Βαθμολογία

Καλλιμάνης: «Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής από το Ελευθεραί, o Άρης Καλλιμάνης.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης, μίλησε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του καθώς και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Που ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και από ποιες ομάδες έχεις περάσει;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, από τους Ατρόμητου/Θύελλα, όπου ήμουν για δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια που ήμουν εκεί, αρχικά ήμουν στις υποδομές και στην συνέχεια, όταν έγινε ερασιτεχνική ομάδα, συνέχισα. Έπειτα, έκλεισε αυτός ο κύκλος και πήγα στο Ελευθεραί».

Πως προέκυψε αυτήν η εξέλιξη και πήγες σε αυτήν την ομάδα;

«Λόγω του ότι στο Ελευθεραί είχα γνωστούς, αλλά και της πολύ καλής φιλίας που έχω με τον πρόεδρο της ομάδας, τον κύριο Τόλια. Μου είπε ότι θα βάλει λεφτά και ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και θα τα πάει καλά. Υποδομές υπάρχουν, το γήπεδο είναι καλό και έτσι αποφάσισα να πάω εκεί. Δεν έχω πρόβλημα που η ομάδα αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία».

Τι εικόνα έχεις για την ομάδα;

«Η ομάδα, είναι τρίτη χρονιά που επανιδρύθηκε, αλλά φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που θέλει να κυνηγήσει την άνοδο. Πήγα στην ομάδα, για την εμπειρία που θα έπαιρνα από τα παιχνίδι, καθώς είναι 30 παιχνίδια μαζί με τα φιλικά και όλα αυτά θα μου φανούν πολύ χρήσιμα για την συνέχεια, καθώς είμαι βασικός».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;

«Στόχος μας είναι φυσικά η άνοδος, αλλά και η πρώτη θέση την οποία κυνηγάμε. Αυτήν την στιγμή, βρισκόμαστε τρεις βαθμούς πίσω από τους Αμπελόκηπους και πιστεύω ότι τα πάμε καλά και θα τα καταφέρουμε».

Πως σχολιάζεις την αναδιάρθρωση της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας;

«Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση, σχετικά με το πόσες ομάδες θα ανεβούν από την Γ’ και πόσες θα πέσουν από την Β’ και θέλει λίγο χρόνο, μέχρι να συνηθίσει ο κόσμος και να μάθει την διαδικασία. Τώρα, σε κάθε όμιλο της Γ’ ΕΠΣΛ, υπάρχουν 11 ομάδες, άρα το πρωτάθλημα είναι μικρό. Το μόνο καλό είναι ότι όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες για να ανέβουν κάτι που κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, κυρίως για την Γ’ που έχω εικόνα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα πρόβλημα με τις μετακινήσεις των ομάδων, το οποίο πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια, θα λυθεί».

Ποιοι είναι προσωπικοί σου στόχοι;

«Θα ήθελα, να πάω σε όσο μεγαλύτερο επίπεδο γίνεται, αλλά χωρίς να έχω το άγχος και την πίεση. Όσο πιο ψηλά γίνεται, τόσο το καλύτερο για εμένα. Από εκεί και πέρα, δεν είναι αυτοσκοπός μου το επαγγελματικό. Ότι προκύψει».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και να συγκρίνεις το επίπεδο του, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια;

«Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καλύτερο και έχει ανέβει το επίπεδο αισθητά λόγω της κρίσης. Αυτό συνέβη, γιατί δόθηκε χώρος στα νέα παιδιά, κυρίως στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Και οι μικρότερες κατηγορίες όμως, έχουν γίνει πιο ποιοτικές, λόγω του ότι κάποιες ομάδες έχουν λεφτά και έχουν πάρει κάποιους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Για παράδειγμα εμείς, έχουμε πάρει τον Γιώργο Μέκρα. Όπως επίσης κι άλλες ομάδες, έχουν πάρει παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες και τους έφεραν στην Β’ και στην Γ’ Ερασιτεχνική».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για τα γήπεδα στην Λάρισα;

«Φέτος, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το γήπεδο του χωριού. Τόσα χρόνια όμως που είχα συνηθίσει στον βούρκο, πλέον δεν έχω πρόβλημα. Γενικά, τα περισσότερα γήπεδα στην πόλη της Λάρισας, είναι απαράδεκτα και αντιαθλητικά. Δεν γίνεται να παιχτεί ποδόσφαιρο σε τέτοια γήπεδα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει από την Λάρισα, ή επιλέγουν να παίξουν σε ομάδες άλλων Νομών, λόγω της κακής κατάστασης των γηπέδων».

