Βαθμολογία

«Θέλουμε να παίξουμε επαγγελματικά»

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΑΣΣΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και τώρα, το athleticlarissa δίνει τον λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την νέα στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας». Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, σειρά είχαν οι Κώστας Χατζής και Διονύσης Δάσσιος, που αγωνίζονται στην Ομόνοια Λάρισας, ενώ φέτος, ήταν και οι δύο μέλη της Μικτής Νέων, με την οποία πανηγύρισαν την πρωτιά.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, μίλησαν σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισαν φέτος, τόσο από την Μικτή, όσο κι από την συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ αποκάλυψαν ότι στόχος τους είναι η επαγγελματική καταξίωση. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Που οφείλετε η επιτυχία της Μικτής Νέων, της οποίας ήσασταν μέλη φέτος; Πήρατε σημαντικές εμπειρίες από την συμμετοχή σας στην Μικτή;

Κώστας Χατζής: «Σίγουρα, υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με όλα τα παιδιά και με τον προπονητή. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι γνωριζόμασταν και από προηγούμενες χρονιές σε αυτό. Δείξαμε αυτό που είχαμε και το αποτέλεσμα ήταν να βγούμε πρώτοι. Σίγουρα οι εμπειρίες που πήραμε από την Μικτή, ήταν πολλές. Γνωριστήκαμε και με παιδιά από άλλες πόλεις και γενικά, αυτά τα ταξίδια που κάναμε ήταν ενδιαφέροντα. Υπήρχε και ένα πολύ καλό δέσιμο στην ομάδα και αυτό συγκαταλέγεται στα θετικά».

Διονύσης Δάσσιος: «Υπήρχε μεγάλη ποικιλία στην Μικτή. Σίγουρα, ο προπονητής μας έκανε τις καλύτερες επιλογές. Πήραμε πολλές και σημαντικές εμπειρίες από την Μικτή και από τα ταξίδια που κάναμε αλλά και από το γεγονός ότι παίξαμε ένα επίπεδο πιο πάνω από αυτό που είμαστε. Δεθήκαμε αρκετά με τα υπόλοιπα παιδιά και κάναμε καινούριες παρέες μέσα από αυτήν την ομάδα».

Όσον αφορά την συνεργασία σας με τον κύριο Μάκη Αλεξούδη, θεωρείτε ότι είναι θετική για το μέλλον σας;

Κώστας Χατζής: «Μακάρι. Αν μπορούσα να συνεργαστώ και στο μέλλον μαζί του σε κάποια άλλη ομάδα, θα ήταν μεγάλο όφελος για εμένα. Μας βοήθησε αρκετά και σαν ομάδα, αλλά και πιο πολύ εμένα στο προσωπικό κομμάτι. Με εμπιστεύτηκε παρά το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς, αντιμετώπισα μια αρρώστια και είχα μια άσχημη φάση της ζωής μου, γιατί έμεινα για δύο περίπου μήνες εκτός. Τον ευχαριστώ πολύ».

Διονύσης Δάσσιος: «Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Αλεξούδη που με εμπιστεύτηκε και με διάλεξε για την Μικτή. Κατά την γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός προπονητής και με πολλές γνώσεις. Μας έδινε συμβουλές, σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και το πιο σημαντικό είναι, ότι στα άσχημα αποτελέσματα, έπαιρνε πάντα αυτός την ευθύνη και δεν την έριχνε στους παίκτες».

Ποια είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας, όσον αφορά το ποδόσφαιρο;

Κώστας Χατζής: «Σίγουρα, θα ήθελα να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο. Μακάρι να μας έχει καλά ο Θεός και να παίξουμε σαν επαγγελματίες και να συνεργαστούμε με άλλα άτομα. Φυσικά, θα ήθελα να πάω και στο εξωτερικό αν μπορούσα, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό για τις εμπειρίες που θα έπαιρνα από εκεί».

