Βαθμολογία

Αξίζει η Λάρισα δύο ομάδες στη Super League

Ήταν ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ, όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια, η δεύτερη συνεχόμενη, του Απόλλωνα Λάρισας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας μας.

Η λαρισινή ομάδα υποδέχτηκε την μέρα εκείνη την Κέρκυρα, εκ των φαβορί για την άνοδο, με στόχο ένα θετικό ξεκίνημα. Και ποιο ήταν αυτό; Άνετη νίκη με 2-0 και ιδανική πρεμιέρα για τους Λαρισαίους.

Πολλοί, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων το κείμενο, γιατί εμείς μ.Χ. προφήτες δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ, πιστέψαμε ότι απλά ήταν μία έκπληξη η νίκη του Απόλλωνα. Ή αν προτιμάτε ότι οι Φαίακες υποτίμησαν την ομάδα της Φιλιππούπολης.

Τα πρώτα τηλεοπτικά ματς του Απόλλωνα, ήτοι με Παναχαϊκή εντός και Ηρακλή εκτός, τα οποία ήταν και τα πρώτα που παρακολούθησα με έκαναν να αναθεωρήσω την σκέψη μου για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, βλέποντας την εικόνα των «κυανολεύκων».

Τι είδα; Μία ομάδα η οποία έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ομάδα η οποία ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ομάδα η οποία δεν προσπαθούσε να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου, ομάδα με συνοχή σε όλες τις γραμμές με παίκτες ηγέτες και καθοδηγούμενη μαεστρικά από τον Μαρσέλο Τροΐζι. Πολύ απλά, ομάδα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις ομάδες της κατηγορίας.

Τα ματς αυτά συνδυάστηκαν με μεγάλες νίκες και πολύ καλές εμφανίσεις για τον αρχικό στόχο του Απόλλωνα, ήτοι την δεκάδα και την είσοδό του στη νεοσύστατη Super League 2. Όμως όπως λέει και ο σοφός λαός «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Έτσι και ο Απόλλωνας συνέχισε δυνατά στο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε το πρώτο μισό στη πρώτη δυάδα. Και κάπου εχεί άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα «Ρε λες;;;».

Μπορεί ο κ. Τροΐζι να αποτέλεσε παρελθόν, κάτι που έγινε στο φινάλε του πρώτου γύρου μετά το εντός έδρας 1-1 με τον Ηρόδοτο, ωστόσο ο αντικαταστάτης του, Αριάν Μπελά αποδείχθηκε άξιος διάδοχος. Πιστός στο πλάνο της ομάδας, ο 47χρονος προπονητής διατήρησε τον Απόλλωνα σε υψηλά αγωνιστικά στάνταρ και ξεκίνησε με ένα σπουδαίο «2» στη Κέρκυρα, που απέδειξε περίτρανα ότι δεν πρόκειται για αστείο.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα με τις απώλειες βαθμών με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας η λαρισινή ομάδα παρέμεινε στη πρώτη δυάδα, με εξαίρεση ...λίγες αγωνιστικές. Το «2» στην έδρα του πρωταθλητή ΝΠΣ Βόλου έδωσε στην ομάδα το δικαίωμα να παίξει μεγάλο μέρος της δεύτερης θέσης στο ντέρμπι με τον Πλατανιά. Εκεί το γρήγορο γκολ του Λουκάο έδωσε στην ομάδα του Μπελά τη νίκη και ένα βήμα πριν το όνειρο.

Πολύ απλά αρκεί ένας βαθμός στο τελευταίο παιχνίδι στην Αλικαρνασσό με τον Ηρόδοτο για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Να κατακτήσει την δεύτερη θέση ο Απόλλωνας και να παίξει σε δύο παιχνίδια την άνοδο του στη Super League. Στο στρατόπεδο της λαρισινής ομάδας, μετά τα πανηγύρια, κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς ακόμα ΔΕΝ έχει τελειώσει τίποτα και ο Ηρόδοτος επ ουδενί δεν είναι αδιάφορος καθώς θέλει νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στη Football League.

Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Απόλλωνα, είναι ένα όνειρο, ένα τρελό τρελό όνειρο όπως έλεγε και ο αγαπημένος όλων μας Θανάσης Βέγγος σε μία από τις πολλές ταινίες του. Μόνο που στον Απόλλωνα δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα και στη λαρισινή ομάδα ξέρουν ότι έχουν φέτος μία τεράστια ευκαιρία να γράψουν ιστορία και να πετύχουν, να παίξει και δεύτερη ομάδα της πόλης στη μεγάλη κατηγορία, μετά φυσικά την μεγάλη ΑΕΛ.

Ο Απόλλωνας, που ας μην λησμονούμε, βρέθηκε ακόμα και στην Α1 τοπική κατηγορία, την σεζόν 2014-2015, όταν και τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Παναγιώτης Μαντζανάς, με στόχο να οδηγήσει τον σύλλογο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι Λαρισαίοι με ρόστερ που θα ζήλευαν πολλές επαγγελματικές ομάδες «κατάπιαν» μία, μία τις κατηγορίες και σήμερα βρίσκονται ένα βήμα από την μεγαλύτερη, την Super League.

Εν κατακλείδι, οι Λαρισαίοι φέτος είχαν την χαρά και την ευτυχία να διαθέτουν στις τάξεις τους, δύο εξαιρετικούς προπονητές τους Μαρσέλο Τροΐζι (πρώτο γύρο) και Αριάν Μπελά (δεύτερο γύρο), αλλά και μία πλειάδα παικτών που ξεχώρισαν, όπως οι Βραζιλιάνοι Λουκάο, Πολέτο, Μπραμπίλα, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο, χωρίς φυσικά να εξαιρούνται οι υπόλοιποι, έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εκτίμηση των υγειώς Λαρισαίων και μη φιλάθλων.

Υ.Γ.: Αξίζει η Λάρισα να έχει την ευκαιρία για δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και μακάρι να πάνε όλα καλά, αρχικά στην Αλικαρνασσό και εν συνεχεία στα μπαράζ για τον Απόλλωνα.

Υ.Γ.2: Δυστυχώς για μερικούς ο Απόλλωνας λειτουργεί ήδη σε επαγγελματικά πρότυπα.... Ο νοών νοείτο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