Βαθμολογία

«Ευκαιρία να αποδείξουμε τι αξίζουμε»

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ATHLETICLARISSA ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ο ποδοσφαιριστής του Φιλοκτήτη Μελιβοίας, αλλά και της Μικτής Νέων του Νομού Λάρισας, Γιάννης Χρηστίδης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του λαρισινού ποδοσφαίρου. Παίζοντας για αρκετά χρόνια στον Άρη Λάρισας, τον ανακάλυψε το καλοκαίρι ο τεχνικός του Φιλοκτήτη, κύριος Μίλτος Ζιάκας και τον ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, που στόχο έχει να βγάζει ταλέντα και να τα προωθεί σε ανώτερες κατηγορίες.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Το athleticlarissa, συναντήθηκε και μίλησε μαζί του, στα πλαίσια της νέας στήλης που σκοπό έχει να δώσει τον λόγο στα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας, για την καλή πορεία και την πρωτιά που κατέκτησε η Μικτή Νέων του Νομού μας, στον Όμιλό της, για τον Φιλοκτήτη και την πορεία που έκανε φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και για την ΑΕΛ, τα όνειρά του και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χρηστίδης, στην συνέντευξη που ακολουθεί:

Ας ξεκινήσουμε με την πορεία που έκανε φέτος η Μικτή Νέων του Νομού μας, που κατάφερε να βγει πρώτη στον Όμιλό της. Που οφείλεται αυτήν η πρωτιά;

«Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου, αν και δεν το βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο σε ορισμένες περιπτώσεις. Δυσκολευτήκαμε σε κάποια παιχνίδια είναι η αλήθεια και σε κάποια άλλα ήμασταν άτυχοι, όπως με την Καρδίτσα στην εντός έδρας αναμέτρηση, όπου δεχτήκαμε δύο γκολ, χωρίς να υπάρχει λόγος. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν αυτήν την πρωτιά, καθώς όλοι οι παίχτες της ομάδας ήταν ένα επίπεδο ανώτεροι από τους άλλους. Η προσπάθεια που κάναμε μετράει και τώρα θα δούμε την συνέχεια με την Περιφερειακή Ομάδα».

Πιστεύεις ότι υπάρχουν ταλέντα, εδώ στην Λάρισα, που μπορούν να συνεχίσουν ανάλογα τις επόμενες χρονιές με τις Μικτές Ομάδες;

«Ναι φυσικά και υπάρχουν. Η Λάρισα, έχει αρκετά ταλέντα, ως νομός και ως πόλη. Θα δικαιωθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Τώρα, λόγω οικονομικής κρίσης, όλες οι ομάδες παίρνουν μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και ντόπιους, για να μπορέσουν να δουλέψουν. Δεν είναι πλέον τόσο εύκολο να έρθουν ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες κι επομένως οι ομάδες εκμεταλλεύονται τους ποδοσφαιριστές της περιοχής τους».

Άρα, κατά την γνώμη σου είναι θετικό το ότι το ποδόσφαιρο επιστρέφει στις ρίζες του; Δηλαδή το ότι οι ομάδες προσπαθούν να αναδείξουν ποδοσφαιριστές από την περιοχή τους;

«Ναι έτσι είναι. Μπορεί, κάποιος ποδοσφαιριστής, να μην κατάγεται από την Λάρισα, αλλά να παίζει σε κάποια ομάδα εδώ, αλλά το καλό είναι ότι οι πιο πολλοί ποδοσφαιριστές είναι Έλληνες. Το πρωτάθλημα θα είναι καθαρά ελληνικό και αυτό πιστεύω ότι θα ευνοήσει αρκετά παιδιά. Θα είναι για τον καθένα μας, μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε περισσότερο και να παίξουμε μπάλα».

Τι γνώμη έχεις για το έργο που κάνουν οι κύριοι Αλεξούδης και Πατσής στις Μικτές Ομάδες;

«Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κύριος Αλεξούδης, που τον είχα και προπονητή, μας βοήθησε πάρα πολύ και ψυχολογικά, αλλά και στο κομμάτι της προπόνησης. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και αυτός στην πρωτιά που κατακτήσαμε. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να έχουμε ακόμα καλύτερη συνεργασία στην πορεία».

Τώρα όσον αφορά τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας, πρόκειται για μια ομάδα που δεν είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο φέτος, παρά μόνο να βγάλει ταλέντα, ωστόσο την είδαμε σε υψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα και να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Που οφείλεται αυτό;

«Ο Φιλοκτήτης έκανε κάτι το ξεχωριστό φέτος. Τα περισσότερα παιδιά, ήταν στην ηλικία των 18 και 19 ετών, αλλά και χαμηλότερα. Δουλέψαμε καλά και κάναμε καλή προετοιμασία. Είμαστε όλοι πιτσιρικάδες και δεν υπάρχει ζήλια και ανταγωνισμός μεταξύ μας. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο και να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο καλό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα κάναμε μια καλή πορεία, ειδικά στον πρώτο γύρο, ενώ στο Κύπελλο αν και ήμασταν λίγο άτυχοι, γνώμη μου είναι ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και να φτάσουμε μέχρι και τον τελικό».

