Βαθμολογία

Οι κόποι μιας χρονιάς σε μια εβδομάδα

Πρόγραμμα …φωτιά ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη για την ΑΕΛ μετά και την αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οι «βυσσινί» καλούνται σε ένα δεκαήμερο να παίξουν τους κόπους μιας χρονιάς, καθώς θα δώσουν τρία παιχνίδια, εκτός με Βέροια και Ηρακλή και ενδιάμεσα στη Λάρισα με τον Πλατανιά.

Τρεις αναμετρήσεις που τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της λαρισινής ομάδας στη Σούπερ λίγκα. Η ΑΕΛ με 13 πόντους πρέπει μετά την «καυτή» τριάδα αυτών των αγώνων να έχει πάρει το λιγότερο 7 πόντους, προκειμένου να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.

Το γεγονός ότι τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια είναι με Βέροια και Ηρακλή που έχουν τον ίδιο στόχο με την λαρισινή ομάδα, καταδεικνύει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα κατάκτησης βαθμών από την ΑΕΛ, ώστε να μειώσει τις ελπίδες των αντιπάλων της για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Η νίκη της ομάδας του Γράφα επί του Λεβαδειακού έβαλε φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας και έδωσε ελπίδες στο συγκρότημα της Ημαθίας. Εκείνο που με ανησύχησε ιδιαίτερα είναι η διαιτησία του ματς Βέροια-Λεβαδειακός, που έπαιξε κόντρα τους γηπεδούχους και στο τέλος φώναζαν για να πάρουν όπως γίνεται στην Ελλάδα τα σφυρίγματα στον επόμενο αγώνα.

Μεθαύριο το σίγουρο είναι θα πέσουν κορμιά και το παιχνίδι θα είναι αίμα και άμμος. Αν συνυπολογίσω τις διοικητικές εξελίξεις που αναμένονται στην Βέροια από μέρα σε μέρα καταλαβαίνει κανείς για το τι θα γίνει.

Κρατήστε ότι πριν μια εβδομάδα η πλειοψηφία των παικτών της Βέροιας ήθελε να φύγει και μετά τη σαββατιάτικη νίκη άλλαξε άρδην το κλίμα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι επενδυτές της ΠΑΕ και με ποιον κάνουν δουλειές. Άρα το ματς της Τετάρτης αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Με νίκη η ΑΕΛ πετά στο καναβάτσο τους Ημαθιώτες και θα υποδεχτεί τον Πλατανιά με ανεβασμένη ψυχολογία. Η ήττα σε αυτόν τον αγώνα απαγορεύεται γιατί θα περιπλέξει την κατάσταση και θα δημιουργήσει αφόρητη πίεση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σε αυτό το κρίσιμο δεκαήμερο με τους τρεις καθοριστικούς αγώνες, θα πρέπει τόσο ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, όσο και οι παίκτες παλιοί και νέοι να υπερβάλουν τον εαυτό τους, και να πάρουν τους υπερπολύτιμους βαθμούς, ώστε η συνέχεια να είναι καλύτερη και με λιγότερο άγχος.

Με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο πιστεύω ότι έχουν γνώση οι φύλακες στην ΠΑΕ ΑΕΛ και θα προστατεύσουν την ομάδα από οποιονδήποτε περίεργο προσπαθήσει να της στερήσει βαθμούς εντός του αγωνιστικού χώρου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