Βαθμολογία

Απόλλων, να η ευκαιρία σου

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Λάρισας κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου με σκορ 3-1 για την 24η αγωνιστική της Football League.

Nίκη που έφερε και πάλι το λαρισινό συγκρότημα μόνο του στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, σε μία αν μη τι άλλο ονειρική σεζόν για την ομάδα της Φιλιππούπολης.

Ο Απόλλωνας, στη δεύτερη σερί παρουσία του στη Football League ξεκίνησε με στόχο να βρίσκεται η ομάδα στην πρώτη δεκάδα προκειμένου με την αναδιάρθρωση να αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Super League 2.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα και οι νίκες απέναντι σε ομάδες φαβορί για την άνοδο στη Super League, Κέρκυρα (2-0), Παναχαϊκή (1-0) και φυσικά το εκπληκτικό 3-4 μέσα στο Καυτανζόγλειο έφεραν τον Απόλλωνα στη κορυφή.

Oι πρώτες απώλειες, λ.χ. το 0-3 με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό ή το εντός έδρας 0-0 με την Δόξα Δράμας δεν στοίχισαν στη λαρισινή ομάδα η οποία έδειξε χαρακτήρα και στο 1-1 με τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλο στη Φιλιππούπολη.

Οι περισσότεροι περίμεναν στο δεύτερο γύρο η ομάδα να ξεφουσκώσει. Αυτή εκεί όμως. Το 1-2 της πρεμιέρας του δευτέρου μισού στη Κέρκυρα έδειξε σε όλους ότι ο Απόλλωνας δεν αστειεύται και αλοίμονο σε όποιον τον υποτιμήσει.

Τα τρία ματς που δεν έφεραν νίκη με Αήττητο Σπάτων, ΑΕ Καραϊσκάκης και Δόξα Δράμας, έφεραν τον Απόλλωνα συγκάτοικο στη δεύτερη θέση με Παναχαϊκή και τον έτερο Απόλλωνα, του Πόντου. Και πάλι αρκετοί είπαν τα δικά τους.

Η νίκη κόντρα στους Ποντίους απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι στη συνοικία της Φιλιππούπολης, είναι αποφασισμένοι να πάνε το πράγμα μέχρι το τέλος, να ζήσουν το όνειρο μέχρι το φινάλε. Όνειρο βέβαια είναι και μόνο το γεγονός ότι 24 ματς ο Απόλλωνας είναι στη πρώτη δυάδα.

Το αν θα παραμείνει η ομάδα στη δεύτερη θέση και θα παίξει σε 180 λεπτά μία ολόκληρη άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Λαρισαίοι θα είναι μέσα στο κόλπο μέχρι το τέλος και σίγουρα σαν ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη της κατηγορίας.

Εν κατακλείδι αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το Απόλλων, να η ευκαιρία σου. Χωρίς άγχος βέβαια καθώς ότι και αν συμβεί η χρονιά είναι πέρα για πέρα πετυχημένη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