Βαθμολογία

«Θέλω να παίξω μπάλα»

Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτήν η νέα στήλη του athleticlarissa, «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα του Νομού Λάρισας», βρίσκεται και πάλι κοντά σας, φιλοξενώντας έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τον Γιώργο Ακρίβο, που αγωνίζεται με τα χρώματα του Άρη Λάρισας, στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ παράλληλα ήταν και μέλος της Μικτής Νέων του Νομού μας, που κατέκτησε την πρωτιά στον Όμιλό της.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μίλησε για την πορεία που έκανε η Μικτή και τις εμπειρίες του, ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα του, τον Άρη Λάρισας, την ΑΕΛ, αλλά και την κρίση την οποία περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Ακρίβος στην συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Αρχικά, μίλησε μας για την Μικτή Νέων και για τις εμπειρίες που αποκόμισες από εκεί...

«Είχαμε μια πολύ καλή πορεία φέτος με την ομάδα αν και δεν είχαμε όσες προπονήσεις χρειαζόμασταν, ούτε σωστά γήπεδα για να προπονηθούμε. Παρά τις δυσκολίες όμως, καταφέραμε και βγήκαμε πρώτοι στον Όμιλό μας. Όσα παιδιά αγωνίστηκαν φέτος στην Μικτή, είχαν φιλότιμο και θέληση και από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε».

Μιας και αναφέρθηκες στο θέμα των γηπέδων, φέτος έχουμε δει πολύ άσχημους αγωνιστικούς χώρους στον Νομό μας. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να βελτιωθεί;

«Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στα γήπεδα της Λάρισας. Είναι πολύ λίγα τα γήπεδα όπου μπορεί να παιχτεί σωστό ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνουν εργασίες για να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι, γιατί είναι κάτι βασικό για τον ποδοσφαιριστή. Οι κακοί χλοοτάπητες επιφέρουν τραυματισμούς και γενικά δυσκολεύουν το έργο μας».

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που αντιμετωπίσατε με την Μικτή Νέων;

«Δεν υπήρξε δύσκολο παιχνίδι με την Μικτή. Ήταν απλά θέμα καλών ή κακών εμφανίσεων δικών μας. Στην αρχή ξεκινήσαμε καλά, αλλά σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαμε να έχουμε πάει και πολύ καλύτερα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η κούραση της χρονιάς, λόγω των πολλών παιχνιδιών. Τελικά επανήλθαμε στον καλό μας εαυτό και βγήκαμε πρώτοι».

Άρα τα στραβοπατήματα της ομάδας αποδίδονται καθαρά σε εσάς του ποδοσφαιριστές;

«Το μεγαλύτερο μέρος ναι, οφείλεται σε εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παίζουν μπάλα. Ότι και να λέμε, εμείς είμαστε αυτοί που θα αγωνιστούμε σε ένα παιχνίδι. Δεν είναι ούτε οι προπονητές, ούτε κάποιος άλλος παράγοντας».

Η ομάδα της Πιερίας, ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο φάνηκε, ή άλλοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από την καλή της πορεία;

«Όπως είπα και πριν, πιστεύω ότι είχαμε και καλύτερη ομάδα και υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με τους άλλους, απλά στο παιχνίδι με την Πιερία, μας βγήκε λίγο παραπάνω η κούραση και δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε αυτό που θέλαμε».

Σχετικά με την Περιφερειακή Ομάδα, πιστεύεις ότι θα βγει κάτι καλό;

«Πρώτα απ όλα είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να οργανωθεί σωστά η ομάδα και να δουλέψει όπως πρέπει για να υπάρξουν τα ανάλογα αποτελέσματα».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Μικτή Προπαίδων, καθώς είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι τα παιδιά από τόσο μικρή ηλικία αγωνίζονται μαζί, καθώς μπορεί στο μέλλον να συναντηθούν στη Μικτή Παίδων ή στην Μικτή Νέων. Είναι σίγουρα μια εμπειρία για αυτούς όσο μικροί σε ηλικία κι αν είναι τόσο το καλύτερο να μαθαίνουν ποδόσφαιρο σε ομαδικό κλίμα».

Αναφορικά με τα ταλέντα που υπάρχουν στην Λάρισα, για ποιους λόγους πιστεύεις ότι περνάν ανεκμετάλλευτα;

«Στην Λάρισα, έχουμε μια νοοτροπία η οποία δεν περιλαμβάνει τα νέα ταλέντα της περιοχής. Είναι πολύ λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φανεί κι έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Πολλές φορές, κάποιοι παίκτες λόγω της απογοήτευσης φεύγουν κι αναζητούν αλλού την τύχη τους. Πιστεύω ότι τώρα, με την οικονομική κρίση, είναι μια ευκαιρία για πολλούς ποδοσφαιριστές να παίξουν μπάλα και να αναγνωριστεί η αξία τους».

Για να υπάρξει αναγνώριση αυτών των ταλέντων από ομάδες της περιοχής, που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες, τι πρέπει να γίνει;

«Θα πρέπει πρώτα να υπάρξει οργάνωση από αυτές τις ομάδες. Είτε να γίνουν κάποια camp, αλλά να αναπτυχθούν και τα τμήματα σκάουτινγκ, ούτως ώστε τα παιδιά που μπορούν βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο να παίξουν, να έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σωστά και στην συνέχεια να παν στην ομάδα».

