Βαθμολογία

Θα φανεί στο χειροκρότημα

Μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 σημείωσε η ομάδα της ΑΕΛ απέναντι στον Πανιώνιο το μεσημέρι του Σαββάτου (29/10) στην αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της ΑΕΛ ήθελε περισσότερο την νίκη από την ομάδα της Νέας Σμύρνης και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με το γρήγορο γκολ που πέτυχε που προήλθε από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και τον Βαρέλα να κερδίζει πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος, ενώ το δοκάρι στέρησε από τον Αβράαμ το 2-0. Στην επανάληψη ο Πανιώνιος έψαξε το γκολ, δεν μπόρεσε να το πετύχει και η ΑΕΛ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Θωμά Ναζλίδη κλείδωσε την μεγάλη νίκη.

Οι "βυσσινί" μετά το ναυάγιο των Ιωαννίνων και την ήττα στην Τούμπα για την πρεμιέρα του κυπέλλου πέτυχαν τον σκοπό τους να πάρουν τους 3 βαθμούς και να ξεκολλήσουν από την 13η θέση και τους 5 βαθμούς. Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά ήλθαν οι δηλώσεις του πρώην πια τεχνικού της ΑΕΛ Άγγελου Αναστασιάδη στην συνέντευξη τύπου ότι "είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες του". Η νίκη του Σαββάτου έδειχνε να κρατάει στον θεσσαλικό κάμπο τον Μακεδόνα τεχνικό, όμως οι σημερινές (31/10) πρωινές εξελίξεις έφεραν την απομάκρυνση του όπως και του επιτελείου του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αναστασιάδης με τα λάθη του στα τελευταία παιχνίδια μετρούσε μέρες στην Λάρισα, απλώς ουδείς ίσως να περίμενε να έρθει η απομάκρυνση του μετά την νίκη με τον Πανιώνιο και ενώ είχε προηγηθεί η αφιέρωση του Θωμά Ναζλίδη στο 2-0 στον προπονητή όταν όλη η ομάδα έγινε ένα κουβάρι. Ίσως το πιθανότερο να ήταν να γίνει αυτό στην διακοπή προκειμένου και στον νέο τεχνικό να δοθεί η δυνατότητα και το περιθώριο για την βελτίωση της ομάδας.

Πάντως για να επιστρέψω στα προηγούμενα ματς και συγκεκριμένα στο 4-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχα την ευκαιρία στο ημίχρονο της αναμέτρησης να συνομιλήσω με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για κάποιες επιλογές του Αναστασιάδη σχετικά με την ενδεκάδα της αναμέτρησης.

Αν ήταν από τότε ειλημμένη απόφαση δεν μπορώ να το γνωρίζω όπως ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Όπως το αν η απόφαση για την απομάκρυνση του Αναστασιάδη ήταν σωστή η λανθασμένη αυτό θα φανεί στην πορεία και στο τι θα πετύχει η ΑΕΛ στην συνέχεια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ την Κυριακή θα έχει προπονητή η ομάδα στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον δυνατό και φέτος Παναιτωλικό και ενώ μετά θα ακολουθήσει η διακοπή για τις αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων. Πολλά τα ονόματα που ακούγονται με πρώτο φαβορί αυτό του Σάκη Τσιώλη που οδήγησε πέρσι την ΑΕΛ στην Super League, όπως και του Μαρίνου Ουζουνίδη, επίσης πρώην προπονητή, αλλά και του Νίκου Παπαδόπουλου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