Βαθμολογία

«Του χρόνου, ελπίζω να καταφέρω κάτι καλό…»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής της Πελασγιώτιδας, o Νίκος Γελαλής.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης, μίλησε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του, την Μικτή Νέων, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό που τον πήγε πίσω... Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, θα μπορούσες να μας πεις τι σχέδια και τι όνειρα έχεις για το μέλλον;

«Θα ήθελα πολύ, να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, φέτος ήθελα πολύ να βγω πρώτος σκόρερ, όμως έτυχε και τραυματίστηκα πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσω το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, επομένως δεν μπορώ να το καταφέρω. Του χρόνου, ελπίζω να καταφέρω κάτι καλό».

Πες μας δυο λόγια για αυτόν τον τραυματισμό που έπαθες.

«Έπαθα ρήξη χιαστού. Κυριολεκτικά εκείνη την στιγμή, το πόδι κόλλησε κάτω στο γήπεδο. Ο γιατρός, μου είπε πως πρέπει να μείνω εκτός για έξι μήνες. Αποθεραπεία θα ξεκινήσω από την Δευτέρα στο Απολλώνειο. Στεναχωρήθηκα πολύ που μου συνέβη αυτό, γιατί φέτος, ήθελα να κάνω την χρονιά μου. Όλοι μου έλεγαν ότι φέτος ήταν η χρονιά μου, ήθελα να βγω και πρώτος σκόρερ στην ομάδα μου και με την Μικτή να πάω καλά, ούτως ώστε να φύγω σε κάποια άλλη ομάδα, πιο επαγγελματική. Θέλω να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε υψηλό επίπεδο».

Η Πελασγιώτιδα, φέτος τι στόχο έχει; Πιστεύεις ότι θα καταφέρει να τον πετύχει;

«Φέτος, στόχος μας είναι μόνο η άνοδος. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανέβουμε και είναι στο χέρι μας. Τρεις ομάδες είναι τα φαβορί από τον Όμιλό μας. Εμείς και οι δύο ομάδες από τον Τύρναβο, ο Αστέρας και η Ακαδημία. Έχουμε ένα ματς μπροστά μας, την αγωνιστική που έρχεται απέναντι στους Γόννους, που πιστεύω ότι θα το πάρουμε».

Η Πελασγιώτιδα, βασίζεται κυρίως σε νέα παιδιά, αλλά έχει και κάποιους έμπειρους παίκτες. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ σας;

«Ναι φυσικά. Μας βοηθάν πάρα πολύ οι μεγαλύτεροι. Και μέσα στο παιχνίδι, αλλά και στις προπονήσεις. Αν δουν ότι αγχωνόμαστε, μας λένε να παίξουμε ήρεμα. Επίσης, μας δίνουν συμβουλές για να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα και είμαστε όλοι μια γροθιά».

Οι σχέσεις σας με τον προπονητή σας, τον κύριο Τζουρτζουκλή ποιες είναι;

«Οι σχέσεις μας, είναι μια χαρά. Πρόκειται για έναν καλό και έμπειρο προπονητή, που μας βοηθάει πολύ. Το καλό είναι, ότι εμπιστεύεται πολύ τα νέα παιδιά και δίνει ευκαιρίες».

Πιστεύεις ότι πρέπει κι άλλες ομάδες να δώσουν τον πρώτο λόγο σε νέους ποδοσφαιριστές;

«Ταλέντο στην Λάρισα υπάρχει. Δεν αξιοποιείται όμως όπως πρέπει. Κατά την γνώμη μου, πιστεύω ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής με ταλέντο, το καλύτερο που πρέπει να κάνει είναι να φύγει και να πάει σε κάποια άλλη πόλη, όπου υπάρχουν ομάδες, που ασχολούνται περισσότερο με τις υποδομές και δουλεύουν πάνω σε αυτές. Πιστεύω ότι πρέπει και τα γήπεδα να είναι καλύτερα».

Εσείς αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεστε;

«Εμείς, όχι ιδιαίτερα, γιατί είναι και μεγάλο γήπεδο και μπορούμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Έχουμε παίξει όμως, εκτός έδρας σε γήπεδα που είναι πολύ μικρά και μας δυσκόλεψαν πολύ. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτούν καινούρια γήπεδα, ώστε και ποδόσφαιρο σωστό να παίζεται, αλλά να μην έχουμε και τραυματισμούς».

