Βαθμολογία

Αυτό είναι το «κλάσικο» και ο λόγος που είναι το κορυφαίο...

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, με λυτρωτή τον Λιονέλ Μέσι στο 92' με το 500ό του γκολ και έτσι έπιασε τους "μερένγκες" στην κορυφή!

Η Ρεάλ πάντως εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα για τον τίτλο, καθώς έχει ματς λιγότερο, έχει να δώσει δηλαδή ακόμη 6 και οι Καταλανοί ακόμη 5.

Αυτό βεβαίως που εύλογα κάνει πολλούς να αναρωτιούνται, σχετικά με την εξέλιξη και την έκβαση της αναμέτρησης, είναι το γεγονός πως πολλοί παίκτες της «Βασίλισσας» ήταν μπροστά στα καρέ των «μπλαουγκράνα», λίγο πριν σκοράρει το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης ο Λιονέλ Μέσι.

Έχοντας το αποτέλεσμα που την καλύπτει (2-2) ώστε να διατηρήσει τη διαφορά που είχε μέχρι και χθές (23/4) από το σύνολο του Λουίς Ενρίκε, η Ρεάλ που είχε και το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος, προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή στην αναμέτρηση και τελικά το... «πλήρωσε» δεχόμενη γκολ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των Καταλανών.

Ήταν ένα κατά γενική ομολογία λάθος του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε πως πήρε ένα ρίσκο άνευ λόγου και αιτίας...

Η αλήθεια είναι πάντως πως αυτό είναι το «Ελ Κλάσικο» και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δικαίως θεωρείται ως το κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη. Η Ρεάλ είχε το «μομέντουμ», θα μπορούσαμε να πούμε σε εκείνο το χρονικό σημείο μετά την ισοφάριση του Χάμες Ροντρίγκες και «κυνήγησε» να κάνει την ολική ανατροπή με δέκα παίκτες, όπως όφειλε ως μεγάλη ομάδα. Δεν θα μπορούσες να πεις σε κανέναν από τους παίκτες του Γάλλου τεχνικού να «καθίσουν πίσω» και να διαφυλάξουν τα κεκτημένα. Αυτό θα ήταν κάτι που δεν θα άφηνε ικανοποιημένο και μεγάλο κομμάτι της κερκίδας των Μαδριλένων στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Μπαρτσελόνα, αν βρισκόταν στην θέση της αντιπάλου της. Είναι δύο ομάδες που έχουν μάθει να παίζουν επιθετικά, να «σκοτώνουν» τον αντίπαλο αν έχουν την αίσθηση πως μπορούν να το κάνουν. Αυτό είναι που κάνει αμφότερους τους συλλόγους μοναδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γερμανία, πιθανώς ούτε και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας -για πολλούς- δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό. Η ομάδα που θα είχε το αποτέλεσμα που ήθελε και θα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, θα είχε δέκα παίκτες μπροστά στα καρέ της. Όχι όμως η Ρεάλ. Όχι η Μπαρτσελόνα. Δεν έχουν αυτήν τη νοοτροπία...

Μ.Ι.