Βαθμολογία

Τσιλούλης: «Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής του Δωτιέα Αγιάς (ανήκει στην ΑΕΛ), o Σωτήρης Τσιλούλης.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης, μίλησε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του καθώς και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μπορείς να κάνεις ένα flashback στην καριέρα σου; Από ποια ομάδα ξεκίνησες και σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί;

«Ξεκίνησα από την Πελασγιώτιδα, όταν ήμουν Τρίτη Δημοτικού. Εκεί έπαιζα στα τμήματα υποδομής της ομάδας, τα πρώτα χρόνια, στο προπαιδικό και το παιδικό. Μόλις έγινα 15 χρονών κι είχα δικαίωμα να παίξω στην αντρική ομάδα, με ανέβασαν στην αντρική ομάδα. Εκεί είχα προπονητή τον κύριο Τζουρτζουκλή και η ομάδα έπαιζε στο πρωτάθλημα της Α1’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επιπλέον, ήμουν και στην Μικτή ομάδα κι έτσι μπόρεσα να διακριθώ και να κάνω το μεγάλο βήμα και να πάω στην ΑΕΛ. Εκεί, αρχικά ήμουν στην ομάδα Νέων και συγκεκριμένα, στην U17, μετά πήγα στην U21. Έκανα και κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και από εκεί πήγα δανεικός στον Δωτιέα Αγιάς, όπου βρίσκομαι τώρα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, από τις Μικτές τα χρόνια που αγωνίστηκες εκεί;

«Το πρωτάθλημα τότε, δεν είχε την μορφή που έχει σήμερα. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, όπως επίσης και οι υπόλοιπες Μικτές στον Όμιλο. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Κάναμε καλή πορεία στον Όμιλο μας, αλλά δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε».

Τις παρακολουθείς τις σημερινές Μικτές;

«Ναι τις παρακολουθώ. Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες έχουν πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και με ταλέντο. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχει αλλάξει μορφή το πρωτάθλημα και έχουν μικρύνει οι ηλικίες, διότι οι ποδοσφαιριστές, προετοιμάζονται με αυτόν τον τρόπο από πολύ νωρίς σε υψηλό επίπεδο, ούτως ώστε να πετύχουν κάτι καλύτερο στην συνέχεια».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Προσωπικός μου στόχος, είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, ώστε να φτάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε υψηλό επίπεδο. Τώρα, θέλω μέσω της ομάδας μου, να καταφέρω να πάρω κάποιες συμμετοχές, να διακριθώ και να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ο Δωτιέας Αγιάς, φέτος είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του Ομίλου σας. Τι στόχο έχετε σαν ομάδα για την φετινή χρονιά;

«Στόχος μας, είναι η σωτηρία. Όσο πιο νωρίς καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, τόσο πιο γρήγορα θα μπορούμε να μιλήσουμε και για άλλους στόχους. Για παράδειγμα, αν μπορέσουμε να σωθούμε νωρίς και να μην έχουμε άγχος, θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια, για ότι καλύτερο μπορούμε. Δηλαδή, να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει από τον Όμιλο σας;

«Σύμφωνα, με όσα έχω ακούσει, γιατί οι περισσότερες ομάδες είναι άγνωστες, οι καλύτερες ομάδες, είναι η Λαμία και τα Τρίκαλα. Φυσικά και οι υπόλοιπες ομάδες του Νομού μας, είναι αρκετά καλές. Τις έχω παρακολουθήσει σε κάποια φιλικά παιχνίδια που έδωσαν. Είναι θετικό το ότι έχουν νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι δυνατές ομάδες και προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο».

Πρέπει οι ομάδες να στηρίζονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές;

«Πιστεύω ότι οι νεαροί παίκτες με ταλέντο, πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους και να χρησιμοποιούνται από τις ομάδες. Αυτό ωφελεί και τις ομάδες, αφού πλέον δεν υπάρχουν χρήματα, λόγω οικονομικής κρίσης για να πάρουν έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά και τα ταλέντα, που θα δικαιωθούν, γιατί πιστεύω ότι το αξίζουν, μιας και υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές με ταλέντο στον Νομό μας».

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές γιατί δεν αξιοποιούνται όμως;

«Δεν ξέρω τι φταίει ακριβώς. Όμως πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του καθενός να πάρει την σωστή απόφαση, για το αν θα μείνει στην πόλη του, ή θα πάει σε κάποια άλλη ομάδα».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την μορφή που έχουν η Β’ αλλά και η Γ’ Εθνική, η οποία από φέτος είναι ερασιτεχνική κατηγορία;

«Σίγουρα, το ότι η Γ’ Εθνική, έγινε ερασιτεχνική κατηγορία, δεν είναι κι από τα καλύτερα πράματα. Όμως, από αυτές τις μικρές εμπειρίες που έχω, τώρα που ξεκινάω κι εγώ, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Άσχετα με το ότι η Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνική κατηγορία, έχει αρκετές αξιόλογες και δυνατές ομάδες. Και στην Β’ Εθνική, πιστεύω ότι ισχύει το ίδιο, παρά το ότι έχει χωριστεί σε δύο ομίλους».

