Βαθμολογία

«Θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές με την ΑΕΛ»

Ο ΠΑΤΡΙΚ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΒΙΤΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η πολωνική σχολή, έχει αποτελέσει πολλές φορές, τόσο στο παρελθόν, όσο και πιο πρόσφατα δεξαμενή άντλησης ταλέντων για την ομάδα της ΑΕΛ. Ποιος, άλλωστε θα ξεχάσει τους Κρίστο Άνταμτσικ, Καζιμίρ Κμίετσικ, παλιότερα, αλλά και τον Ματσέι Ζουράφσκι, που πριν μερικά χρόνια γνώρισε την αποθέωση με τα χρώματα της Βασίλισσας.

Από αυτήν την σχολή λοιπόν, κατάγεται και ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς, που εντάχτηκε στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΛ μόλις στον Ιανουάριο, αλλά με τα δύο γκολ που πέτυχε, το ένα απέναντι στην Νίκη Βόλου, και το άλλο απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών, μπήκε απ’ ότι φαίνεται για τα καλά στις καρδιές των Λαρισαίων φιλάθλων.

Το athleticlarissa, συναντήθηκε με τον Πολωνό ποδοσφαιριστή και μίλησε μαζί του για θέματα που αφορούν τον ίδιο, την ΑΕΛ αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο ίδιος, που έχει μόλις 8 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά μιλάει άπταιστα ελληνικά, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, στον ερχομό του στην Ελλάδα, αλλά και τις εμπειρίες που έχει πάρει μέχρι στιγμής από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, μίλησε μας για την Ελλάδα σαν χώρα και το ποδόσφαιρο της γενικά.

«Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην χώρα, τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετά, λόγω ίσως της κρίσης που υπάρχει. Δεν υπάρχουν τα χρήματα που υπήρχαν παλιότερα. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι σιγά - σιγά τα πράματα θα αλλάξουνε προς το καλύτερο, αρκεί οι αρμόδιοι να κάνουν τις απαιτούμενες προσπάθειες, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Εγώ, που κατάγομαι από άλλη χώρα, παίζω μπάλα στην Ελλάδα εδώ και οχτώ χρόνια και είναι δύσκολα για εμένα. Σκέφτηκα να επιστρέψω στην Πολωνία, όταν έφυγα από τον Εθνικό Γαζώρου, όμως με ήθελε ο κύριος Καβακάς και ήρθα, γιατί η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα και θα ήθελα να παίξω σε αυτό το γήπεδο και μπροστά σε αυτόν τον κόσμο που έχει».

Στην Πολωνία, την πατρίδα σου, από ποια ομάδα ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα από τους Νέους της Πολωνίας Βαρσοβίας, την ομάδα που έπαιζε ο Ολιζαντέμπε πριν έρθει στον Παναθηναϊκό».

Τι σε ώθησε να αφήσεις την χώρα σου και να έρθεις στην Ελλάδα για να παίξεις ποδόσφαιρο;

«Τότε, ήμουν 21 χρονών και έτυχε να με ρωτήσει ένας φίλος από την ομάδα, εάν ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, γιατί ήξερε έναν μάνατζερ. Είχα έρθει αρχικά στην Μαρκό για τρεις μήνες, στην συνέχεια πήγα στα Γιάννενα όπου υπέγραψα συμβόλαιο για τρία χρόνια και έτσι έμεινα εδώ στην Ελλάδα».

Το πολωνικό ποδόσφαιρο σε τι επίπεδο βρίσκεται;

«Πιστεύω ότι τώρα είναι πιο δυνατό. Τα τελευταία χρόνια που έχουν φτιαχτεί νέα γήπεδα, ήρθαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές και πληρώνονται κανονικά έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει εκεί κάποια ομάδα που να ξέρουμε από την αρχή πως θα πάρει το πρωτάθλημα, όπως ο Ολυμπιακός εδώ πέρα. Εκεί το πρωτάθλημα παίζεται μέχρι τελευταία αγωνιστική και κάθε ομάδα είναι επικίνδυνη και μπορεί να κάνει την ζημιά».

Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από την Ελλάδα και που εντοπίζεις τις διαφορές σε σχέση με το πολωνικό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα, υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Είναι εντελώς διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές η Ελλάδα με την Πολωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται δουλειά, ωστόσο στην Πολωνία υπάρχει εντελώς άλλη νοοτροπία».

