Βαθμολογία

Έλληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!

Εντυπωσιακό ντεμπούτο ως βασικός (είχε αγωνιστεί ως αλλαγή κόντρα στο Βέλγιο) με την Εθνική μας ομάδα, πραγματοποίησε χθες (9/6) ο Κάρλος Ζέκα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε τον πολύτιμο βαθμό στη Ζένιτσα και πλέον έχει το «πάνω χέρι» για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας. {1. Βέλγιο 16 (24-2) 2. Ελλάδα 12 (10-3) 3. Βοσνία 11 (13-5)}

Με την καλή αμυντική τους λειτουργία, η οποία αποτελεί άλλωστε το «δυνατό όπλο» των «γαλανόλευκων» όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εντυπωσιακές εμφανίσεις από ποδοσφαιριστές που για πρώτη φορά κατάφεραν να αποδείξουν την αγωνιστική τους αξία, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στο «προσκήνιο»!

Στους παίκτες που κατάφεραν να «λάμψουν» στον χθεσινό (10/6) αγώνα, πέρα από τα ονόματα που πολλάκις έχουν «ξελασπώσει» την Εθνική μας ομάδα, προστέθηκε πλέον και αυτό του Κάρλος Ζέκα.

Ο Έλληνας διεθνής πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, κάλυψε όλους τους χώρους, είχε πολλά και ουσιαστικά τρεξίματα, βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά το σύνολο, ενώ κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού το «μέγαλο όπλο» των Βόσνιων Μίραλεμ Πιάνιτς, ο οποίος δεν έκανε αισθητή την εμφάνισή του στην αναμέτρηση.

Οι έπαινοι για τον Ζέκα αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας ήταν όπως φαντάζει λογικό πολλοί μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης, αλλά νομίζω πως αν κάπου οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να πιστώσουμε μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας, αυτή θα ήταν αναμφίβολα στο πρόσωπο του 28χρονου μέσου του Παναθηναϊκού.

Ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, δεν έχει μεγαλώσει με τις Ελληνικές αξίες και όπως φαντάζει λογικό δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με το Ελληνικό εθνόσημο στο στήθος.

Παρ΄ όλα αυτά ο αρχηγός των «πράσινων» απέδειξε πως έχει καταλάβει και με το παραπάνω που ακριβώς αγωνίζεται. Πήρε και επισήμως την ελληνική υπηκοότητα πριν από λίγους μήνες, όμως εχθές (9/6) αγωνίστηκε λες και έχει συμπληρώσει πολλά χρόνια με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με το κατάλληλο πάθος, προσοχή και επιμονή που διακατέχει όλους τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας. Με την αυταπάρνηση που βλέπεις στα πρόσωπα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλα αυτά τα χρόνια.

Αν λοιπόν μετά την χθεσινή επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας, μπορούμε να πανηγυρίζουμε πως ο Τάσος Δώνης απέδειξε στο ντεμπούτο του, πως είναι και με το παραπάνω φέρελπις ποδοσφαιριστής, μπορούμε να πανηγυρίζουμε και για το γεγονός πως ο Κάρλος Ζέκα απέδειξε πως Έλληνας δε γεννιέσαι μόνο, αλλά γίνεσαι επίσης!

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