Βαθμολογία

Παπαγιαννούλης: «Είμαστε μια οικογένεια στην Ανθούπολη»

Ο Στέφανος Παπαγιαννούλης, είναι μόλις 15 χρονών, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις με την ομάδα της Ανθούπολης στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου και αγωνίζεται.

Το athleticlarissa, συναντήθηκε μαζί του και μίλησε για τα όνειρα του, για το πώς εκείνος βλέπει και αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, αλλά και για όσα τον έχουν προβληματίσει μέχρι τώρα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Αρχικά πες μας δυο λόγια για εσένα. Σε ποια ηλικία και ποια ομάδα ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και από ποιες ομάδες έχεις περάσει;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από την δεύτερη τάξη του Δημοτικού, στην Ομόνοια Λάρισας. Ήμουν δηλαδή 7-8 χρονών και εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα, έχοντας προπονητή τον κύριο Γιάννη Λόζιο. Έμεινα για πέντε χρόνια σε αυτήν την ομάδα και στην συνέχεια, η Ανθούπολη έκανε συγχώνευση με την Ομόνοια, στα τμήματα υποδομής, όπου ήμασταν δύο ομάδες σαν μία. Εκεί με είδαν κάποια άτομα και με προώθησαν στο ανδρικό τμήμα της Ανθούπολης. Εγώ πήγα εκεί, διότι ο προπονητής της ομάδας, κύριος Βασίλης Ταχτιντής, είναι φίλος της οικογένειας μου και επομένως, θα μπορούσε να με βοηθήσει στην προσπάθεια που θα έκανα. Έκατσα στην Ανθούπολη για έναν χρόνο και φέτος είμαι στην δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, σκοπεύω να συνεχίσω στην Ανθούπολη και αν προκύψει πρόταση από ομάδα ανώτερης κατηγορίας, είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι θα το σκεφτώ».

Πέρα από το ποδόσφαιρο, θα ήθελες να ασχοληθείς με κάτι άλλο; Τι θα προτιμούσες, καριέρα στο ποδόσφαιρο, σπουδές, ή συνδυασμός αυτών των δύο;

«Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το ποδόσφαιρο και αυτό σκέφτομαι. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να περάσω σε μια γυμναστική ακαδημία, ούτως ώστε να μπορώ να ασχολούμαι με αυτό που μου αρέσει και είναι το ποδόσφαιρο».

Τι έχεις αποκομίσει από το χρονικό διάστημα που είσαι στην ομάδα της Ανθούπολης;

«Πέρυσι, κάναμε μια πολύ καλή δουλειά με τον προπονητή μας, κύριο Βασίλη Ταχτιντή και η χρονιά μας πήγε πάρα πολύ καλά. Βέβαια, στον πρώτο γύρο δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, όμως στον δεύτερο βγήκε η δουλειά μας και ο κόπος μας. Οι περισσότερες ομάδες σε αυτήν την κατηγορία δεν προπονούνται τόσο πολύ, όμως εμείς είχαμε ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου την προετοιμασία μας, κάτι που έγινε και φέτος, με καθημερινές προπονήσεις. Στην αρχή, δεν τα πηγαίναμε καλά, αλλά εμείς, όταν ρόλαρε η ομάδα δείξαμε τι αξίζουμε. Για παράδειγμα, άλλες ομάδες, άρχισαν να πέφτουν, είτε λόγω αντοχής, ή λόγω δυνάμεων, εμείς ανεβαίναμε και πιέζαμε. Έτσι, στον δεύτερο γύρο τα πήγαμε πολύ καλύτερα».

Φέτος, πως σχολιάζεις την μέχρι στιγμής πορεία σας;

«Φέτος, δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά τα πράματα και ήρθε και η αποχώρηση του προπονητή μας, κυρίου Βασίλη Ταχτιντή. Τα πράματα είναι δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι το καλύτερο που έχω συναντήσει. Είμαστε μια οικογένεια και με τα παιδιά κάνουμε παρέα, χωρίς να υπάρχουν κλίκες. Βγαίνουμε έξω μαζί και πάνω από όλα είμαστε φίλοι».

