας, Καμπούρης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (70' Βιδάλ), Μανθάτης (77' Μπετρά), Χαλκιαδάκης, Γιάκος, Κόντε.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλλας, Ζίζιτς (74' Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (71' Χούμπτεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (88' Περόνε).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