Βαθμολογία

Νέος και ταλαντούχος ο Φώτης Μερτζανίδης

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής (είναι 14 ετών) του Αβέρωφ Φώτης Μερτζανίδης έπαιξε τη φετινή χρονιά στα τμήματα υποδομής και συγκεκριμένα στο παιδικό πρωτάθλημα.

Της Βάσως Γκατζούλη

Τον συναντήσαμε στο φιλικό που διεξήχθη πριν από λίγες εβδομάδες στην απονομή του πρωταθλήματος στα Βούναινα μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Ολυμπιακού Χειμαδίου. Ο αδερφός του Φώτη, αγωνίζεται στην ομάδα των Βουναίνων και ο νεαρός παίκτης πήρε χρόνο συμμετοχής για λίγα λεπτά.

Ξεκίνησε 8 ετών από τον Άρη Λάρισας, όπου έμεινα για δύο χρόνια. Στα 11 μεταπήδησε στην Ακαδημία Ολύμπικ με προπονητή του Γιώργο Λιούπα που έμεινε για έναν χρόνο και εδώ και τρία χρόνια είναι στο παιδικό τμήμα του Αβέρωφ με προπονητή τον Δημήτρη Κουκουλιάφκα. Μας είπε πως το κλίμα στην ομάδα του είναι πολύ καλό, είναι μια οικογένεια και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Επίσης προσπαθεί να συνδυάζει το διάβασμα με το ποδόσφαιρο γιατί και τα δύο τα αγαπάει πολύ, είναι όνειρό του να συνεχίσει με το ποδόσφαιρο και να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία.

Ο νεαρός παίκτης δείχνει καλά στοιχεία και στο τέλος της κουβέντας μας, τόνισε πως θα πρέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά για να αναδεικνύονται περισσότερα ταλέντα στην χώρα μας. Όσον αφορά την ομάδα των Βουναίνων μας είπε πως δίκαια ανέβηκε στην παραπάνω κατηγορία.