Βαθμολογία

Οι στόχοι και οι πιθανότητες για ΑΕΛ και Τύρναβο!

Τα δεδομένα για τις δύο ομάδες του νομού μας λίγο πριν το φινάλε…

Στην τελική του ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα της Football League, όσον αφορά την κανονική του διάρκεια και τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ΑΕΛ και τον Τύρναβο σε ό,τι έχει να κάνει με την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στην αρχή της σεζόν.

Γιώργος Φακής
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 30 βαθμούς και κάνει προσπάθεια για τα πλέι οφ, ενώ αγωνίζεται την Δευτέρα (2/3) με τον Αιγινιακό στο Αλκαζάρ. Από την άλλη ο Τύρναβος πήρε "χρυσό" βαθμό απέναντι στον Πιερικό, μέσα στη Κατερίνη, και είναι όγδοος με 21 βαθμούς, κάνοντας προσπάθεια να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Για την ΑΕΛ οι πιθανότητες - βάσει προγράμματος - δείχνουν να είναι υπέρ της. Εκτός του αγώνα με τον Αιγινιακό, έχει να πάει στην έδρα του ουραγού Φωκικού, στη συνέχεια θα υποδεχθεί τις Σέρρες που επίσης είναι πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα για το παιχνίδι με την Αναγέννηση που καίγεται για βαθμούς και θα κλείσει με δύο ντέρμπι. Αρχικά θα φιλοξενήσει τη Ζάκυνθο - πιθανόν αυτό το ματς θα κρίνει την είσοδο στα πλέι οφ - και θα κλείσει τη χρονιά απέναντι στον αήττητο, μέχρι στιγμής, Ηρακλή. Βέβαια, γεγονός είναι πως το τι θα συμβεί τελικά δεν είναι στο χέρι της "Βασίλισσας", αφού εξαρτάται από τα αποτελέσματα της Ζακύνθου και του Ολυμπιακού Βόλου, που έχουν τους ίδιους στόχους.

Για τον Τύρναβο τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα. Φωκικός και Σέρρες φαίνεται πως δύσκολα θα γλυτώσουν τον απευθείας υποβιβασμό. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς να έχει ακόμη μια ομάδα από κάτω της. Οι Τυρναβίτες έχουν απόσταση μιας νίκης από Αγροτικό Αστέρα και Απόλλωνα 1926 και αυτό τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα. Η συνέχεια όμως, μόνο εύκολη δεν είναι καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί από τη Λαμία και ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Αιγινιακό και Φωκικό, ενώ η φιέστα πέφτει με τις Σέρρες στο Αλκαζάρ. Μάλιστα, οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν κάνει και το ρεπό τους, που σημαίναι πως θα δώσουν έναν αγώνα περισσότερο από τον Τύρνοβο. Το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά με την έλευση του Χαραλαμπίδη η ομάδα έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και δείχνει ικανή να τα καταφέρει στο τέλος. Λογικά με εννιά βαθμούς σε πέντε αγώνες θα επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της εισόδου στα πλέι άουτ.