Βαθμολογία

Λευτέρης Μπάμης: Ονειρεμένη χρονιά, «χρυσός οδηγός» για το μέλλον…

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα ποδοσφαιρικά τα ταλέντα της Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Λευτέρη Μπάμη που άνοιξε την καρδιά του στο athleticlarissa.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, τους ανθρώπους που τον πίστεψαν, αλλά και τα τελευταία χρόνια που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία με την φανέλα του Ηρακλή Λάρισας.

Αναφέρθηκε στις πολύ ευχάριστές στιγμές που πέρασε με την ομάδα του αλλά και την ιδιαίτερα άσχημη του τελευταίου αγώνα, όπου ο Ηρακλής δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Μίλησε για την επόμενη μέρα και τόνισε πως όνειρό του είναι να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:   

-Πες μας δύο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία σου στο ποδόσφαιρο…

«Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες του Προμηθέα σε ηλικία έξι ετών όπου έμεινα για οκτώ χρόνια και είχα προπονητές του κ. Κώστα Νεμπεγλέρα, τον κ. Γιώργο Λούτσο, τον κ. Τσάκο, τον κ. Δημήτρη Κουκουλιάφκα, τον κ. Νίκο Σταυρουλάκη, τον κ. Νίκο Βλαχούλη και τον κ. Βαγγέλη Στεφανή. Σε ηλικία 14 ετών ευτύχησα να ζήσω μια μεγάλη στιγμή, αφού πήραμε το εφηβικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Προμηθέα απέναντι στη Νίκη Μιχαήλ που κερδίσαμε με σκορ 3-0. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη στο AEL FC ARENA. Σε ηλικία 15 ετών ο κ. Βαγγέλης Στεφανής με ανέβασε στην μεγάλη ομάδα του Πλατυκάμπου που ήταν στην Α1’ ΕΠΣΛ και αγωνίστηκα για 31 παιχνίδια βασικός, ενώ παράλληλα ήμουν και στις Μικτές. Την επόμενη χρονιά σε ηλικία 15 χρονών πήγα στην ομάδα του Ηρακλή Λάρισας στην Α’ ΕΠΣΛ με προπονητή τον κ. Νίκο Αργυρούλη. Αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια βασικός, στα μέσα της χρονιάς άλλαξε η διοίκηση με νέο πρόεδρο τον κ. Λάμπρο Ιωακείμ, έναν αξιόλογο άνθρωπο που έχει κάνει τα πάντα για την ομάδα και προπονητής ήρθε ο κ. Γιάννης Τσακμακίδης που βοήθησε σημαντικά και αυτός από την πλευρά του».

-Οι τελευταίες δύο χρονιές κρίνονται επιτυχημένες με την ομάδα του Ηρακλή Λάρισας για τον Λευτέρη Μπάμη, τι πιστεύεις πως έπαιξε ρόλο γι’ αυτή τη διάκριση;

«Ο προπονητής μου ο κ. Γιάννης Τσακμακίδης μου έδειξε εμπιστοσύνη και αυτό με βοήθησε να πάρω ψυχολογία και να το δείξω μέσα στο γήπεδο, μαζί με τη δουλειά που έκανα και μόνος μου συν την ομάδα του Ηρακλή. Όταν αγωνιζόμουν στην Α1’ ΕΠΣΛ πέτυχα οκτώ γκολ, καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο και φέτος πέτυχα δέκα γκολ και αρκετές ασίστ όπου πάλι η ομάδα μου ο Ηρακλής διεκδικούσε την άνοδο στη Γ’ Εθνική».

-Πως ήταν το κλίμα στην ομάδα φέτος, ποιες οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου και με τον προπονητή…

«Το κλίμα της ομάδας ήταν πολύ καλό, ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια, εύχομαι σε όλα τα παιδιά της ηλικίας μου να καταφέρουν να έχουν αυτή την εμπειρία  που βίωσα εγώ, γιατί με βοήθησαν πάρα πολύ οι μεγάλοι παίκτες της ομάδας. Επίσης είχα φέτος μαζί μου έναν συνομήλικο παίκτη μαζί μου, τον Δημήτρη Κοντοθανάση που πιστεύω πως ήμασταν ένα καλό δίδυμο και μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στον δύσκολο έργο που είχαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσον αφορά τον προπονητή μου τον κ. Γιάννη Τσακμακίδη πιστεύω πως είναι από τους καλύτερους προπονητές στη Λάρισα».