Η Πολωνία, απ’ όπου και κατάγεσαι έχει βγάλει στο παρελθόν ποδοσφαιριστές που έγραψαν μεγάλη ιστορία και άφησαν όνομα στην ομάδα της ΑΕΛ, όπως ο Κμίετσικ, ο Άνταμτσικ και ο Ζουράφσκι. Θα ήθελες να γίνεις συνεχιστής του έργου που άφησαν;

«Φυσικά και θα το ήθελα πάρα πολύ. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Θα ήθελα να συνεχίσω πάντως την πολωνική παράδοση που έχει αυτήν η ομάδα και να ζήσω μεγάλες στιγμές μαζί της».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεσαι στην ΑΕΛ;

«Νιώθω πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να είμαι πάντα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Να δουλεύω και να βγάζω πάντα το κάτι παραπάνω από αυτά που μπορώ. Ήρθα σε αυτήν την ομάδα από τον Ιανουάριο και θέλω να δώσω τα πάντα, για να μπορέσει η ομάδα να βγει στην Super League, γιατί με τέτοιον κόσμο και τέτοιο γήπεδο αξίζει να βρίσκεται εκεί. Κατά την γνώμη μου είναι κρίμα με τέτοια ομάδα και τέτοια ιστορία να βρισκόμαστε για δεύτερη χρονιά στην Β’ Εθνική».

Σχετικά με το γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα, αλλά και τον κόσμο της, τι έχεις να πεις;

«Είναι πολύ ωραίο γήπεδο. Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο γήπεδο στην Β’ Εθνική και πιστεύω πως οι περισσότερες ομάδες στην Α’ Εθνική δεν έχουν τέτοιο γήπεδο. Όσον αφορά τον κόσμο, δεν το συζητάω, είναι απίστευτος και όλοι το ξέρουν».

Τι φιλοδοξίες έχεις; Θέλεις να καθιερωθείς και να παίξεις για αρκετό καιρό με την ΑΕΛ;

«Τώρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ότι μπορώ για αυτά τα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τις 22 Μαΐου. Να παίζω όσο καλύτερα μπορώ και στο τέλος του πρωταθλήματος να βγει η ομάδα στην Super League. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα γίνει».

Πέτυχες δύο καθοριστικά γκολ φέτος, ένα στο ισόπαλο παιχνίδι απέναντι στην Νίκη Βόλου και ένα χθες απέναντι στα Ψαχνά. Πως αισθάνθηκες;

«Εντάξει, με την Νίκη Βόλου, μπορεί να ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχα με την φανέλα της ΑΕΛ, ειδικά σε ένα παιχνίδι που είναι και τοπικό ντέρμπι και ένιωσα καλά. Από την άλλη όμως, στεναχωρήθηκα γιατί δεν κερδίσαμε. Θέλαμε και έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουμε το σκορ, όμως κατάφεραν αυτοί να βάλουν το γκολ σε μια κόντρα επίθεση. Τελικά, ισοφαρίσαμε στο τελευταίο λεπτό. Τουλάχιστον πήραμε έναν βαθμό, αλλά αυτό και ειδικά εδώ μέσα στην έδρα μας δεν μας άρεσε. Όσον αφορά το δεύτερο γκολ που έβαλα χθες με τα Ψαχνά, ένιωσα πάρα πολύ καλά, γιατί η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς και κερδίσαμε το παιχνίδι, που πιστεύω ότι μπορούσαμε να το κάνουμε και με μεγαλύτερο σκορ».

Βλέπουμε, ότι έχεις καλή σχέση με το γκολ. Αυτό ίσχυε και στις προηγούμενες ομάδες που έχεις αγωνιστεί;

«Πάντα προσπαθώ να πετυχαίνω γκολ. Τώρα παίζω είτε αριστερά είτε δεξιά, ενώ παλιότερα έπαιζα και σέντερ φορ. Στα Γιάννενα έπαιζα σέντερ φορ, όταν πήγα Καβάλα άλλαξα θέση και πήγα από τα πλάγια. Γενικά, πιστεύω ότι μπορώ να παίξω αρκετά καλά μπροστά, σε όποια θέση κι αν είμαι, απλά επειδή έχω καιρό να παίξω σέντερ φορ είναι καλύτερα να παίζω από τα πλάγια. Έτσι όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο, όποιος παίζει μπροστά πρέπει να προσπαθεί και να σκοράρει. Πρέπει να γίνονται καλά σουτ και καλές τελικές προσπάθειες».