Πως κρίνεις το επίπεδο των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια;

«Φέτος, το πρωτάθλημα είναι καλό και υπάρχει καλό επίπεδο σε όλες τις κατηγορίες. Ειδικά στα παιχνίδια που έπαιξα μου άρεσε αρκετά».

Πόσα χρόνια παίζεις ποδόσφαιρο και σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί;

«Έχω έξι χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα από την Πελασγιώτιδα, την ομάδα που παίζω τώρα. Από τα τμήματα junior βρίσκομαι εδώ και θέλω να συνεχίσω και του χρόνου και σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την Μικτή;

«Φέτος, η Μικτή Νέων έχει πάρα πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ότι θα τερματίσει πρώτη. Η συνεργασία με τον προπονητή είναι άψογη και πιστεύω ότι και αυτό θα βοηθήσει αρκετά την ομάδα».

Πες μας δυο λόγια για την συνεργασία αυτήν με τον κύριο Μπίζιο.

«Ο κύριος Μπίζιος και ο κύριος Φώλλας, είναι πάρα πολύ καλοί προπονητές. Μας βοηθάν αρκετά και μας μαθαίνουν πώς να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Φέτος τους γνώρισα και τους δύο και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις».

Πιστεύεις ότι κάποια από τις άλλες ομάδες που είναι στον Όμιλο της Μικτής, μπορεί να σταθεί εμπόδιο;

«Νομίζω, ότι μόνο η Πιερία θα μπορεί να κοντράρει την Λάρισα. Και πέρυσι, αυτοί βγήκαν πρώτοι, αλλά πιστεύω ότι και φέτος, μόνο αυτοί θα μπορούν να ανταγωνιστούν την ομάδα της Λάρισας».

Την ΑΕΛ, πως την βλέπεις;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος θα ανεβεί. Από εκεί και πέρα, πρέπει να παίξουν τα νέα παιδιά και να δοθούν ευκαιρίες να παίξουν τα νέα παιδιά. Η ομάδα έχει ένα καλό σύνολο και καλό προπονητή. Πρέπει να κοιτάξουν επίσης και πιτσιρικάδες από το ερασιτεχνικό».

Είναι όνειρο σου να παίξεις στην ΑΕΛ;

«Φυσικά. Όλοι οι Λαρισαίοι θέλουν να παίξουν στην ΑΕΛ».

Ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Χάλια. Καμιά σύγκριση με το ποδόσφαιρο που έχουν σε άλλες χώρες. Εδώ στήνονται παιχνίδια, δεν έχουμε καλές διαιτησίες και δεν παίζεται και καλό ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο, σε όποια κατηγορία και να κοιτάξει κάποιος».

Τι μπορεί να αλλάξει, για να διορθωθεί αυτήν η κατάσταση;

«Όλα. Οι διαιτητές πρέπει να γίνουν καλύτεροι. Στα στημένα παιχνίδια, πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που ευθύνονται, αλλά δεν γίνεται τίποτα».

Είχατε προβλήματα ποτέ με διαιτησίες εδώ στην Λάρισα, με την Πελασγιώτιδα;

«Ναι είχαμε κι εμείς κάποια προβλήματα με διαιτητές. Οι περισσότεροι διαιτητές, πιστεύω ότι είναι μέτριοι. Στα εκτός έδρας παιχνίδια, ειδικά σε χωριά, έχει τύχει αρκετές φορές οι διαιτητές να φοβούνται και να παίζουν έδρα. Αυτό δεν είναι σωστό, γιατί έτσι αδικούνται οι ομάδες της Λάρισας».

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις από το εξωτερικό;

«Τον Κριστιάνο Ρονάλντο, γιατί είναι παιχταράς».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου στη Πελασγιώτιδα, καθώς επίσης και όλους τους διοικούντες της ομάδας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μπίζιο, αλλά και τον κύριο Αλεξούδη, διότι πέρυσι με βοήθησε πάρα πολύ».