Διονύσης Δάσσιος: «Σίγουρα το όνειρο κάθε παιδιού που παίζει ποδόσφαιρο, είναι να πάει σε μια ΠΑΕ, όπως επίσης και το εξωτερικό. Θα ήθελα να παίξω σε μια ΠΑΕ, για να δω πως είναι το κλίμα, αλλά και τι δουλειά γίνεται. Φυσικά, στόχος μου είναι να παίξω στην ΑΕΛ κάποια στιγμή και μακάρι να τα καταφέρω».

Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια σχετικά με την φετινή χρονιά στην ομάδα σας, την Ομόνοια;

Κώστας Χατζής: «Η φετινή χρονιά, ήταν αναγνωριστική. Έπρεπε πρώτα να δεθούμε μεταξύ μας και να δούμε τι επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν είχαμε πολλή εμπειρία. Πιστεύω ότι την πατήσαμε αρκετές φορές φέτος. Ενώ ήμασταν καλύτεροι στα περισσότερα μας με τις πιο δυνατές ομάδες, υπήρχαν κάποιες άλλες ομάδες, τις οποίες αμφισβητήσαμε και κάναμε κάποια στραβοπατήματα. Πιστεύω ότι του χρόνου, με την συνεργασία όλων από την Ακαδημία Πλίτση, του κυρίου Πλίτση, του κυρίου Μοράλες και του κυρίου Λαζαρίδη, να υπάρχει ένα ακόμη καλύτερο κλίμα και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ανέβουμε κατηγορία»

Διονύσης Δάσσιος: «Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά, στην πρώτη μας χρονιά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και με μέσο όρο ηλικίας 15 ετών. Παίξαμε πολύ καλά σε μερικά παιχνίδια, αλλά χάσαμε αρκετά αποτελέσματα, λόγω απειρίας. Κατά την γνώμη μου, του χρόνου θα τα πάμε πιο καλά, θα είμαστε πιο δεμένοι και θα ξέρουμε πώς να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Κατά την γνώμη σας θα έπρεπε κι άλλες ομάδες να στραφούν στα νέα παιδιά;

Κώστας Χατζής: «Σίγουρα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έχει την νοοτροπία των μεγαλύτερων ηλικιών, δηλαδή, γύρω στα 25 με 30 ετών. Αν υπήρχαν όμως περισσότερες ομάδες που να δίνουν ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές, όπως ήταν η Ομόνοια φέτος, ή ο Αστέρας Μελισσοχωρίου, που είχαν νέα παιδιά θα υπήρχε καλύτερη ποιότητα ποδοσφαίρου και δεν θα είχαμε φανατισμούς, ενώ το κλίμα θα ήταν πιο ήρεμο».

Διονύσης Δάσσιος: «Σίγουρα, αν έπαιζαν περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ανέβαινε επίπεδο, αφού θα μπορούσαν να αναδειχθούν περισσότερα ταλέντα. Βέβαια, πρέπει πάντα να υπάρχουν ποδοσφαιριστές με εμπειρία, για να βοηθήσουν τους μικρότερους σε μια ομάδα».

Γιατί κατά την γνώμη σας, τα ταλέντα της Λάρισας δεν αναδεικνύονται από τις ομάδες της περιοχής;

Κώστας Χατζής: «Σίγουρα, στην Λάρισα, υπάρχουν πολλά ταλέντα, τόσο στην ηλικία μας, όσο και πιο μεγάλοι. Τα ταλέντα αυτά, δεν αναγνωρίζονται τόσο πολύ από τους προπονητές, οι ομάδες δεν δίνουν όση σημασία θα έπρεπε και δεν γίνεται τόσο σωστή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Κάποιοι προσπαθούν τουλάχιστον, απλά δεν υπάρχει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται. Υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε θέματα scouting, προπόνησης και γενικά, είναι δύσκολο κάποιος προπονητής να βάλει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί. Ακόμη και στην ΑΕΛ, έχουν αρχίσει να κοιτάνε άλλα πράματα. Δεν υπάρχουν και τα λεφτά, φαγώνονται μεταξύ τους κι όλο αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τον Νομό μας».