Στα παιχνίδια που ακολουθούν, πιστεύεις ότι η ΑΕΛ θα καταφέρει να πάρει τα κατάλληλα αποτελέσματα ώστε να ανέβει κατηγορία;

«Εγώ το πιστεύω πάρα πολύ αυτό και όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι και οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές, γιατί ξέρουμε τις ικανότητές μας και τι αξίζουμε. Είμαστε μια καλή ομάδα και μπορεί να κάναμε κάποιες γκέλες στα αποτελέσματα, αλλά τώρα δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για άλλα λάθη. Τότε υπήρχαν πολλοί αγώνες μπροστά μας, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σαν τελικό και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο».  

Κατά την γνώμη σου, το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα είχε πολλές αγωνιστικές, επέδρασε στην ανταγωνιστικότητα των ομάδων;

«Πραγματικά το πιστεύω. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, όπου δεν έχουν κάνει όλοι οι ποδοσφαιριστές την κατάλληλη προετοιμασία, γιατί μερικοί μπορεί να έρθουν την τελευταία στιγμή στην ομάδα, συν το γεγονός ότι είναι πάρα πολλοί αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται να παίζουμε ανά τρεις ημέρες, έτσι όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα».

Οι μεταγραφές και οι αλλαγές προπονητών που γίνονται στην μέση της χρονιάς, έχουν θετική ή αρνητική επίδραση σε μια ομάδα;

«Εμένα προσωπικά, δεν μου αρέσει να αλλάζω ομάδα κάθε 4 ή 5 μήνες. Δεν είναι καλό αυτό. Καλύτερα να πάω σε μια ομάδα, να κάνω μια καλή προετοιμασία, να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου και να πάμε όλη την χρονιά μαζί, παρά να αλλάζω ομάδα κάθε λίγο. Για παράδειγμα εγώ, όταν ήρθα εδώ χρειάστηκα λίγο χρόνο για να δεθώ με την ομάδα. Δεν ούτε τα παιδιά, ούτε την τακτική προπόνησης ούτε τίποτα».

Στην ΑΕΛ ήρθες πριν λίγο καιρό. Κατάφερες εύκολα να δεθείς με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές;

«Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Ενσωματώθηκα πάρα πολύ εύκολα με τα παιδιά».

Η συνεργασία σου με τον κύριο Καβακά πως είναι;

«Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει. Σίγουρα, όταν υπάρχει μια ομάδα και κάποιοι ποδοσφαιριστές που παίζουν καιρό σε αυτήν δεν μπορεί από την μία στιγμή στην άλλη να την αλλάξει και να βάλει εμένα που ήρθα τώρα. Πρέπει να δουλέψω σκληρά και να δείξω έμπρακτα στην προπόνηση πως αξίζω κι εγώ να παίξω. Είμαι και 29 χρονών και υπάρχουν πολλά πιο νέα παιδιά. Η ομάδα με τον κύριο Καβακά πάει πάρα πολύ καλά. Δεν ξέρω τι γινόταν εδώ πριν έρθει αυτός, όμως πιστεύω ότι αν είχε αναλάβει από την αρχή της χρονιάς, η ομάδα θα είχε εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ Εθνική. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρει και η ΑΕΛ θα ανέβει κατηγορία, γιατί είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής, επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα ξέρει τι θέλει από την ομάδα».

Στις προπονήσεις δουλεύετε σκληρά;

«Γίνεται πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Εγώ, όταν ήρθα από τον Γάζωρο τις πρώτες μέρες που έκανα προπόνηση με την ΑΕΛ, ένιωθα κούραση γιατί το σώμα μου είχε συνηθίσει σε διαφορετικές καταστάσεις».

Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από την πόλη της Λάρισας;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν βγαίνω και πολύ. Δυο τρεις φορές έχω πάει στο κέντρο για καφέ και δεν έχω δει ούτε καν ολόκληρη την πόλη. Δεν υπάρχει άλλωστε και χρόνος, γιατί πρώτα είναι η προπόνηση, μετά λίγη ξεκούραση και γενικά δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Πιστεύω ότι όταν τελειώσουμε με το καλό, θα έχω χρόνο να δω την πόλη της Λάρισας».

