Βαθμολογία

Τα δώρα δεν χαρίζονται…

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μακάρι το 2017 να φέρει σε όλους μας αυτά που δεν μας έδωσε το προηγούμενο έτος. Η νέα χρονιά που μετρά λίγα εικοσιτετράωρα είναι για την ΑΕΛ ορόσημο καθώς καλείται να επιτύχει τον στόχο της παραμονής στην σούπερ λίγκα και να βάλει τις βάσεις σε όλα τα επίπεδα για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Γιατί είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί είτε πρόκειται για το αγωνιστικό τμήμα είτε για την οργάνωση των «βυσσινί» στα υπόλοιπα κομμάτια της ΠΑΕ.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και έδειξε σε μεγάλο βαθμό πως με τα λόγια δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα καθώς τα έργα και οι πράξεις είναι αυτές που θα σε κάνουν καλύτερο.

Θα σταματήσω την γκρίνια(για σήμερα όχι για αργότερα)και θα περάσω στο ΤΩΡΑ αυτό που καίει τους φιλάθλους της ΑΕΛ.

Το σήμερα είναι ξεκάθαρο. Η παραμονή της ομάδας στην σούπερ λίγκα εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια. Ηρακλής και Βέροια έχουν πολλά και σοβαρά θέματα να λύσουν(όχι μόνο οικονομικά)και μοιάζει απίθανο να γλυτώσουν τον υποβιβασμό.

Τι χρειάζεται? Μα φυσικά τα δώρα που κάνουν οι αντίπαλοι της λαρισινής ομάδας να τα εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό η ΑΕΛ.

Όσο αυτά τα δώρα που σου κάνουν εσύ τα πετάς στα σκουπίδια και δεν τα χαίρεσαι τόσο θα έχεις θέμα στην συνέχεια για να ξεκολλήσεις από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την αρχή της περιόδου λέω στις εκπομπές μου ότι με 30 πόντους μένεις κατηγορία και μετά από 13 αγωνιστικές που έχουμε δει το νούμερο αυτό θα επιβεβαιωθεί.

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που για την ΑΕΛ θα κρίνει πολλά αναφορικά με τον στόχο της, καθώς και οι αντίπαλοί της θα επιδιώξουν να μαζέψουν βαθμούς και να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της σωτηρίας.

Τα παιχνίδια με Βέροια και Πλατανιά(εντός-εκτός)ΠΑΟΚ(εντός)και Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη είναι ματς όπου η ομάδα του Σάκη Τσιώλη θα πρέπει να πάρει το λιγότερο 11 βαθμούς.

Με την ελάχιστη αυτή συγκομιδή θα έχει 21 και θα απομένουν 12 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε εκ των οποίων οι 6  είναι στο AELFCARENA(Κέρκυρα-Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη).

Καταλαβαίνει κανείς το πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος μήνας του 2017 για τους «βυσσινί» προκειμένου να υλοποιήσουν τον αρχικό τους στόχο.

Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτός χρειάζονται και μεταγραφές που θα βοηθήσουν άμεσα τον προπονητή να έχει επιλογές και να καταστρώσει τα πλάνα του με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Για τις μέχρι τώρα προσθήκες που έγιναν δεν θα πω πολλά και θα περιμένω να δω στο γήπεδο τι μπορούν να προσφέρουν αν και είμαι επιφυλακτικός.

Ο μεγαλομέτοχος τον Δεκέμβριο έλεγε πως θα γίνουν μεταγραφές ουσίας και θα δοθούν αρκετά χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας. Μέχρι τώρα δεν το βλέπω και ελπίζω στη συνέχεια αυτό να γίνει πράξη ιδιαίτερα στην θέση που η ομάδα πονά σε αυτή του σέντερ φορ.

Ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΛ για το 2017 είναι η ομάδα της Ημαθίας που έχει στην τεχνική ηγεσία έναν παλιό μας γνώριμο τον γνωστό και ως «βλέπεται τσάμπιον λιγκ?» Θωμά Γράφα.

Και επειδή τα γραμμάτια πρέπει να εξοφλούνται στην ώρα τους το απόγευμα ο συγκεκριμένος κύριος πρέπει να φύγει από το γήπεδο με κατεβασμένο κεφάλι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