Πως θα χαρακτήριζες την Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία; Υπάρχει ανταγωνισμός;

«Πέρυσι, δεν υπήρχαν τόσο δυνατές ομάδες, αλλά φέτος ομολογουμένως έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Κατά την γνώμη μου, δεν είναι τόσο η τεχνική κατάρτιση που παίζει ρόλο σε αυτήν την κατηγορία, αλλά η εμπειρία και η δύναμη. Εμείς, επειδή είμαστε νεανική ομάδα, εκεί θα χτυπήσουμε τους αντιπάλους μας, διότι δεν έχουμε τόση εμπειρία και θα κοιτάξουμε να παίξουμε με περισσότερη τεχνική. Το ατού μας είναι η τεχνική και η φυσική κατάσταση. Εμείς θα κοιτάξουμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω, όσο φυσικά είναι εφικτό κάτι τέτοιο σε αυτούς τους αγωνιστικούς χώρους».

Μιας και αναφέρθηκε στο θέμα, τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει ώστε να γίνουν καλύτερα τα γήπεδα μέσα στην Λάρισα;

«Όλα τα γήπεδα μέσα στην πόλη τα γήπεδα είναι χάλια. Έξω στα χωριά, υπάρχουν αρκετά καλά γήπεδα, αλλά αυτό συμβαίνει διότι δεν τα πατάν πολλές ομάδες. Εδώ οι αγωνιστικοί χώροι είναι άθλιοι και υπάρχουν πολλές λακούβες. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμών σε αυτά τα γήπεδα. Για εμένα, η καλύτερη λύση είναι να φτιαχτούν νέα γήπεδα, αλλά αυτό δεν νομίζω να γίνεται, λόγω οικονομικής δυνατότητας. Από εκεί και πέρα, θα μπορούσαν να προσέχουν περισσότερο τα γήπεδα και να προσληφθούν περισσότεροι και εξειδικευμένοι φροντιστές».

Κατά την γνώμη σου, υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Λάρισας;

«Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε σχετικά νεαρή ηλικία αυτήν την στιγμή, είναι μια πολύ καλή φουρνιά. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει όρεξη και πιστεύω ότι το υλικό στην ηλικία μου, είναι πολύ καλό. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που θέλουν να παν ψηλά και έχουν όνειρα και φιλοδοξίες».

Είσαι μέλος της Μικτής Νέων του Νομού μας. Πες μας δυο λόγια για την δουλειά που γίνεται εκεί και για τις εντυπώσεις σου.

«Θεωρώ ότι φέτος, με προπονητή τον κύριο Νίκο Αργυρούλη θα γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι πολύ καλός προπονητής. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει αρκετά και θα μας προωθήσει, αλλά πάνω από όλα θα πρέπει και εμείς να δείξουμε κάποια στοιχεία, ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε στην Μικτή».

Τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει από την μέχρι τώρα συνεργασία σου με τον κύριο Αργυρούλη;

«Μας βοηθάει αρκετά και πιστεύω ότι λόγω της εμπειρίας που έχει θα είναι θετική η φετινή μας συνεργασία. Μάλιστα, αν είχαμε προπονήσεις μαζί του περισσότερες φορές την εβδομάδα θα ήταν καλύτερα και θα ήμασταν καλύτερη ομάδα. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω των υποχρεώσεών μας με τα σωματεία μας αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουμε».

Τι θεωρείς ότι φταίει και τα ταλέντα του Νομού μας, δεν έχουν την κατάλληλη αναγνώριση από τις ομάδες, με αποτέλεσμα να επιλέγουν να συνεχίσουν την πορεία τους σε ομάδες άλλων πόλεων;

«Για εμένα, μπορεί να φταίνε και οι προπονητές, που δεν δίνουν συμμετοχές σε νεαρά παιδιά, διότι φοβούνται και θέλουν να πάρουν πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Έτσι, αφήνουν τα νεαρά παιδιά εκτός. Πιστεύω ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές, μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να το πιστέψουν και οι προπονητές τους. Θα έπρεπε να εμπιστευτούν τα νέα παιδιά και να τα προωθήσουν, γιατί υπάρχει πολύ καλό υλικό».