Πως σου φαίνονται οι προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας;

«Στα Δέντρα οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές, μπορούμε να δουλέψουμε, έχει και γυμναστήριο και είναι όλα στην εντέλεια. Απλά τον τελευταίο καιρό γίνονται κάποιες εργασίες στο γήπεδο και αναγκαστήκαμε να πάμε για προπόνηση στην Γλαύκη, για να έχουμε έναν καλό αγωνιστικό χώρο. Σε καμιά εβδομάδα θα επιστρέψουμε στα Δέντρα».

Παίζεις χρόνια στην Ελλάδα και μπορείς να έχεις μια εικόνα. Πιστεύεις ότι υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές;

«Φυσικά και υπάρχει. Όμως είναι γνωστό ότι το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται και δουλειά ταυτόχρονα. Αν κάποιος θεωρείται ταλέντο στα 17 ή στα 18 του χρόνια, πρέπει να δουλέψει σκληρά, εάν θέλει να πάει μπροστά».

Αυτά τα ταλέντα, κατά την γνώμη σου αξιοποιούνται κατάλληλα;

«Για να πω την αλήθεια, σε κάποιες ομάδες που ήμουν δεν είχε τύχει να δω κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι δεν αξιοποιούνται, αλλά είναι και η νοοτροπία των νεαρών ποδοσφαιριστών, που θα παίξουν μια φορά και θα νομίζουν πως μετά ξέρουν τα πάντα και στην συνέχεια δεν θα βγάζουν αυτήν την δουλειά που πρέπει».

Εσύ προσωπικά, τι στόχο έχεις βάλει στην καριέρα σου;

«Αρχικά, θα ήθελα να πετύχω την άνοδο στην Super League με την ΑΕΛ και στην συνέχεια, αν παραμείνω στην ομάδα, να παίξω όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ με τα χρώματά της. Από την άλλη, στην ηλικία που είμαι δεν μπορώ να πάω σε κάποια άλλη ομάδα αντάξια της ΑΕΛ. Δεν είναι ότι είμαι αρκετά μεγάλος, αφού μπορώ να παίξω μπάλα για αρκετά χρόνια ακόμα, αρκεί να είναι σε μια ομάδα σαν την ΑΕΛ και όχι σε μικρότερες».

Πως κρίνεις το γεγονός ότι στο εξωτερικό ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ηλικία σου δεν θεωρούνται μεγάλοι, αλλά εδώ στην Ελλάδα ισχύει το αντίθετο;

«Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται αυτό στην Ελλάδα. Ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβω. Αν κάποιος είναι 38 ή 39 χρονών και μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, χωρίς προβλήματα τραυματισμών, θα πρέπει να παίξει. Για παράδειγμα ο Φριντλ, της Τότεναμ που είναι 41 χρονών μπορεί και παίζει ακόμα».

Από την χώρα σου ποια ομάδα υποστηρίζεις; Γενικά παρακολουθείς ποδόσφαιρο από εξωτερικό και ποια ομάδα σου αρέσει;  

«Από την Πολωνία υποστηρίζω την Λέγκια Βαρσοβίας. Παρακολουθώ γενικά ξένο ποδόσφαιρο, αλλά δεν υποστηρίζω συγκεκριμένα κάποια ομάδα, μου αρέσει περισσότερο να βλέπω ωραία παιχνίδια. Βλέπω Αγγλία, Ισπανία και λοιπά. Η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερ έχουν δυνατές ομάδες φέτος. Ειδικά η Μπάγερ και φέτος και πέρυσι έπαιξε πολύ καλά στο Champion’sLeague, γιατί εκεί την έχω δει, αφού δεν βλέπω γερμανικό πρωτάθλημα».

Από ποια ελληνική ομάδα έχεις τις καλύτερες εντυπώσεις;

«Στην Λάρισα είμαι λίγο καιρό και δεν μπορώ να έχω άποψη ακόμα. Από εκεί και πέρα, μου άρεσε όταν ήμουν στην Καβάλα».

