Βαθμολογία

«Η πιο δύσκολη θέση με την ωραιότερη θέα…»

Ο Δημήτρης Σκούρας είναι ένα νέο παιδί (γεννηθείς στις 16/6/1999) που αγωνίζεται στην Ακαδημία του Γιώργου Πλίτση/Ομόνοια και αποτελεί στέλεχος της Μικτής Νέων της ΕΠΣΛ. Τον συναντήσαμε στο στάδιο Αλκαζάρ για μια συνέντευξη όπου και ήταν περισσότερο έτοιμος και εξοπλισμένος με όλα τα εφόδια που θα πρέπει να έχει μαζί του ένας τερματοφύλακας, παρά για να μιλήσει για την αγάπη του που είναι το ποδόσφαιρο!

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη

Ο ίδιος απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα σχετικά με την φετινή του παρουσία αλλά και τα όνειρά του για το μέλλον, ενώ δεν έκρυψε και την συμπάθειά του για δύο μεγάλους τερματοφύλακες. Ο ίδιος φάνηκε να είναι αρκετά προσγειωμένος παρά το νεαρό της ηλικίας του και να έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά για τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά τα όσα είπε στο athleticlarissa.gr:

Από που ξεκίνησες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;

«Ξεκίνησα λίγο αργά ουσιαστικά από 12 χρονών έχω τέσσερα χρόνια στην Ακαδημία Γιώργου Πλίτση όπου και εκεί συνεχίζω μέχρι σήμερα».

Ποιες είναι οι συνθήκες προπόνησης στην ομάδα σου;

«Έχουν ανέβει οι προπονήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι όλη την εβδομάδα οι προπονήσεις συν τους αγώνες γίνεται πολύ καλή δουλειά και έχουμε καλό υλικό για Ακαδημία. Ουσιαστικά εγώ που είμαι και τερματοφύλακας γίνεται εξαιρετική δουλειά εδώ και τέσσερα χρόνια και με την προπόνηση που κάνουμε προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και στις συνθήκες του Β’ τοπικού όπου έχουμε νεαρό μέσο όρο ηλικίας».

Είσαι ευχαριστημένος από την δικιά σου πορεία στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα;

«Εννοείται, σίγουρα είμαι μια μεγάλη κατηγορία το Β’ τοπικό για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή μόλις 15 ετών αλλά και προσωπικά από εμένα πιστεύω πως θα πρέπει όλοι να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα να θέσουμε τους δικούς μας στόχους και με την σκληρή δουλειά να φτάσουμε τα αποτελέσματα με τον στόχο που έχουμε θέσει. Από την δουλειά μου πιστεύω πως είμαι τελειομανής, δηλαδή θέλω και την παραμικρή ενέργεια που θα κάνω, όταν θα φεύγει από μένα η μπάλα να είναι όλα στην εντέλεια και πιστεύω πως έχω το χρόνο μπροστά μου να το βελτιώσω με τον καιρό με τον προπονητή μου».

Παράλληλα με την ομάδα σου, είσαι και στέλεχος της Μικτής Νέων, εκεί πως είναι το επίπεδο και αν είσαι ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας σου έως τώρα;

«Στη Μικτή των Νέων φέτος είμαστε διάφοροι παίκτες από κάθε μέρος της Λάρισας κάθε παίκτης έχει το δικό του προπονητικό και αγωνιστικό προφίλ και πιστεύω πως πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα και θεωρώ πως μέχρι στιγμής τα πάμε αρκετά καλά ώστε να δίνουμε ένα κοινό στοιχείο για να παίρνουμε τα αποτελέσματα των αγώνων. Πρέπει να φανούμε και στα επόμενα παιχνίδια αντάξιοι των προσδοκιών μας και όπως είπα ο πήχης θα πρέπει να είναι ψηλός».

Πως χαρακτηρίζεις την φετινή πορεία της Μικτής;

«Μας χαρακτηρίζω λίγο βιαστικούς και λίγο αγχωτικούς θα έλεγα όσον αφορά τον πρώτο αγώνα και τον προηγούμενο που δεν είχαμε και τα καλύτερα αποτελέσματα ισοπαλία και ήττα αλλά πιστεύω πως από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο από εδώ και πέρα θα πρέπει να παρουσιαζόμαστε προσεκτικοί και πιστεύω πως με την προπόνηση και την βελτίωση μέσω από αυτή θα πάμε ψηλότερα ώστε να διορθώσουμε το αγωνιστικό κομμάτι περισσότερο».

Πως βλέπεις τα επόμενα χρόνια για σένα και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πλίτση, τον Οράσιο Μοράλες, τον Λάζαρο Λαζαρίδη και τον Ευριπίδη Βακουφτσή όπου μου έχουν δώσει πολλές ευκαιρίες και δείχνουν πως με εμπιστεύτηκαν. Προσωπικοί μου στόχοι είναι να συνεχίσω την σκληρή προπόνηση για να φτάσω ψηλότερα αλλά θέλω να συμβιβάζεται με τον δρόμο του σχολείου ώστε να είμαι και στους δύο δρόμους σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά να έχω επαφή και με τον δεύτερο δρόμο που συμβαδίζει με τον πρώτο. Τώρα δεν θα πω ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος δρόμος καθώς βρίσκομαι σε μια ηλικία που ακόμη είμαι αναποφάσιστος όπως και πολλά παιδιά τα οποία θέλουνε το ποδόσφαιρο προφανώς αλλά εγώ θέλω να μείνω προσγειωμένος στην καθημερινότητα και να συνεχίσω να συμβαδίζω καλά και στους δύο δρόμους».

Η ιδιαιτερότητα της θέσης του τερματοφύλακα;

«Είναι η πιο δύσκολη θέση με την ωραιότερη θέα. Την μία στιγμή μπορεί να γίνεις ο ήρωας της ομάδας και την άλλη στιγμή είτε από λάθος της άμυνας είτε από λάθος δικό σου θα είσαι καταδικασμένος. Πιστεύω πως αυτή η θέση έχει να κάνει με την υπομονή κάθε ανθρώπου καθώς για εμένα σημασία δεν έχει το λάθος αλλά να μην μείνεις εκεί και να είσαι χαλαρός για την επόμενη φάση».

Υπάρχουν τερματοφύλακες που έχεις ως πρότυπα;

«Αυτός που έχει δείξει το κάτι παραπάνω ως τερματοφύλακας αλλά και λίμπερο είναι ο Εμάνουελ Νόιερ ο οποίος μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης με όλη τη σημασία της λέξης. Από εκεί και πέρα μου αρέσει ο Νταβίντ Ντε Χέα που είναι ένα νέο παιδί και αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ο πήχης έχει εκτοξευθεί στα ύψη και πιστεύω πως δεν είναι απίθανο να βγει ο επόμενος καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου καθώς σε μια τόσο νεαρή ηλικία και ένα τόσο υψηλό επίπεδο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για το καλύτερο και για το χειρότερο».