Διονύσης Δάσσιος: «Σίγουρα υπάρχουν αρκετά ταλέντα εδώ στην Λάρισα, τα οποία όμως δεν αξιοποιούνται σωστά. Για παράδειγμα, η ΑΕΛ επιμένει σε ξένους ποδοσφαιριστές, ενώ έχει πολύ καλές ακαδημίες και γίνεται σωστή δουλειά εκεί. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή και πιστεύω ότι τώρα με την οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία, καθώς αρκετές ομάδες στηρίζονται στις ακαδημίες, όπως για παράδειγμα ο Άρης και η ΑΕΚ».

Αυτήν η κρίση είναι μια ευκαιρία για εσάς, ώστε να αποδείξετε τι αξίζετε;

Κώστα Χατζής: «Αυτήν η κρίση, δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά αν αποτελεί έναν τρόπο ώστε να προωθηθούν τα νέα παιδιά μακάρι να υπήρχε σε όλες τις ομάδες, ώστε να αναγκαστούν να παίξουν με νέα παιδιά».

Διονύσης Δάσσιος: «Είναι σίγουρα, πολύ άσχημη αυτήν η οικονομική κρίση, γιατί δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά στις ομάδες, ούτε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Κατά την γνώμη μου όμως είναι ένας τρόπος για να αναδειχθούν τα ταλέντα που αξίζουν και οι ομάδες να μην στηρίζονται σε ξένους ποδοσφαιριστές».

Πείτε μας δυο λόγια για τους προπονητές σας...

Κώστας Χατζής: «Εμείς ανήκουμε στην Ακαδημία Πλίτση και κάναμε συγχώνευση με την Ομόνοια και έτσι δεθήκαμε. Ξεκινήσαμε πολύ ωραία και προσπαθούσαμε πολύ. Οι προπονητές μας, μας πίστευαν και το έδειχναν και για αυτό τους ευχαριστώ πάρα πολύ που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Β’ Ερασιτεχνική».

Διονύσης Δάσσιος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κύριο Λαζαρίδη, γιατί μου έδωσε πολλές ευκαιρίες φέτος. Σίγουρα μας βοήθησε πολύ, όπως επίσης και οι μεγαλύτεροι παίκτες που είχαμε στην ομάδα. Πήρα πολλές γνώσεις από αυτόν και πιστεύω ότι θα μου χρησιμέψουν και στο μέλλον όσα έμαθα».

Φέτος, ήταν ακόμη μια αποτυχημένη χρονιά για την ΑΕΛ. Πως βλέπετε το μέλλον της ομάδας;

Κώστας Χατζής: «Μακάρι να τα πάει καλύτερα από του χρόνου. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά έξοδα και δεν έχει λεφτά η ομάδα δεν περιμένουμε κάτι παραπάνω. Μακάρι τουλάχιστον να δώσει στα νέα ταλέντα μια ευκαιρία και να τα πάει καλύτερα στο μέλλον».

Διονύσης Δάσσιος: «Κατά την γνώμη μου, στις ακαδημίες της ΑΕΛ, γίνεται πολύ καλή δουλειά και η ομάδα θα πρέπει να στηριχτεί σε αυτά τα παιδιά. Αλλά από την άλλη, υπάρχουν και τα πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία δεν βοηθάν την ομάδα, ώστε να κάνει μια καλή πορεία. Φέτος, ξεκίνησε καλά την χρονιά, αλλά στην συνέχεια ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα. Ο κόσμος στήριζε την ομάδα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε για ακόμα μια χρονιά».