Η κρίση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα βοηθήσει να βγουν νέα ταλέντα;

«Αυτό φαίνεται και τώρα. Αυτήν την χρονιά, πολλά παιδιά παίζουν και σε ομάδες Α’ Εθνικής, που δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές και αναγκαστικά παίζουν ποδοσφαιριστές 20 και 21 χρονών. Πιστεύω, ότι αν δεν υπήρχε η κρίση, αυτά τα παιδιά δεν θα είχαν πάρει τις ευκαιρίες τους. Μερικοί μάλιστα από αυτούς, χωρίς να πω ονόματα, έχουν ξεχωρίσει κιόλας».

Ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς μαζί με τον συντάκτη του athleticlarissa Γιώργο Μητσιούλη

Υπάρχει αξιοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Κατά την γνώμη μου, αξιοκρατία δεν υπάρχει πουθενά».

Με ποιους συμπαίκτες σου έχεις δεθεί πιο πολύ όσο διάστημα βρίσκεσαι στην ομάδα;

«Πολλή παρέα κάνω με τον Σέρεμετ, γιατί τον ξέρω κι από τότε που παίζαμε στην Δράμα. Καλές σχέσεις έχω και με τον Πόνσε, τον Ζεκίνια, τον Πότσι. Καμιά φορά πάω για καφέ με τον Γιώτα, με τον Ραπτάκη. Ανάλογα κάθε φορά. Το κλίμα είναι πολύ καλό μέσα στην ομάδα και όλοι έχουμε καλές σχέσεις».

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι η ομάδα έχει κατοχή της μπάλας, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν μπορεί να σκοράρει;

«Πάνω σε αυτό δουλεύουμε συνέχεια. Βέβαια, δεν υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος για να δουλέψουμε, γιατί ανά τρεις ημέρες έχουμε αγώνα και πρέπει να ξεκουραζόμαστε. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Παραδείγματος χάρη, με τα Ψαχνά, είχαμε τις ευκαιρίες να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι είναι καλό όμως, το γεγονός ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα χρόνου να έρθει και το γκολ».

Ίσως επηρεάζεστε από την ψυχολογία και δεν μπορείτε να πετύχετε γκολ;

«Όχι, δεν πιστεύω ότι φταίει η ψυχολογία. Ίσως να είναι η τύχη, ίσως να θέλουμε να κάνουμε κάτι και να μην μας βγαίνει ορισμένες φορές, είναι και η πίεση που υπάρχει. Όλοι όσοι παίζουν μπροστά στην ομάδα της ΑΕΛ, λένε ότι θέλουν να βάλουν γκολ. Απλά δεν είναι τόσο εύκολο. Μερικές φορές χάνονται ευκαιρίες από το ένα μέτρο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μπει και γκολ από τα τριάντα μέτρα, από εκεί που δεν το περιμένουμε».

Οι ομάδες που έρχονται μέσα στο AEL FC ARENA και κλείνονται πίσω σας δημιουργούν πρόβλημα;

«Σίγουρα, αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα, αλλά όπως είπα, δουλεύουμε πάνω σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Δηλαδή να παίζουμε γρήγορα. Να περνάει η μπάλα από την μία πλευρά στην άλλη για να μπορούμε να διασπάσουμε τις αντίπαλες άμυνες. Δεν πρέπει να κουβαλάμε πολύ την μπάλα, γιατί τότε υπάρχει πρόβλημα».

Αυτό το γρήγορο παιχνίδι, πιστεύεις ότι το αποδίδετε;

«Πιστεύω ότι το έχουμε. Φτάνουμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά όταν φτάνουμε στο τέλος, εκεί που είναι να γίνει η τελευταία πάσα, ή το σουτ, τότε κάτι μας λείπει και δεν τα καταφέρνουμε. Κάθε μέρα όμως, κάτι διορθώνουμε από τα λάθη μας στις προπονήσεις και πιστεύω ότι το βλέπετε κι εσείς. Από εκεί και πέρα, ότι μπορούμε κάνουμε, αν συνυπολογίσουμε το ότι δεν έχουμε και πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι το τέλος».

Όταν ήταν να έρθεις στην ΑΕΛ, τι πληροφορίες είχες για την ομάδα;

«Ήξερα ότι είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία και αρκετό κόσμο και στόχο έχει να βγει στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό με τράβηξε περισσότερο. Είναι μεγάλη εμπειρία για έναν ποδοσφαιριστή να παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο που μαζεύει τόσες χιλιάδες κόσμο σε κάθε παιχνίδι».