Βαθμολογία

Βογιατζής: «Να γίνω επαγγελματίας στον Τύρναβο»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής του Τυρνάβου (ομάδα Νέων) ο Ανδρέας Βογιατζής.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης μας μίλησε για την ομάδα του αλλά και το μέλλον του στον Τύρναβο, αναφέρθηκε στον τεχνικό του την περασμένη σεζόν κ. Τουρβάτσιο, τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Άγγελο Διγκόζη, αλλά και για το Μουντιάλ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, μπορείς να μας πεις δυο πράματα για εσένα; Από ποια ομάδα ξεκίνησες και που έχεις παίξει;

«Ξεκίνησα από τα τμήματα υποδομής της Δόξας Αργυροπουλίου, σε ηλικία 8 ετών. Εκεί έπαιξα δυο τρεις χρονιές και στην συνέχεια, ο προπονητής μας, κύριος Τζαφέρης πήγε στο ανδρικό τμήμα, ως γυμναστής και με πήρε και εμένα εκεί. Έτσι, ξεκίνησα προπονήσεις με την ανδρική ομάδα στα 11 μου χρόνια και στα 13 μου, έπαιξα για πρώτη φορά με το ανδρικό τμήμα και καθιερώθηκα. Την επόμενη χρονιά, πήρα συμμετοχές με την Μικτή, έχοντας προπονητές τους κυρίους Σελιώνη και Μπεριτζά, ενώ συνέχισα και πάλι στο Αργυροπούλι αλλά και στην Μικτή με τον κύριο Αλεξούδη. Στην συνέχεια, μίλησα με τον κύριο Μπρέζα για να έρθω στην ομάδα Νέων του Τυρνάβου και δώσαμε τα χέρια. Έτσι, πέρυσι έβγαλα την χρονιά στους Νέους του Τυρνάβου».

Τι διαφορές έχει το επίπεδο στο Πρωτάθλημα Νέων της Football League, σε σχέση με τα τοπικά πρωταθλήματα;

«Σίγουρα, το επίπεδο είναι πολύ πιο ανεβασμένο. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα πρωτάθλημα Νέων, υπάρχει η δύναμη, γιατί όλα τα παιδιά θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω για να συνεχίσουν μετά σε μια καλή καριέρα».

Που οφείλεται η πολύ καλή πορεία που κάνατε φέτος με την ομάδα Νέων;

«Αυτό έγινε, επειδή κάθε ματς το βλέπαμε ξεχωριστά. Θέλαμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι και στα περισσότερα παιχνίδια το καταφέρναμε. Ένα διάστημα παίρναμε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, με ομάδες που ήταν πιο πάνω από εμάς στην βαθμολογία. Μετά κάπου στα Χριστούγεννα άρχισε να παίζει ρόλο κάπως η κούραση και φάνηκε σαν να πέφτουμε. Βέβαια, μετά πιστέψαμε σε εμάς και στις ικανότητες μας και επανήλθαμε».

Ποια ήταν η συνεργασία σας με τον προπονητή σας, τον κύριο Τουρβάτσιο;

«Οι σχέσεις μας μαζί του ήταν πολύ καλές. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι ήταν κοντά στην δική μας ηλικία, με αποτέλεσμα να έχουμε κάπως πιο φιλικές σχέσεις μαζί του. Μας καταλάβαινε και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Μας έκανε πιστεύω πολύ καλή δουλειά».

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι ο κύριος Διγκόζης παρακολουθούσε τα παιχνίδια των Νέων και ότι έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο με κάποιους παίκτες;

«Εγώ προσωπικά, θα ήθελα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα στον Τύρναβο, διότι αυτήν η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το ένα βήμα παραπάνω. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε. Αν μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του Τυρνάβου, γιατί όχι να μην πάω μετά και σε κάποια άλλη ομάδα».

Δηλαδή, είναι μέσα στους στόχους σου να παίξεις κάποια στιγμή επαγγελματικά;

«Πιστεύω ότι θα μπορέσω με λίγη δουλειά παραπάνω να τα καταφέρω. Επίσης, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και τον Τύρναβο στην προσπάθεια που κάνει».

Πως σχολιάζεις την πορεία της ομάδας του Τυρνάβου στο φετινό πρωτάθλημα της Football League;

«Αυτήν την πορεία, πιστεύω ότι δεν την περίμενε κανείς φέτος. Πιστεύω ότι έγινε σωστή δουλειά και από τον προπονητή, αλλά και από την διοίκηση. Όλοι ήταν ενωμένοι και δεν κοιτούσαν το προσωπικό συμφέρον, αλλά πάνω από όλα να φανεί η ομάδα και να μπορέσουν να προωθηθούν και οι μικρότεροι σε ηλικία παίκτες. Για εμένα, αυτό είναι θετικό, γιατί ξέρω ότι αν παίξω στον Τύρναβο θα μπορέσω να φανώ κι εγώ, αν πάρω συμμετοχή και να εξελιχθώ περισσότερο».

Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με την διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες της ανδρικής ομάδας; Τι κλίμα επικρατούσε;

«Οι σχέσεις μας πάνω από όλα ήταν φιλικές. Οι μεγάλοι από την ανδρική ομάδα, μας εμψύχωναν πάντα και ήταν δίπλα μας. Όπως επίσης και η διοίκηση, καθώς όσα παιδιά τραυματίζονταν την επόμενη μέρα τα πήγαιναν στους γιατρούς για να λύσουν το πρόβλημα. Δεν μας άφησαν επειδή ήμασταν μικροί και σε ότι χρειαστήκαμε ήταν δίπλα μας».

