Βαθμολογία

«Να αρπάξουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά»

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Το athleticlarissa, συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει για την ανάδειξη των νέων ταλέντων στον χώρο του ποδοσφαίρου, από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με μια ακόμη συνέντευξη για την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας».

Αυτήν την εβδομάδα σειρά είχε ο Γιάννης Ανδρέου, που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΔ Νίκαιας, στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, ενώ παράλληλα πανηγύρισε και την πρωτιά με την Μικτή Νέων του Νομού Λάρισας, στον Όμιλο που αγωνίστηκε.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο Γιάννης, μίλησε για όλους και για όλα, από την εμπειρία του με την Μικτή, τους στόχους του με την Νίκαια, αλλά και τα όνειρά του να παίξει κάποια στιγμή στην ΑΕΛ, ενώ τόνισε πως η κρίση που επικρατεί σήμερα στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε:

Αρχικά, πες μας μερικά πράματα για τις εμπειρίες που πήρες από την Μικτή, αλλά και για την πρωτιά που καταφέρατε να πάρετε στον Όμιλό σας.

«Η ομάδα προσπάθησε αρκετά και είχε ένα πάρα πολύ καλό υλικό. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τον τίτλο του πρωταθλήματος, αρκετές αγωνιστικές πιο πριν, αλλά κάποια άτυχα αποτελέσματα, δεν μας το επέτρεψαν. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όμως, τα καταφέραμε στο τέλος και βγήκαμε πρωταθλητές».

Που οφείλεται το γεγονός, ότι αν και η ομάδα ήταν εμφανώς ανώτερη από τις υπόλοιπες στον Όμιλό της, έκανε αυτά τα στραβοπατήματα που ανέφερες πιο πριν;

«Σίγουρα, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός από την πλευρά μας κι αυτό ίσως να μας επηρέασε. Δηλαδή, ήμασταν από την αρχή το φαβορί στον Όμιλο, αλλά αυτό δεν καταφέραμε να το αποδείξουμε σε κάποια αποτελέσματα. Να το πω πιο απλά, πήραν τα μυαλά μας αέρα, επομένως ήρθαν κι αυτά τα άτυχα αποτελέσματα. Ωστόσο, καταφέραμε στην συνέχεια να μπούμε και πάλι στο παιχνίδι».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κύριο Αλεξούδη, τον προπονητή της Μικτής Νέων;

«Ο κύριος Αλεξούδης, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και πάνω απ’ όλα θέλει να βοηθήσει τα παιδιά. Έχει όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνει και μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι τέτοιοι προπονητές. Χάρηκα πολύ για την φετινή μας συνεργασία και εύχομαι στο μέλλον να συνεργαστούμε και πάλι».

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ομάδα, τη εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από τις μέχρι τώρα προπονήσεις;

«Υπάρχει κι εκεί πολύ καλό υλικό. Βέβαια, οι στόχοι που έχουμε θέσει φέτος είναι αρκετά υψηλοί, αφού πέρυσι η 4η Περιφέρεια βγήκε πρωταθλήτρια. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο και από εκεί και πέρα, ότι είναι να γίνει θα γίνει».

Υπάρχει συνεργασία με τα παιδιά των άλλων Νομών; Έχετε καταφέρει να δεθείτε σαν ομάδα;

«Από την πρώτη κιόλας προπόνηση με την Περιφερειακή Ομάδα, καταφέραμε να δεθούμε με τα υπόλοιπα παιδιά των άλλων Νομών. Από εκεί και πέρα όλοι μαζί θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο».

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για την εμπειρία που είχες με την δοκιμή σου στον Ολυμπιακό; Τι σε εντυπωσίασε;

«Υπήρχε ένα κάλεσμα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για εμένα και για κάποια άλλα παιδιά εδώ από την Λάρισα. Ήταν πολύ καλή εμπειρία για εμένα και χάρηκα πολύ που πήγα. Οι εγκαταστάσεις εκεί πέρα ήταν καταπληκτικές, δεν νομίζω να υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα τέτοιες εγκαταστάσεις και χάρηκα πολύ που κατάφερα να βρεθώ εκεί».

Όσον αφορά την Νίκαια, όπου αγωνίζεσαι φέτος, έχουμε δει ένα δυνατό σύνολο μέσα στο γήπεδο. Μπορείς να μας πεις μερικά πράματα για την ομάδα αυτήν;

«Είμαστε ένα νεανικό συγκρότημα θα έλεγα, που φέτος δεν είχαμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Στόχος μας ήταν να προωθηθούν νέα παιδιά και με την βοήθεια των προπονητών μας καταφέραμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής μέχρι τώρα και να βρισκόμαστε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ελπίζω να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος αυτό».

Πέρα από τα νέα παιδιά, στην Νίκαια υπάρχουν και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές. Σας έχουν βοηθήσει εσάς που είστε νεότεροι, δίνοντάς σας συμβουλές;

«Ναι βεβαίως. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, οι οποίοι έχουν παίξει μπάλα για αρκετά χρόνια. Εμάς που είμαστε μικρότεροι, μας συμβουλεύουν και γενικά βρίσκονται συνεχώς δίπλα μας και αυτό μας δίνει κουράγιο να προσπαθήσουμε περισσότερο. Υπάρχει αυτό που λέμε δέσιμο μεταξύ μας, είμαστε μια οικογένεια».

