Βαθμολογία

Η πιο μεγάλη ώρα είναι το Σάββατο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Σαββάτου με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε για την ΑΕΛ, μιας και απομένουν λιγότερο από 55 ώρες μέχρι το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Το διπλό του Γηραιού στη Βέροια την Τετάρτη, δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος εκτός Λάρισας και ουσιαστικά να τελειώσει την υπόθεση παραμονή.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη μπορεί να πήρε οξυγόνο για την συνέχεια, όμως είναι ξεκάθαρο  πως τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που έχει δεν θα μπορέσει να γλυτώσει το μοιραίο.

Ωστόσο το ματς του Σαββάτου θα είναι αίμα και άμμος και με τίποτα δεν θα πρέπει να χαθεί άλλη μια ευκαιρία που θα οδηγήσει την ΑΕΛ σε πιο ήρεμα μονοπάτια.

Άλλωστε το πρόγραμμα που έχουν Ηρακλής και Βέροια στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα των «βυσσινί», δείχνουν ότι με τρίποντο στην Θεσσαλονίκη η λαρισινή ομάδα πετά στο καναβάτσο τις δύο ομάδες της Μακεδονίας.

Στην αναμέτρηση μεθαύριο δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο η ποιότητα μιας ομάδας, αλλά το πώς θα μπει στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της ΑΕΛ πρέπει να τρώνε σίδερα.

Να δούνε τον αγώνα ως τελικό και πως μετά απ’ αυτό το ματς δεν υπάρχει γυρισμός. Το κλίμα στον Ηρακλή με τα όσα συμβαίνουν φέτος είναι το ιδανικό για την ΑΕΛ, παρά την επιτυχία στη Βέροια.

Ο κόσμος δεν πηγαίνει στο Καυτανζόγλειο λόγω της κόντρας με την διοίκηση και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη.

Άλλωστε και πριν δύο χρόνια η ΑΕΛ έπαιξε ματς τελικό με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ήθελε μόνο νίκη για να μπει στα πλέι οφ.

Κατάφερε  μετά από ένα συγκλονιστικό ματς (με τα όργια του διαιτητή Αντωνίου) και την πήρε, απέναντι σε όσους προσπάθησαν να της στερήσουν το διπλό.

Μακάρι η ιστορία να επαναληφθεί το Σάββατο και να τελειώνουμε επιτέλους με την παραμονή, προκειμένου να ασχοληθούμε και με τα άλλα θέματα που είναι εξίσου σοβαρά για το μέλλον της ΑΕΛ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