Σχετικά με τον Άρη Λάρισας τώρα, είναι μια ομάδα που φέτος δεν είχε στόχο την άνοδο, αλλά από την αναδιάρθρωση και μετά άρχισε να το κυνηγάει, μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική. Τι έχεις να πεις;

«Αν και φέτος, δεν ξεκινήσαμε στην ομάδα έχοντας σκοπό την άνοδο, στην συνέχεια μας προέκυψε και πιστεύω ότι το κυνηγήσαμε όσο μπορούσαμε. Το θέλαμε και πιστεύω ότι δεθήκαμε σαν ομάδα. Όλα τα παιδιά έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Φτάσαμε σε μια θέση κάποια στιγμή, που κυνηγούσαμε την άνοδο. Τώρα, είμαστε σε κάποιο σημείο που δεν μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε κάτι, επομένως θα παίξουμε για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Ποια η γνώμη σου για το έργο που κάνει ο προπονητής της ομάδα, κύριος Μπατσαράς;

«Ο κύριος Μπατσαράς είναι καινούριος προπονητής, με πολλή όρεξη. Δουλεύει αρκετά και βρίσκεται κοντά μας, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Επειδή είναι και πρώην ποδοσφαιριστής, καταλαβαίνει πως αισθανόμαστε και αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα».

Το γεγονός ότι είναι μικρός σε ηλικία, βοηθάει στην συνεννόηση μεταξύ σας;

«Ναι. Εννοείται. Νιώθει και καταλαβαίνει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και αυτό σίγουρα είναι πολύ θετικό».

Τι έχεις να πεις για την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Αιγάνη, αλλά και τον τρόπο που ήρθε;

«Θέλαμε το παιχνίδι, ξεκινήσαμε δυνατά και καταφέραμε να προηγηθούμε στα πρώτα λεπτά. Κρατήσαμε το σκορ μέχρι το ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος κλειστήκαμε πίσω. Κάποια στιγμή δεχτήκαμε ένα γκολ, με αποτέλεσμα να γίνει το 1 – 1. Εμείς επειδή θέλαμε την νίκη οπωσδήποτε ανεβήκαμε όλοι, αλλά αυτό ήταν μεγάλο ρίσκο. Ή θα δεχόμασταν γκολ, ή θα το πετυχαίναμε εμείς. Τελικά δεχτήκαμε το γκολ και ηττηθήκαμε».

Ποια η γνώμη σου για την ΑΕΛ; Πιστεύεις θα ανέβει φέτος;

«Επειδή είμαι από μικρός ΑΕΛ είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Ο κύριος Καβακάς, δουλεύει όπως φαίνεται με όρεξη και μπορεί άμα κερδίσει κάποια ματς, συγκεκριμένα τα επόμενα τρία που είναι και κρίσιμα θα πετύχει τον στόχο της και θα ανέβει».

Πιστεύεις ότι η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές;

«Η ΑΕΛ πρέπει να στηριχθεί στο σύνολο για να πάρει τα αποτελέσματα, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα και θα πρέπει να πάρει και πάλι την θέση που της αξίζει στην πρώτη εθνική».

Ποιος ποδοσφαιριστής σου αρέσει από την ΑΕΛ;

«Ο Σκόνδρας, γιατί είναι δυνατός ποδοσφαιριστής και παίζει με μυαλό, όπως επίσης και ο Καρακώστας, που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Επίσης μου αρέσει και ο Πόνσε, που έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει παίξει ούτε στα μισά παιχνίδια, αλλά στα 3 με 4 παιχνίδια που έπαιξε βγήκε ο καλύτερος παίκτης. Τέλος, είναι και ο Νεμπεγλέρας, που είναι η ψυχή της ομάδας. Είναι Λαρισαίος και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του. Παίζει μέχρι την τελευταία του ανάσα».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, βλέπεις να βγαίνει από το τέλμα που βρίσκεται;

«Η κρίση που χτύπησε γενικά την χώρα, χτύπησε και το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από την οικονομική κρίση γιατί όλοι οι παράγοντες το επηρεάζουν. Το μόνο θετικό ίσως είναι το ότι θα αναδειχτούν κάποια νεαρά παιδιά και θα παίξουν μπάλα τα νέα ταλέντα».

Τα όνειρά σου σαν νεαρός ποδοσφαιριστής για το μέλλον ποια είναι;

«Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι κάτι που το αγαπάω πολύ. Έπαιζα από πολύ μικρή ηλικία και από τότε καταστάλαξα στον Άρη Λάρισας. Εκεί αγάπησα το ποδόσφαιρο, με την βοήθεια του προπονητή που είχα από μικρός, τον κύριο Γιώργο Στατήρη. Θέλω να παίξω μπάλα και μακάρι αυτό να πραγματοποιηθεί».

Τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στο ποδόσφαιρο δεν σε επηρεάζουν;

«Σίγουρα με επηρεάζουν, αλλά έχω αγάπη για το άθλημα και θα προσπαθήσω να τα ξεπεράσω».

Η ΑΕΛ είναι μέσα στα όνειρα σου για το μέλλον;

«Σίγουρα. Είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρός. Θα ήθελα να παίξω για την ΑΕΛ και να κάνω ότι μπορώ για αυτήν».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τον κύριο Αλέκο Μπατσαρά, τους κυρίου Πατσή και Αλεξούδη στις Μικτές και τον κύριο Γιώργο Στατήρη που με βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον Άρη Λάρισας».