Η κρίση, αποτελεί ένα κίνητρο για τους νεότερους ποδοσφαιριστές, ώστε να δουλέψουν περισσότερο για να αναδειχθούν;

«Σίγουρα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Ωστόσο, για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, γιατί αν θες να πας μπροστά, μπορείς να το πετύχεις μόνο μέσα από την δουλειά και την συνεχή προπόνηση. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όρεξη και με μεράκι για να πετύχουμε».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, που θέλει να αναδειχθεί;

«Πάνω από όλα η δουλειά και η καλή ζωή. Ένας ποδοσφαιριστής, δεν θα πρέπει να κάνει καταχρήσεις, όπως ποτό και τσιγάρο, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η διατροφή που θα πρέπει να κάνει».

Μια ομάδα, τι θα πρέπει να κάνει, ώστε να πετύχει τον στόχο της;

«Για εμένα, το καλύτερο που θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες, θα είναι να ακούν κατά γράμμα αυτά που θα τους λέει ο προπονητής, διότι αυτός κάτι θα ξέρει παραπάνω, λόγω της εμπειρίας του. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να λείπουν από προπονήσεις και να συμμετέχουν σε αυτές και το πιο βασικό σε μια ομάδα είναι το κλίμα. Αν υπάρχουν εχθρότητες και ζήλιες, η ομάδα δεν θα πάει πουθενά».

Πως είναι η συνεργασία σου με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που υπάρχουν στην Ανθούπολη;

«Δεν έχω πάει σε πολλές ομάδες, ωστόσο η συνεργασία που έχω με τα παιδιά, είναι η καλύτερη. Πιστεύω όμως ότι δεν θα το συναντήσω ξανά αυτό. Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν με τις συμβουλές τους να γίνω καλύτερος. Θέλουν να με βοηθήσουν και όποτε τελειώνει ένα παιχνίδι, μου λένε τι έκανα λάθος και πως θα το διορθώσω».

Τι θέλεις για το μέλλον σου στο ποδόσφαιρο; Σε ποια ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Εννοείται, πως επειδή είμαι από την Λάρισα, όπως και κάθε Λαρισαίος ποδοσφαιριστής, θα ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΛ, την ομάδα της πόλης μου. Θα ήθελα λοιπόν να αγωνιστώ στην ΑΕΛ και να την βοηθήσω. Ελπίζω κάποια μέρα να αγωνιστώ σε αυτήν και να εκπροσωπήσω όχι μόνο την ομάδα, αλλά και την πόλη της Λάρισας».

Πως σχολιάζεις τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΛ;

«Αγωνιστικά, η ομάδα πάει καλά. Στα εξωαγωνιστικά όμως, δεν πάμε καθόλου καλά. Δεν υπάρχουν λόγια και τα πράματα είναι δύσκολα. Πρέπει να κάτσουμε και να δούμε το καλό της ομάδας και από εκεί και πέρα, θα έρθει και το αποτέλεσμα».

Τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, με την κρίση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει χάσει την αξία του τα τελευταία χρόνια και σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα του εξωτερικού είναι σε χαμηλό επίπεδο. Κάποιο παιδί, αν θέλει να πάει ψηλά δεν μπορεί να βγει μέσα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί κάποιος να παίξει επαγγελματικά μπάλα στην Ελλάδα, γιατί όλο αυτό έχει ένα ταβάνι. Άρα, πρέπει να φύγει για το εξωτερικό, όσο το επιτρέπει η ηλικία του».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου μέχρι τώρα στην Ανθούπολη, τον Βασίλη Ταχτιντή, που με βοήθησε να φτάσω στο σημείο που είμαι. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Ανθούπολη που με βοηθάν και θέλουν να με προωθήσουν».