Βαθμολογία

«Με υπομονή και αφοσίωση χτίζεται το μέλλον»

Ο Νίκος Ντάφης είναι γεννηθείς το 1998, παίζει αριστερό μπακ – χαφ στην ομάδα της Πελασγιώτιδας έχει πολύ όρεξη για δουλειά, συνδυάζει με τον δυνατόν καλύτερο τρόπο το διάβασμα με το ποδόσφαιρο, θέλει να είναι ενεργό μέλος της ομάδας και με την σειρά του να βοηθήσει για τον στόχο που έχει βάλει η «Πέλα» που είναι η άνοδος.

Συνέντευξη στη Βάσω Γκατζούλη

Το athleticlarissa.gr τον συνάντησε και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του που παρά το νεαρό της ηλικίας του έκανε ωραίες τοποθετήσεις στις ερωτήσεις που του κάναμε. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Από πού ξεκίνησες και που έχεις παίξει μέχρι τώρα;

«Ξεκίνησα το 2003 από την ΑΕΛ (Junior) όπου και έμεινα για έναν χρόνο. Ήμουν ευχαριστημένος στην ομάδα τότε παρότι μικρός σε ηλικία, είχα καλό προπονητή τον κ. Γιώργο Καμάκα γιατί θυμάμαι που έδινε ευκαιρίες. Τον επόμενο χρόνο πήγα στον ΑΟΔΛ όπου έμεινα πέντε χρόνια. Είχε καλές συνθήκες εκεί, εμείς όμως παρακολουθούσαμε μόνο την προπόνηση και δεν συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα επειδή ήμασταν μικροί».

Ποια είναι η συνεργασία σου με τους προπονητές που έχεις συνεργαστεί;

«Από το 2011 είμαι στην Πελασγιώτιδα είχα βάσεις με προπονητή τον κ. Γιάννη Δαστερίδη, μου έδινε συμμετοχές στο εφηβικό, κάναμε περισσότερη δουλειά γιατί μας ενδιέφερε το πρωτάθλημα. Η περσινή χρονιά είχε κενά γιατί δεν ερχόταν πολλά παιδιά στις προπονήσεις. Φέτος η συνεργασία με τον προπονητή μας κ. Γιώργο Χατζή είναι άψογη. Υπάρχει σεβασμός, κατανόηση απ’ όλους τους συμπαίκτες μου και οικογενειακό περιβάλλον».

Είσαι ευχαριστημένος με την παρουσία της ομάδας φέτος και τη δική σου; Επίσης πιστεύεις πως το επίπεδο στην Γ’ ΕΠΣΛ είναι υψηλό για ένα νέο παιδί;

«Σε γενικές γραμμές η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά, έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Όσον αφορά την δική μου συμμετοχή, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Πιστεύω πως το επίπεδο δεν είναι υψηλό, αλλά είναι ανταγωνιστική η κατηγορία και υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες».

Ποιοι σε έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα από προπονητές;

«Ο κ. Ζέρβας από τον ΑΟΔΛ, ο κ. Καμάκας, ο κ. Δαστερίδης και ο κ. Χατζής».

Αριστερά ο Γιώργος Μαροσούλης, δεξιά ο Νίκος Ντάφης και ο προπονητής τους κ. Γιώργος Χατζής

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις διάβασμά και ποδόσφαιρο;

«Εγώ καθαρά ήθελα να κάνω αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό. Είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάσω το διάβασμα με το ποδόσφαιρο, χρειάζεται υπομονή, αφοσίωση και να διαχωρίζουμε αυτά τα δύο για να πετύχουμε στο μέλλον».

Τι στόχους έχεις βάλεις εσύ προσωπικά και τι στόχους έχει θέσει η ομάδα σου;

«Πρώτα να έχω ένα μέλλον στην ομάδα, να αγωνίζομαι σε όλα τα παιχνίδια και η ομάδα μου να συνεχίσει την δουλειά που κάνουμε και μέσα από αυτή να αναδειχθούμε».

Έχεις κάποιο πρότυπο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό;

«Σπουδαίος παίκτες είναι ο Μέσι για εμένα, πιστεύω πως έχει όλο το πακέτο για να παίζει μπάλα».

Θέλεις να συνεχίσεις σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Ναι θα το ήθελα αν μου δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσω να το αξιοποιήσω».

Κάνε μας μια ευχή για το νέο έτος που έρχεται…

«Εύχομαι να έχουμε υγεία χωρίς τραυματισμούς και όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο για την ομάδα».