Βαθμολογία

Ποιος μπορεί να διαγράψει τη Λέστερ;

Είναι πραγματικά περίεργο να το λες... όμως κάτι τέτοιο έγινε. Την προηγούμενη εβδομάδα στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Λέστερ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να... «χάσει» με σκορ 1-0.

Οι «αλεπούδες» έχοντας ως μοναδικό μέλημά τους την αμυντική τους λειτουργία, κόντραραν στα ίσια την Ατλέτικο Μαδρίτης δίχως να επιχειρήσουν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο στην αναμέτρηση.

Η Λέστερ τιμωρήθηκε με ένα πέναλτι που ήταν εκτός περιοχής, γλίτωσε από τύχη αλλά και την αστοχία του Φερνάντο Τόρες, σε δύο-τρεις περιπτώσεις να δεχθεί και δεύτερο τέρμα και έχει πάρει ένα αποτέλεσμα που έχει αποδείξει πως μπορεί να ανατρέψει στο King Power Stadium.

Αυτό που ίσως ξάφνιασε βέβαια κάποιους είναι και το γεγονός πως ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν έκανε προσπάθεια να ισοφαρίσει. Δεν βγήκε μπροστά, δεν κυνήγησε μπάλες, δεν έκανε με λίγα λόγια το παιχνίδι που συνηθίζει, θέλοντας εμφανώς να πάει στην έδρα της και να αγωνιστεί με το μικρότερο δυνατό «βάρος» στην πλάτη της.

Σήμερα (18/4) τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα κόντρα στο «μεγαθήριο» που λέγεται Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά ποιος θα μπορούσε να προδικάσει από τώρα την πρόκριση; Όταν μάλιστα η Λέστερ έχει θέσει εκτος Τσάμπιονς Λιγκ τη Σεβίλλη και έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της και στο πρωτάθλημα την τελευταία περίοδο.

Στο «στρατόπεδο» της Ατλέτικο τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά, με τον Τσόλο Σιμεόνε να προετοιμάζεται ξανά για ένα κλειστό παιχνίδι, όπως και στο πρώτο ματς.

Η Λέστερ δεν έχει τίποτα να χάσει καθώς η ευρωπαϊκή της πορεία φέτος ξεπέρασε αναμφισβήτητα κάθε προσδοκία. Αυτό υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ο τεχνικός των «Αλεπούδων» Κρεγκ Σέξσπιρ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πάντως ότι οι παίκτες του θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και την παραμικρή ευκαιρία που θα προκύψει αν θέλουν να διεκδικήσουν την υπέρβαση της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Πρόβλημα υπάρχει στο κέντρο της άμυνας με τον Χουτ να είναι τιμωρημένος και τον Μόργκαν να είναι αμφίβολος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η συμμετοχή του Σλιμανί λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Δείτε τις πιθανές συνθέσεις των δύο συλλόγων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μπεναλουάν, Φουχς, Μαχρέζ, Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Καράσκο, Σαούλ, Γκάμπι, Κόκε, Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό.

Μ.Ι.