Βαθμολογία

Ροντούλης: «Εξαιρετικό το κλίμα στον Αμπελωνιακό»

Ο 16χρονος Αχιλλέας Ροντούλης έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στις τελευταίες εμφανίσεις του με την φανέλα του Αμπελωνιακού. Δεξιοπόδαρος, δυνατός με αρκετή «εξυπνάδα» και ωριμότητα για την ηλικία του.

Πριν όμως φτάσει στον Αμπελώνα αγωνιζόταν στην Ακαδημία Τυρνάβου και στα εφηβικά του Αίαντα Τυρνάβου. Εκεί είχε βγει 3ος στον νομό Λάρισας στα εφηβηκά ενώ ήταν και MVP της ομάδας του.

Ακόμη ήταν και στην μικτή της ΕΠΣΛ για δύο χρόνια. Με την Ακαδημία Τυρνάβου είχε 17 εμφανίσεις και ήταν μόλις 15 ετών. Τώρα στον Αμπελωνιακό έχει δύο στο Κύπελλο και δέκα στο πρωτάθλημα με ένα γκολ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι άριστος μαθητής. Ο πολλά υποσχόμενος μικρός μίλησε αποκλειστικά στο athleticlarisa.gr και στον Βασίλη Παπαχατζή.       

Όταν έκανες το άλμα από το εφηβικό στο αντρικό ήσουν μόλις 15 χρονών. Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να προσαρμοστείς και να αγωνίζεσαι με πολύ μεγαλύτερους σου;

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή χρειάστηκα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της αντρικής ομάδας. Ωστόσο στη συνέχεια με την βοήθεια του προπονητή και των συμπαικτών μου κατάφερα να γίνω και εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Σχετικά με την διαφορά ηλικίας δεν με προβλημάτισε ποτέ αφού πάντα μου άρεσε να παίζω με μεγαλύτερους και να δοκιμάζω τις αντοχές και τα όριά μου».

Ποιοί σε βοήθησαν να φτάσεις ως εδώ;

«Ότι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής το χρωστάω πρωτίστως στην οικογένειά μου που με στηρίζει από την πρώτη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Επίσης μεγάλη ήταν η βοήθεια όλων των προπονητών με τους οποίους έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα. Σε όλους αυτούς που ανέφερα χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Πόσο ψηλά θες να φτάσεις; Ποιό είναι το όνειρό σου;

«Δεν ξέρω αν ποτέ μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα όμως το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ σε κορυφαίες ομάδες».

Ποιός είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής; Ποιον έχεις πρότυπο;

«Ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Τον θαυμάζω γιατί ξεκίνησε από κάποιες μικρές και άγνωστες ελληνικές ομάδες και κατάφερε όχι μόνο να αγωνιστεί σε κορυφαίους ελληνικούς και ξένους συλλόγους αλλά και να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας. Είναι σίγουρα το ποδοσφαιρικό μου πρότυπο».

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια; Σε βοήθησε να προσαρμοστείς;

«Το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας είναι εξαιρετικό. Όλοι στην ομάδα ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ καλοί και φιλόξενοι κάνοντας με να νιώσω αμέσως οικεία και άνετα μαζί τους. Απολαμβάνουμε την κάθε προπόνηση και δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τέλος τι θα συμβούλευες σε ένα παιδί στην ηλικία σου που παίζει ποδόσφαιρο;

«Θα συμβούλευα σε όλα τα παιδιά που είναι στην ηλικία μου και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να μην σταματήσουν ποτέ την προσπάθεια και να συνεχίσουν να κυνηγούν το όνειρό τους το οποίο κάποια μέρα ίσως γίνει πραγματικότητα».