Τι θα πρότεινες για να αλλάξει αυτήν η κατάσταση;

«Κατά την γνώμη μου, θα έλεγα ότι οι ομάδες μπορούν να βοηθήσουν. Όπως και να το πάρει κανείς, γήπεδα τους είναι, αυτές παίζουν εκεί, αλλά καμιά ομάδα δεν βοηθάει. Οι ομάδες δεν ασχολούνται με τα γήπεδα. Αν για παράδειγμα, κάποιες ομάδες μοιράζονται ένα γήπεδο, από λίγα πράματα αν κάνει η καθεμία για το γήπεδο, τότε θα υπάρχει ένα γενικό αποτέλεσμα».

Η Λάρισα έχει νέους ποδοσφαιριστές με ταλέντο και εάν ναι, αναγνωρίζονται;

«Για εμένα, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι νέοι ποδοσφαιριστές με ταλέντο, είναι να φύγουν και να παν κάπου που θα είναι καλύτερα. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ δεν ασχολείται με τα ταλέντα της Λάρισας και για αυτόν τον λόγο, τα ταλέντα δεν την επιλέγουν κιόλας. Η Λάρισα, δόξα τω Θεό έχει αρκετά ταλέντα».

Πως βλέπεις το μέλλον της ΑΕΛ;

«Η ΑΕΛ, πλέον έχει πέσει στο μηδέν, αφού βρέθηκε σε αυτήν την κατηγορία. Το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει, είναι να ανέβει. Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και πρέπει να τον περάσει. Γιατί δεν γίνεται, μια ιστορική ομάδα, σαν την ΑΕΛ, να παίζει στην Γ’ Εθνική, αντίπαλος με αυτές τις ομάδες και σε τέτοια γήπεδα».

Ποιο είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

«Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ. Εμείς, πρέπει να το ανεβάσουμε, σαν ποδοσφαιριστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Επίσης, θα έλεγα ότι και οι παράγοντες θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, καθώς δεν ασχολούνται με το πώς θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο, αλλά αποκλειστικά με τις ομάδες τους. Πιστεύω ότι τώρα με την κρίση, θα δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, οι καλοί θα μείνουν και οι κακοί θα φύγουν».

Ξένο ποδόσφαιρο παρακολουθείς;

«Ναι, φυσικά, κυρίως την Premier League επειδή είμαι φανατικός οπαδός της Chelsea. Από εκεί και πέρα, δεν έχω πρόβλημα να παρακολουθήσω οποιοδήποτε πρωτάθλημα».

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

«Μου αρέσει πάρα πολύ ο Τσεχ και μετά ο φίλος μου ο Αντώνης ο Κωνσταντίνου».

Τι ιδιαιτερότητες έχει η θέση του τερματοφύλακα;

«Αυτήν η θέση, είναι ιδιαίτερη, θέλει να έχεις και λίγη τρέλα μέσα σου για να παίξεις τέρμα. Ο τερματοφύλακας, δουλεύει όλον τον χρόνο και όλη την εβδομάδα, μόνο για μια στιγμή που θα χρειαστεί να επέμβει. Για μια φάση στον αγώνα δουλεύουμε. Και διαφωνώ με αυτούς που λένε ότι είναι τεμπέλικη η θέση, γιατί πρέπει να είσαι σε εγρήγορση όλη την ώρα, να μιλάς στην άμυνα και να δουλεύει το μυαλό σου. Είναι πολύ κουραστική θέση».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο και να έχουμε υγεία, καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον ολοκαίνουριο χώρο του Café Chris που βρίσκεται στην Πανός 10