Τώρα, σε μια πιο προσωπική ερώτηση. Ο πατέρας σου είναι προπονητής στον Ηρακλή Χάλκης, ενώ εσύ παίζεις στην Νίκαια, δηλαδή δυο ομάδες που έχουν βρεθεί αντίπαλες φέτος στο Πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ποια τα συναισθήματά σου που βρεθήκατε αντίπαλοι έστω και για 90 λεπτά;

«Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο τα ξεχνάμε όλα. Για 90 λεπτά, δεν υπάρχει ούτε πατέρας, ούτε γιος ούτε τίποτα. Χάρηκα που παίξαμε ως αντίπαλοι, ήταν για εμένα μια ξεχωριστή στιγμή και θα την θυμάμαι. Αλλά όπως είπα, για 90 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας, ήμασταν αντίπαλοι».

Στις υπόλοιπες στιγμές, σου δίνει οδηγίες, για το πώς να παίξεις ή πώς να κινηθείς μέσα στο γήπεδο;

«Ναι, φυσικά. Είναι ένας άνθρωπος που με βοηθάει συνεχώς. Κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο βρίσκεται δίπλα μου. Αν καταφέρω κάποια στιγμή να πάω κάπου ψηλά, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας θα οφείλεται στον πατέρα μου».

Φέτος, είναι δύσκολη χρονιά για εσένα. Υποχρεώσεις, όσον αφορά το σχολείο και παράλληλα ποδόσφαιρο. Πως τα καταφέρνεις να ανταπεξέλθεις;

«Προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα. Στο σχολείο, προσπαθώ να είμαι καλός μαθητής και ταυτόχρονα να μην αφήνω πίσω και την ομάδα. Μου αρέσει και έχω μεράκι για αυτό που κάνω. Σίγουρα χρειάζονται αρκετές θυσίες και μεγάλος αγώνας για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε όλα».

Σχετικά με την ΑΕΛ, πιστεύεις πως θα πετύχει τον στόχο της φέτος και θα ανέβει στην Super League;

«Η ΑΕΛ, πιστεύω ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, είτε εύκολα είτε δύσκολα. Έχει έρθει ένας καινούριος προπονητής, ο κύριος Καβακάς, που είναι πολύ καλός στην δουλειά του και το έχει αποδείξει κιόλας. Στο τέλος, πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι χαρούμενοι γιατί θα δούμε την ΑΕΛ να ανεβαίνει».

Είναι όνειρό σου να παίξεις κάποια στιγμή στην ΑΕΛ;

«Βεβαίως. Κατάγομαι από την Λάρισα και όπως κάθε παιδί από εδώ, έτσι και για εμένα είναι όνειρό μου να αγωνιστώ με την φανέλα της ομάδας της πόλης μου. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να αγωνιστώ με τα χρώματα της ΑΕΛ».

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ξεχωρίσει από την φετινή ΑΕΛ και για ποιον λόγο;

«Φέτος, μου αρέσει πολύ ο Αντώνης Τσιάρας, γιατί είναι μικρός σε ηλικία και έχει πάθος και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Είναι ένα παιδί από την Λάρισα, που πήρε την φανέλα και παίζει για αυτήν, όχι για τον εαυτό του. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τον έχω ξεχωρίσει».

Από εξωτερικό ποια ομάδα υποστηρίζεις και για ποιον λόγο;

«Από εξωτερικό υποστηρίζω την Ρεάλ Μαδρίτης, από τότε που υπήρχαν οι γκαλάκτικος».

Ποιος ποδοσφαιριστής σου αρέσει από το εξωτερικό;

«Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό, ωστόσο εγώ θα προτιμήσω κάποιον από εδώ, την Ελλάδα. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Θεοδωράκη, που παίζει στους Ατρόμητους/Θύελλα, την προηγούμενή μου ομάδα και αυτός ο ποδοσφαιριστής έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στην Α1’ Ερασιτεχνική κατηγορία και έχει μεγάλο πάθος για αυτό που κάνει, ενώ αγωνιζόμαστε και στην ίδια θέση».

Όσον αφορά την ομάδα των Ατρόμητων/Θύελλα, που ήταν η προηγούμενή σου ομάδα, είναι κι αυτήν ένα νεανικό σύνολο, Ποια η γνώμη σου για το έργο που κάνει ο κύριος Βουτυρίτσας;

«Ο κύριος Θοδωρής, έχει επιλέξει να φτιάξει μια ομάδα που στελεχώνεται από νέους ποδοσφαιριστές, όπως εγώ και πιστεύω ότι πρέπει κι άλλοι προπονητές να βαδίσουν στα χνάρια του, διότι μόνο έτσι θα καταφέρουν να βγουν νέοι ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο. Κατά την γνώμη μου, είναι θετικό το γεγονός αυτό, είτε σωθεί η ομάδα φέτος, είτε όχι σίγουρα θα υπάρξει κάποιο κέρδος».

Θεωρείς πως ήρθε η ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει στροφή στα δικά του παιδιά και να αξιοποιηθούν τα τόσα ταλέντα που υπάρχουν;

«Σίγουρα. Τώρα που δεν υπάρχουν και λεφτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ευκαιρία κι ένα κίνητρο για εμάς τους νέους να δουλέψουμε περισσότερο και να καθιερωθούμε. Πολλές ομάδες μας παρακολουθούν και θα πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία, που εμφανίστηκε μπροστά μας, από τα μαλλιά».

Κατά την γνώμη σου, η κρίση που υπάρχει πέρα από τα αρνητικά, έκανε κι ένα καλό στο ποδόσφαιρο, από την άποψη ότι οι ομάδες στράφηκαν στα νέα παιδιά;

«Οι ομάδες στράφηκαν στους νέους ποδοσφαιριστές και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να κριθεί. Αναμφισβήτητα είναι καλό αυτό».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να πω ότι το ποδόσφαιρο το βλέπω επαγγελματικά και θέλω να παίξω μπάλα. Όχι ότι είμαι κάποιος μεγάλος παίκτης, αλλά έχω μεράκι για αυτό που κάνω και μου αρέσει. Ευχαριστώ πολύ».