Ο Τύρναβος αξιοποιεί τα ταλέντα;

«Φυσικά, αυτό το πιστεύω. Είναι μια ομάδα που πήρε παιδιά από τις επαρχίες της Λάρισας και τους έδωσε ευκαιρίες. Έκανε ένα σύνολο από παιδιά της περιοχής και πιστεύω ότι βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος».

Πως σου φάνηκε η ομάδα του Τυρνάβου με τις φετινές της εμφανίσεις;

«Θεωρώ ότι η ομάδα τα πήγε πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα, που είχε αρκετά απρόοπτα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι, καθώς θα υπάρχει η εμπειρία από φέτος. Αυτό που παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο, δεν είναι το όνομα μιας ομάδας, αλλά η θέληση που έχουν οι ποδοσφαιριστές για να παίξουν».

Πως διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι είσαι ακόμα μαθητής και παράλληλα με το ποδόσφαιρο έχεις υποχρεώσεις και για το σχολείο;

«Περισσότερο, σκέφτομαι το ποδόσφαιρο γιατί ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και ήθελα πολύ να προχωρήσω. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να περάσω και σε μια σχολή, ούτως ώστε να πάρω ένα πτυχίο για το μέλλον μου. Σίγουρα, θα είναι δύσκολο, αλλά αν υπάρχει οργάνωση και πρόγραμμα όλα είναι δυνατά».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα του χρόνου στην Football League, όπου θα υπάρχουν και αρκετές δυνατές ομάδες;

«Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα του χρόνου θα είναι ανταγωνιστικό. Φυσικά, θα είναι και πολύ πιο δύσκολο και για εμάς αλλά και για το ανδρικό τμήμα. Από εκεί και πέρα όμως, νομίζω πως αν κάνουμε τα παιχνίδια που θέλουμε πολλά παιδιά του Τυρνάβου θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν παραπάνω, καθώς θα μας δει περισσότερος κόσμος. Εμείς θέλουμε να παίξουμε και με την ΑΕΛ και με την ΑΕΚ, για να δείξουμε τι αξίζουμε. Με σωστή δουλειά, πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε και να κοντράρουμε ομάδες που κάποτε ήταν στην Α’ Εθνική».

Πιστεύεις ότι τα ταλέντα της Λάρισας αξιοποιούνται κατάλληλα;

«Στην Λάρισα έχουμε αρκετά ταλέντα. Θεωρώ ότι τα ταλέντα δεν βγαίνουν όταν κάποιος πάει σε κάποια ακαδημία. Πιστεύω ότι ένα ταλέντο μπορεί να φανεί αν πάει να παίξει αρχικά σε μια ομάδα στα τοπικά και από εκεί θα ξεχωρίσει. Μετά δεν θα τον αφήσουν, κάποια ομάδα θα τον δει και θα ασχοληθεί μαζί του. Πρώτα πρέπει να παίρνουν εμπειρίες τα παιδιά και μετά να παν σε πιο επαγγελματικό επίπεδο».

Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια στον Τύρναβο τα επόμενα χρόνια και που θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει;

«Πιστεύω ότι εάν η διοίκηση έχει θέληση για κάτι παραπάνω, έστω και με μικρούς σε ηλικία παίκτες, μπορεί να τα καταφέρει. Γιατί όχι να μην παίξει και στην Α’ Εθνική. Δεν είναι καθόλου απίθανο. Για πρώτη χρονιά, η διοίκηση ήταν κοντά σε όλους. Ούτε εμείς ούτε οι μεγάλοι περιμέναμε τέτοια βοήθεια από την διοίκηση και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσει και γιατί να μην πάρει και την πρωτιά».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή σαν εσένα;

«Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός δουλειάς, θέλησης και τύχης. Από εκεί και πέρα, χρειάζονται και κάποιες θυσίες».

Τι έχεις κρατήσει από τους προπονητές με τους οποίους έχεις συνεργαστεί μέχρι στιγμής;

«Μέχρι τώρα, λόγω νεαρής ηλικίας οι πιο πολλοί έδιναν βάση σε αυτό, δηλαδή στην ηλικία μου. Με έπιαναν και μου έλεγαν ότι επειδή είμαι μικρός πρέπει να δείξω κάτι παραπάνω από αυτό που είμαι. Πιστεύω ότι με βοήθησαν γιατί μου έδωσαν θάρρος και κίνητρο».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την πορεία της Ελλάδας στο φετινό Μουντιάλ;

«Η Ελλάδα είναι απρόοπτη. Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί. Για παράδειγμα μπορεί να περάσει την Κόστα Ρίκα και να πάει ακόμα παρακάτω, αλλά να χάσει από μια ομάδα που δεν είναι του επιπέδου της».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει από το Μουντιάλ;

«Μεγάλη εντύπωσε μέχρι τώρα μου έχουν κάνει η Γκάνα και η Χιλή. Πιστεύω ότι φέτος στο Μουντιάλ δεν παίζει ρόλο το ποιος έχει περισσότερο ταλέντο, αλλά ποιος έχει περισσότερες αντοχές».