Βαθμολογία

Μουλτσιάς: «Να παίξω επαγγελματικά με τον Οικονόμο»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ο Χάρης Μουλτσιάς.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης μας μίλησε για την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, την Μικτή της ΕΠΣΛ, τα όνειρά του καθώς και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, πες μας από ποια ομάδα ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και τι αποσκοπείς από αυτό;

«Ξεκίνησα, από τις Ακαδημίες του Οικονόμου Τσαριτσάνης, από πολύ μικρός. Σήμερα, συνεχίζω να βρίσκομαι στην ομάδα και κάποια στιγμή θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Όνειρο μου είναι να αγωνιστώ σε επαγγελματική κατηγορία και να διακριθώ»

Στον Οικονόμο, ανήκεις στην ανδρική ομάδα;

«Είμαι στο εφηβικό τμήμα, κανονικά, αλλά σχεδόν καθημερινά κάνω προπονήσεις με την ανδρική ομάδα. Πιο πολλές προπονήσεις κάνω με το ανδρικό τμήμα. Ο κύριος Κατσάρας, έχει επιλέξει κάποια παιδιά των υποδομών, που βρίσκονται στην ηλικία μου και μας βάζει να κάνουμε προπόνηση με την ανδρική ομάδα. Δίνει πολύ βάση στους νέους ποδοσφαιριστές, για να βγάλει νέα παιδιά, τόσο αυτός, όσο και ο κύριος Χάρης Νούσιας».

Η ομάδα δίνει έμφαση στις Ακαδημίες;

«Υπάρχουν αρκετά παιδιά στις Ακαδημίες και η ομάδα δίνει πολύ βάρος εκεί, όπως και ο προπονητής. Προσπαθεί να δώσει χώρο και ευκαιρίες στα νέα παιδιά με ταλέντο».

Ο Οικονόμος, πέρυσι αποχώρησε από το πρωτάθλημα και το μέλλον της ομάδας ήταν άγνωστο. Φέτος, πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία πρωταθλητισμού και είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πως το σχολιάζεις αυτό;

«Η πορεία που κάνει φέτος ο Οικονόμος, είναι ένα ευχάριστο γεγονός για όλη την Τσαριτσάνη. Είχαμε ξεκινήσει τότε και βγήκαμε στην Γ’ Εθνική, όπου την πρώτη χρονιά πηγαίναμε πολύ καλά. Η δεύτερη χρονιά ήταν δυσάρεστη για εμάς και την ομάδα, γιατί παραιτηθήκαμε. Φέτος, ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν και φτάσαμε να κερδίσουμε την ΑΕΛ και βρισκόμαστε στην θέση που είμαστε τώρα».

Ποιο είναι το μυστικό της φετινής σας επιτυχίας;

«Σίγουρα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την διοίκηση. Μετά, φαίνεται ότι και ο κύριος Κατσάρας και ο κύριος Νούσιας έχουν όρεξη για δουλειά και για αυτό πάει καλά η ομάδα».

Πως είναι η συνεργασία σας με τον κύριο Κατσάρα;

«Από φέτος, που ήρθε στην ομάδα, μου αρέσει πολύ και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Δίνει βάρος στο να δουλεύει με νέους παίκτες και θέλει να βγάλει νέα παιδιά από την ομάδα. Στις προπονήσεις, εμάς που είμαστε σε μικρή ηλικία μας παίρνει σε διαφορετικό μέρος και μας δείχνει πιο εξειδικευμένα πράματα και αυτό μας βοηθάει πολύ».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την Γ’ Εθνική φέτος και τον Όμιλο που βρίσκεστε;

«Η κατηγορία αυτήν δεν είναι για κανέναν λόγο όπως άλλες χρονιές, για παράδειγμα όπως πρόπερσι. Ο Όμιλος μας, θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο δύσκολος. Πέρα από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα, δηλαδή την ΑΕΛ, εμάς, την Φιλιππιάδα και τον Θεσπρωτό, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα δύσκολη ομάδα. Ο ανταγωνισμός, υπάρχει μόνο στις ομάδες που προανέφερα».

Παράλληλα με τον Οικονόμο, είσαι και μέλος της Μικτής Νέων. Μπορείς να μας πεις τι αποκόμισες από την φετινή χρονιά;

«Η φετινή χρονιά, θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλή για την Μικτή. Βέβαια, είχαμε και κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα. Για εμάς είναι δυσάρεστο το ότι δεν βγήκαμε πρώτοι, γιατί εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα πήγαιναν πιο πολλά παιδιά στην Περιφερειακή. Φέτος, ήθελα να κάνω καλή χρονιά με την Μικτή. Οι προπονητές μου έδωσαν συμμετοχές σε όσα παιχνίδια έπαιξα, εκτός από τα δύο στην αρχή, γιατί προερχόμουν από εγχείρηση».