Ποια ομάδα και ποιος ποδοσφαιριστής σας αρέσει περισσότερο από το εξωτερικό και για ποιον λόγο;

Κώστας Χατζής: «Σίγουρα, τα τελευταία χρόνια, όλοι είχαμε εντυπωσιαστεί, με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, που είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Τώρα τελευταία, κατά την γνώμη μου, ξεχωρίζουν η Μπάγερ και η Ντόρτμουντ, που πήγαν στον τελικό. Αυτές οι ομάδες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία και πιστεύω ότι στο εξωτερικό γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η Ντόρτμουντ δεν είχε κάποιον γνωστό ποδοσφαιριστή, πέρα από τον Λεβαντόφσκι. Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιες ομάδες να κοντράρουν την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα και μακάρι κάποια μέρα να αναβαθμιστεί το επίπεδο και στην χώρα μας. Από ποδοσφαιριστές, μου αρέσουν πολύ, ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί, όπως επίσης και ο Βιεϊρίνια, που έπαιζε στον ΠΑΟΚ».

Διονύσης Δάσσιος: «Εγώ υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα. Το ποδόσφαιρο που παίζει αυτήν η ομάδα αρέσει σε όλους. Βέβαια, στο φετινό Champion’sLeagueκυριάρχησε το γερμανικό ποδόσφαιρο, στο οποίο έχει ανεβεί πολύ το επίπεδο. Η τακτική που ακολουθεί κυρίως η Μπάγερ είναι πολύ καλή και υπάρχουν αρκετά ταλέντα εκεί, οπότε δίκαια πήγαν στον τελικό, ασχέτως με το γεγονός ότι η Ρεάλ και οι Μπαρτσελόνα είναι καλύτερες ομάδες κατά την γνώμη μου. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, μου αρέσει πολύ ο Αντρές Ινιέστα, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ έξυπνος και χωρίς αυτόν ο Μέσι δεν θα μπορούσε να παίξει το ίδιο καλά».

Τι έχετε να πείτε για τον αυριανό τελικό του πρωταθλήματος υποδομών, στον οποίο θα συμμετέχετε με την ομάδα σας;

Κώστας Χατζής: «Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα της ΑΕΛ αρχικά. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλύτερο ματς από ότι τις προηγούμενες χρονιές, γιατί και οι δύο ομάδες έχουμε να δείξουμε περισσότερα πράματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μοράλες που ήταν προπονητής στο εφηβικό και μας βοήθησε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Εύχομαι, αύριο το απόγευμα να έχω το Κύπελλο στα χέρια μου».

Διονύσης Δάσσιος: «Πιστεύω ότι αν παίξουμε καλά και δείξουμε πάθος και δύναμη θα τα καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Η ομάδα της ΑΕΛ, είναι μια καλή ομάδα με έναν καλό προπονητή, όπως κι εμείς που έχουμε τον κύριο Μοράλες. Θα γίνει ένα πολύ καλό ματς αύριο και κατά την γνώμη μου, θα κριθεί στα πέναλτι».

Έχετε να προσθέσετε κάτι για το τέλος;

Κώστας Χατζής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αλεξούδη που με εμπιστεύτηκε και με κάλεσε στην Μικτή και αργότερα με επέλεξε για την Περιφερειακή αλλά και για την Ζώνη. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Οράσιο Μοράλες, τον κύριο Αχιλλέα Μαστοροδήμο, τον κύριο Γιώργο Πλίτση, όπως επίσης και τον κύριο Λαζαρίδη, που με βοήθησαν να ανέβω επίπεδο και να πάρω εμπειρίες από το Β’ τοπικό».  

Διονύσης Δάσσιος: «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές της ομάδας μου, τον κύριο Πλίτση, τον κύριο Μοράλες, τον κύριο Μαστοροδήμο και τον κύριο Λαζαρίδη. Την χρονιά που πέρασε, με βοήθησαν πάρα πολύ, σε θέματα ποδοσφαιρικά κυρίως, αλλά και γενικά σε ότι χρειαζόμουν στάθηκαν δίπλα μου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αλεξούδη που με επέλεξε στην Μικτή».