Βαθμολογία

Το Video Assistant Referee βρίσκεται πλέον στη ζωή μας!

Την τιμητική του κυριολεκτικά είχε το Video Assistant Referee στα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν εχθές (18/06) στο πλαίσιο του 1ης αγωνιστικής του 2ου Όμίλου του Confederations Cup.

Πριν καλά καλά τεθεί σε ισχύ ο εν λόγω σχεδιασμός, είχαμε μόλις από τα πρώτα παιχνίδια σημαντικές αλλαγές, στο πλαίσιο μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Η αρχή έγινε στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Πορτογαλία και Μεξικό (2-2).

Ο Αντρέ Γκόμες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μεξικού στο 21', αλλά το γκολ της Πορτογαλίας ακυρώθηκε μέσω του video replay και έπειτα από αρκετά δευτερόλεπτα αναμονής.

">http://

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο έτερο ματς της βραδιάς, με τη Χιλή να παίρνει το προβάδισμα στην «εκπνοή» του πρώτου μέρους κόντρα στο Καμερούν, ωστόσο μετά τους πανηγυρισμούς των Χιλιανών και την απογοήτευση των αντιπάλων τους το γκολ... δεν μέτρησε.

Ο Βιδάλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 82' και ο Βάργκας διπλασίασε τα τέρματα των Χιλιάνων στις καθυστερήσεις αν και αρχικά ... είδε για δεύτερη φορά το γκολ του να ακυρώνεται.

Ο Βάργκας πετυχαίνει γκολ, πανηγυρίζει, όμως πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται πως ο βοηθός έχει σηκώσει το σημαιάκι του και απογοητεύεται καθώς δεν μπορεί να πιστέψει πως πέτυχε δύο τέρματα στον αγώνα και τώρα ακυρώνονται ως οφσαϊντ.

Αν και το πρώτο βέβαια ακυρώθηκε σωστά, εν τέλει έρχεται η δικαίωση λίγα λεπτά αργότερα με τον διαιτητή μετά τη χρήση του video replay να δείχνει «σέντρα».

Είτε αυτό αρέσει καθώς το άθλημα αρχίζει πλέον να γίνεται πιο δίκαιο, είτε όχι καθώς άλλοι θεωρούν πως «μπασκετοποιείται», το Video Assistant Referee μπήκε για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό το καταλάβαμε χθες (19/06) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

">http://