Βαθμολογία

Ευκαιρία για βελτίωση στη διακοπή

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε το απόγευμα της Τετάρτης (3/10) η ομάδα της ΑΕΛ από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «βυσσινί» μπορούσαν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα όμως στάθηκαν άτυχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ενώ φωνάζουν δικαίως και για την αποβολή του Μορσί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕΛ «φωνάζει» και για την μονομαχία του Μόρα με τον Μπανανά μέσα στην περιοχή ωστόσο στην συγκεκριμένη φάση δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι και σωστά ο Τάσης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Αγωνιστικά η ΑΕΛ, την οποία είδα πρώτη φορά από κοντά για φέτος, συνολικά έχω χάσει μόνο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, σαν ομάδα μου άρεσε.  Μπορεί ο Πανιώνιος να μπήκε πιο δυνατά και να προηγήθηκε, έχοντας μάλιστα και το δοκάρι, ωστόσο από την φάση της αποβολής του Μορσί μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο.

Αυτή ήταν η ΑΕΛ η οποία παρά το σοκ της αποβολής έπαιξε καλύτερα με δέκα παρά με έντεκα, κατά την προσωπική μου άποψη και έχασε την μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαργκάν, ενώ είχε και το δοκάρι στη κεφαλιά του Γκόλια. Αφού οι ευκαιρίες αυτές δεν έγιναν γκολ μοιραία ήρθε το 2-0 και η ήττα.

Μια ήττα που το μόνο που στοιχίζει λογικά στην ΑΕΛ είναι η πρωτιά στον όμιλο καθώς θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» ο Πανιώνιος για να μην πάρει την πρώτη θέση. Η σοβαρή ΑΕΛ με δύο νίκες κόντρα σε Ηρόδοτο και Απόλλωνα Πόντου θα βρεθεί στους «16» του θεσμού.

Κάνοντας μια γενική εικόνα, μιας και είναι το πρώτο μου φετινό άρθρο και έχοντας δει όλα τα παιχνίδια, πλην αυτού με Παναιτωλικό, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, θεωρώ ότι χτες η ΑΕΛ έκανε ένα μεστό παιχνίδι, όχι ότι εντυπωσίασε ή έθελξε με την απόδοση της, αλλά σε σχέση με όσα είδαμε και είδατε στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν αρκετά καλή.

Και μάλιστα παίζοντας με δέκα για ένα ημίχρονο και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα που ξέρει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα. Θυμίζουμε ότι και στο Περιστέρι η ΑΕΛ έμεινε με παίκτη λιγότερο σε ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε πολύ κακή κατά την προσωπική μου άποψη.

Και μιας και πιάσαμε τα παιχνίδια ακόμα και στη Ριζούπολη που η ΑΕΛ κέρδισε 0-1 πάλι η εικόνα της δεν ήταν όπως χτες στη Νέα Σμύρνη. Πολύ απλά γιατί ο Απόλλωνας είναι με διαφορά η χειρότερη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ομάδα της κατηγορίας και αλλοίμονο αν δεν κέρδιζαν το ματς εκείνο οι «βυσσινί».

Τα δύο επόμενα παιχνίδια που ακολούθησαν, αυτά κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, με βάση την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» και των «πράσινων», που κατ εμέ παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, δικαίως τα έχασε η ΑΕΛ, ειδικά δε στο παιχνίδι κόντρα στον παλιόφιλο Γιώργο Δώνη η εικόνα της ομάδας ήταν τραγική, σε συνάρτηση και με το άδειο γήπεδο.

Πραγματικά την ημέρα εκείνη παρακολουθώντας την αναμέτρηση από το συνδρομητικό κανάλι, παρέα με έναν πολύ καλό μου φίλο και οι δύο απορήσαμε με την εικόνα του άδειου γηπέδου, ειδικά το παλικάρι που δεν είναι ΑΕΛ και ούτε έχει σχέση με την Λάρισα του φάνηκε περίεργο έχοντας συνηθίσει γεμάτο γήπεδο στον θεσσαλικό Κάμπο.

Βαθμολογικά η συγκομιδή είναι καλή καθώς η ΑΕΛ έχει πάρει 6 βαθμούς που μεταφράζονται σε δύο νίκες και τρεις ήττες. Τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά βάσει και της εικόνας της, αλλά και της εικόνας των αντιπάλων της.

Η συνέχεια είναι δύσκολη με το παιχνίδι στα Πηγάδια απέναντι στη Ξάνθη πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και σίγουρα ο Τζιανλούκα Φέστα ευελπιστώ θα δουλέψει κατά την διάρκεια της διακοπής αυτής πάνω στις αδυναμίες της ομάδας προκειμένου να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη και να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Υ.Γ. Όπως παρατηρήσατε δεν άγγιξα καθόλου το θέμα της διαμάχης του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια με τον Κώστα Πηλαδάκη για το AEL FC ARENA. Πολύ απλά γιατί το θέμα είναι να κάτσουν να τα βρουν προκειμένου η ΑΕΛ να μην αγωνιστεί εκτός Λάρισας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