-Ποια ήταν η δουλειά που γινόταν όλη τη χρονιά στην ομάδα του Ηρακλή Λάρισας;

«Όλη τη χρονιά γινόταν πολύ καλή προπόνηση, μας γύμναζε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ο κ. Κωνσταντίνος Λιάπης, οι προπονήσεις ήταν σκληρές με την συμμετοχή όλων των παιδιών, κάναμε τακτική και ουσιαστικά η ομάδα δούλευε σε πρότυπα επαγγελματικών προδιαγραφών, σε αυτό βέβαια βοηθούσαν και οι άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις στο «ΑΛΑΝΑ».

-Ξεκινήσατε στα μπαράζ με -3 από τον Οικονόμο, στη συνέχεια έφτασε στο -5 (όλο αυτό το ανατρέψατε μετά τη μεγάλη νίκη σας μέσα στην Τσαριτσάνη) κρατούσατε την τύχη στα χέρια σας, τι ήταν αυτό που έφταιξε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Δωτιέα Αγιάς χάσατε την άνοδο στη Γ’ Εθνική…

«Όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ και ιδιαίτερα όταν έφτασε η διαφορά στο -5 χάσαμε την ψυχολογία μας, όμως βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε και κερδίσαμε πανηγυρικά μέσα στην Τσαριτσάνη. Σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα με τον Δωτιέα Αγιάς φάνηκε να μην είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% στο παιχνίδι και πιστεύω πως δεν παρουσιαστήκαμε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια των μπαράζ που κάναμε».

-Πως βίωσες το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας σου και ποια ήταν τα συναισθήματά σου;

«Όταν τελείωσε το παιχνίδι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, δεν ήταν μόνο η άνοδος που χάθηκε αλλά και ο κόπος μας όλη τη χρονιά, όλη η ομάδα μου με το τέλος του παιχνιδιού βρισκότανε σε πολύ δύσκολη θέση, όμως όπως ζήσαμε και τις χαρές όλη τη χρονιά με την ομάδα του Ηρακλή, έτσι και τώρα και στη μεγάλη λύπη ήμασταν πάλι μαζί, όλοι δακρυσμένο και πικραμένοι».

-Πιστεύουμε πως ξεχώρισες με την αγωνιστική σου δράση, θα ήθελες να μας πεις για την επόμενη μέρα, πως θα συνεχίσεις αγωνιστικά…

«Η επόμενη χρονιά για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα που θα προσπαθήσω να υλοποιήσω βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις έχοντας σαν εφαλτήριο όλα αυτά τα χρόνια που έστησα με τον αγώνα μου κομμάτι – κομμάτι. Θα συνεχίσω σε όποια ομάδα και αν αγωνιστώ να δουλεύω σκληρά με την προπόνηση γιατί πιστεύω πως έχω να δώσω πολλά περισσότερα σε βάθος χρόνου, αρκεί οι άνθρωποι που θα συνεργαστώ μαζί τους να με εμπιστευτούν».

-Ποιο είναι το όνειρό σου και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Όπως όλα τα παιδιά στην ηλικία μου, θέλουν να παίξουν επαγγελματικά, έτσι θέλω και εγώ να υλοποιήσω το στόχο μου με πολύ δουλειά και φυσικά μεγάλο μου όνειρο αν το αξίζω είναι να αγωνιστώ σε επαγγελματική κατηγορία και να κάνω χαρούμενους πρώτα την οικογένειά μου και στη συνέχεια τους φίλους μου, όλους όσους με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου και να τους υποσχεθώ πως θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους…».