Τι χρειάζεται ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, για να πετύχει το κάτι παραπάνω;

«Αυτό που χρειάζεται, είναι να έχει ταλέντο, να δουλέψει πολύ και να έχει τύχη. Δηλαδή, να μην έχει τραυματισμούς, να κάνει τις σωστές επιλογές και να πέσει πάνω σε άτομα που θα τον προσέξουν και θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την ΑΕΛ, αλλά και για την νέα προσπάθεια που ξεκινάει η ομάδα από φέτος;

«Προσωπική μου άποψη είναι, ότι η ΑΕΛ είναι μια τεράστια ομάδα. Αδικείται που βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν και θετικά. Αν κάνει η ομάδα ένα νέο ξεκίνημα και χτιστεί από την αρχή, την πορεία που κάνει τώρα στην Γ’ Εθνική, να την κάνει και του χρόνου στην Β’ και να βρεθεί εκεί που πιστεύω ότι αξίζει να βρίσκεται και να παίζει».

Ποια είναι τα όνειρα σου;

«Θέλω, να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να βελτιώνομαι συνεχώς. Φυσικά θέλω, να αγωνιστώ και με τα χρώματα της ΑΕΛ, κάτι που είναι το όνειρο κάθε Λαρισαίου ποδοσφαιριστή. Θέλω να παίξω με την ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία».

Σε τι επίπεδο βρίσκονται τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού μας;

«Πιστεύω ότι παράγεται έργο, για αυτό άλλωστε, αρκετοί ποδοσφαιριστές με ταλέντο βγαίνουν από ερασιτεχνικές ομάδες. Βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα με τα γήπεδα εδώ στην Λάρισα, που είναι πολύ λίγα. Υπάρχουν ομάδες, που είναι δυνατές και κάνουν τις προσπάθειες τους. Είναι άδικο να παλεύουν να βρουν γήπεδο για να προπονηθούν».

Από εξωτερικό, ποιος ή ποιοι ποδοσφαιριστές σου αρέσουν και για ποιο λόγο;

«Αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Στήβεν Τζέραρντ. Μου αρέσει, επειδή παρακολουθώ συχνά αυτόν τον παίκτη, που αγωνίζεται στην ίδια θέση με εμένα, αμυντικό χαφ και μου αρέσουν οι κινήσεις που κάνει».

Αγαπημένος σου συμπαίκτης;

«Όλοι οι συμπαίκτες μου, που είχα στις ομάδες που έχω περάσει αλλά και τώρα, είναι όλοι καλά παιδιά και είχαμε την ιδανική συνεργασία. Στον Δωτιέα, πήγαμε εγώ και ο Τσιρογιάννης από την ΑΕΛ, οπότε με αυτόν έχω τις καλύτερες σχέσεις, χωρίς να σημαίνει ότι και με τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουμε καλές σχέσεις».

Πως είναι η συνεργασία νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως εσύ, με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στην ομάδα;

«Πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκα σε μια ομάδα σαν τον Δωτιέα Αγιάς, που έχει τόσους έμπειρους ποδοσφαιριστές, εγνωσμένης αξίας. Μας βοηθάν αρκετά και μας δείχνουν πράματα εμάς που είμαστε νεότεροι. Μπορούμε να πάρουμε πολλά πράματα από αυτούς, που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον προπονητή, αλλά και το κλίμα στην ομάδα;

«Ο προπονητής που έχουμε, είναι και καλός άνθρωπος, αλλά και καλός στην δουλειά του. Το κλίμα, είναι πολύ καλό και είμαστε όλοι δεμένοι. Δεν υπάρχει γκρίνια στην ομάδα. Το μόνο που κάνουμε είναι να κοιτάμε τον στόχο μας και να προσπαθούμε να τον πετύχουμε».

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για την διοίκηση της ομάδας;

«Η διοίκηση της ομάδας, είναι πολύ θετική. Βρίσκεται πάντα κοντά μας και ότι ζητήσουμε θα κάνει τα πάντα για να μας το προσφέρει. Βρίσκεται πάντα κοντά μας σε ότι και να χρειαστούμε».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να πω στους νεαρούς ποδοσφαιριστές με ταλέντο, ότι εύχομαι ότι καλύτερο, να δουλεύουν, να σκύβουν το κεφάλι και να μην ακούν διάφορα σχόλια. Το μόνο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, είναι ο στόχος τους και τίποτα άλλο».