Τι έφταιξε στην Καρδίτσα και ήρθε η ήττα;

«Σε εκείνο το παιχνίδι, δεν ήμασταν καλοί. Το γήπεδο δεν βοηθούσε τις προσπάθειές μας. Η φετινή Μικτή, είναι ομάδα που δεν έπαιζε με δύναμη, όπως η ομάδα της Καρδίτσας, αλλά περισσότερο τεχνικό ποδόσφαιρο. Παίζαμε πιο πολύ με την μπάλα κάτω και στο γήπεδο εκείνο, δεν μπορούσαμε να αποδώσουμε αυτό που μπορούσαμε. Από εκεί και πέρα, δεχτήκαμε και γκολ σε χρονικό σημείο που δεν έπρεπε και ήρθε η ήττα».

Πιστεύεις ότι μέσω των Μικτών μπορούν να προωθηθούν νέα παιδιά;

«Φυσικά. Αυτό έγινε πέρυσι. Πήραν τρία παιδιά από την Λάρισα, στην Περιφέρει και στην συνέχεια έπαιξαν στον τελικό του Καραϊσκάκη και αρκετούς ποδοσφαιριστές τους είδαν ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και τους ενέταξαν στο δυναμικό τους».

Επόμενος αντίπαλος του Οικονόμου, είναι ο Θεσπρωτός. Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για το παιχνίδι;

«Δεν έχω δει την ομάδα του Θεσπρωτού και δεν ξέρω πως παίζει. Δεν μπορώ επομένως να κρίνω εάν είναι εύκολο ή δύσκολο. Το πιο πιθανό, είναι να δυσκολευτούμε, μιας και η ομάδα αυτήν βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα, εμείς θα πάμε σε αυτό το παιχνίδι, με στόχο να κερδίσουμε. Άλλωστε και ποια ομάδα δεν θέλει να κερδίζει. Θέλουμε να κερδίσουμε και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Έχεις πάει να δοκιμαστείς και σε άλλες ομάδες;

«Ναι, είχα πάει στον Ολυμπιακό πέρυσι. Εκεί τα πράματα ήταν σε άλλο επίπεδο. Είχε ωραίες εγκαταστάσεις και το όλο σκηνικό ήταν πολύ ωραίο, μιας και είδαμε πράματα που δεν είχαμε ξαναδεί. Κάναμε εργομετρικά και το απόγευμα υπήρχε αγωνιστικό πρόγραμμα. Ήταν όλα πολύ πιο επαγγελματικά και οργανωμένα».

Πως αισθανθήκατε στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ με την νίκη που πήρατε;

«Είναι πολύ σημαντικό για όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΛ, γιατί η ΑΕΛ είναι το φαβορί της κατηγορίας και όλες οι ομάδες θέλουν να την κερδίσουν».

Τι φιλοδοξίες έχεις για το μέλλον σου στην ομάδα του Οικονόμου;

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να αγωνιστώ με τα χρώματα της ομάδας μου. Θα ήθελα ο Οικονόμος να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία και ας μην αγωνίζομαι εγώ. Μόνο και μόνο, επειδή είναι η ομάδα του χωριού μου».

Πως είναι το κλίμα μεταξύ σας στην ομάδα;

«Είμαι από το καλοκαίρι εδώ. Έχω γνωρίσει όλους τους παίκτες. Με τους προπονητές τα πάω πολύ καλά. Η διοίκηση βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει και πάνω από όλα θέλουν κι αυτοί να βγάλουν νέα παιδιά. Η διοίκηση, αποτελείται από νέους ανθρώπους, που έχουν όρεξη και μεράκι και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, κάτι που αναφέρει συνεχώς ο κύριος Κατσάρας».

Ο κόσμος της Τσαριτσάνης, πως αντιμετωπίζει την ομάδα;

«Ο κόσμος, είναι πάντα δίπλα μας. Σε κάθε αγώνα, το γήπεδο είναι γεμάτο. Οπωσδήποτε για να υπάρξει κόσμος, πρέπει να πάει καλά και η ομάδα. Από την στιγμή που κάναμε το μπαμ στην κατηγορία, το γήπεδο γεμίζει σε κάθε αγώνα. Οι φίλαθλοι, όπως και άλλοι που δεν παρακολουθούν την ομάδα ιδιαίτερα, είναι αρκετά ευχαριστημένοι με την ομάδα».

Θεωρείς ότι υπάρχει ταλέντο στον Νομό Λάρισας;

«Υπάρχει ταλέντο και αυτό αποδεικνύεται κι από τις Μικτές, που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι ότι δεν αξιοποιείται. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να αξιοποιηθούν οι νεαροί παίκτες με ταλέντο. Φυσικά, είναι και τα χρήματα που παίζουν ρόλο. Είναι καθαρά θέμα υποδομών».

Από ξένο ποδόσφαιρο τι παρακολουθείς, ποιες ομάδες και ποιους παίκτες θαυμάζεις;

«Παρακολουθώ το ισπανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα. Από ομάδες, μου αρέσουν πολύ η Άρσεναλ και η Ρεάλ. Ο ποδοσφαιριστής που θαυμάζω είναι ο Ρονάλντο, που όπως αποδείχτηκε, βγήκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο».

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Φώλλα, που με επέλεξε για την Μικτή, όπως και τον προπονητή της ομάδας, κύριο Μιχάλη Μπίζιο αλλά και τον κύριο Πατσή, που πέρυσι με προώθησε και μου έδωσε τις ευκαιρίες».