Ήταν μέσα στους στόχους σας ο τελικός;

«Ναι. Πρώτος στόχος μετά την κατάκτηση μιας καλής θέσης στο πρωτάθλημα ήταν ο τελικός. Είχαμε κάνει μια καλή πορεία μέχρι τώρα και θα μπορούσαμε να πάμε στο AEL FC ARENA και να παίξουμε σε ένα πολύ όμορφο γήπεδο, όπου θα μπορούσε να μας δει αρκετός κόσμος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Το καλοκαίρι, ο Φιλοκτήτης έκανε κάτι πρωτοποριακό όσον αφορά την προετοιμασία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έμεναν μαζί κάθε μέρα και γινόντουσαν διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα. Βοήθησε αυτό στο καλό κλίμα ανάμεσά σας;

«Σίγουρα, γιατί από πέρυσι είχαν μείνει 7 – 8 παιδιά και όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν καινούριοι στην ομάδα. Αυτό που έγινε το καλοκαίρι βοήθησε αρκετά στο να συσφιχτούν οι σχέσεις μεταξύ μας. Φυσικά αυτό ισχύει και για την δουλειά που έγινε, καθώς μπορώ να πω ότι κάναμε επαγγελματική προπόνηση. Μπορεί να κουραζόμασταν επειδή προπονούμασταν πρωί – απόγευμα, αλλά το γενικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι θετικό για εμάς».

Η διοίκηση βρίσκεται δίπλα στην ομάδα;

«Ναι, φυσικά και είναι. Είναι δίπλα μας σε ότι και αν χρειαστούμε, ότι θέλουμε το έχουμε και φροντίζει για όλα».

Σχετικά με την ΑΕΛ, ποια είναι η γνώμη σου; Θα πετύχει τον φετινό στόχο, που είναι να ανέβει στην Super League;

«Ως γνήσιος φίλαθλος της ομάδας, πιστεύω ότι η ομάδα θα ανέβει φέτος. Είναι ευκαιρία. Δεν πρέπει να παίζουμε άλλο στην Β’ Εθνική. Πρέπει να ανεβούμε στην Super League, εκεί που μας αξίζει. Με δουλειά και πίστη, στο τέλος θα δικαιωθεί η ομάδα και θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια».

Ο κύριος Καβακάς, πιστεύεις ότι έχει προσφέρει έργο από τότε που ήρθε στην ομάδα της ΑΕΛ;

«Πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής, που θέλει να δουλέψει και πιστεύει στις δυνατότητές του. Από τότε που ήρθε έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα της ΑΕΛ. Με αυτά που βλέπω, η ΑΕΛ παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, σε σχέση με τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην Β’ Εθνική. Χάρη σε αυτόν, κατά την γνώμη μου δέθηκε πιο πολύ η ομάδα και το γεγονός αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο».

Είναι όνειρο σου να παίξεις στην ΑΕΛ;

«Ναι. Φυσικά και είναι όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στην ομάδα της πόλης μου».

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις από την ΑΕΛ;

«Μέχρι τώρα, έχω ξεχωρίσει τον Κώστα Νεμπεγλέρα, παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην ίδια θέση. Νιώθει και αγαπάει την ομάδα και σε κάθε παιχνίδι κάνει κατάθεση ψυχής. Έχει φτάσει σε μια ηλικία και παρ’ όλα αυτά κατά την γνώμη μου είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΛ να έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις από το εξωτερικό;

«Είμαι Ρεάλ Μαδρίτης. Από παλιά αγαπούσα αυτήν την ομάδα, τότε με τους «γκαλάκτικος», μου άρεσαν πολύ ο Ρονάλντο, ο Κακά, ο Ζιντάν, ο Μπέκαμ, ο Φίγκο. Πάντα παρακολουθούσα αυτήν την ομάδα στο Champion’s League, που έπαιζαν αυτοί οι παίκτες και από τότε μου έμεινα να στηρίζω την Ρεάλ».

Ποιον παίκτη θαυμάζεις από το εξωτερικό;

«Πιο πολύ μου αρέσει ο Ρονάλντο, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος, αφού μου αρέσουν κι άλλοι. Για παράδειγμα μου αρέσει ο Μάρκο Ρόις και ο Μεσούτ Οζίλ».

Ο Γιάννης Χρηστίδης, μαζί με τον καλό του φίλο Γιώργο Ακρίβο και συμπαίκτη στη Μικτή Νέων, αλλά και μέχρι πέρυσι στον Άρη Λάρισας...

Σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πιστεύεις ότι θα βγει δυνατότερο από αυτήν την περιπέτεια, ή αυτήν θα είναι η καταστροφή του;

«Σίγουρα, δεν θα είναι τόσο δυνατό, προς το παρόν. Στην συνέχεια όμως, θεωρώ ότι θα δούμε πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, λόγω του ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά ταλέντα, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα. Ίσως τώρα είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν αυτά τα ταλέντα και να δούμε ένα πιο δυνατό και ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, με πλούσιο ταλέντο και πολύ θέληση. Τα παιδιά που βρίσκονται σε μικρή ηλικία έχουν όρεξη για μπάλα και αγαπάνε αυτό που κάνουνε».

Και κάτι τελευταίο, ασχολείσαι με κάποιο άλλο άθλημα πέρα από το ποδόσφαιρο, ή είναι το μοναδικό που σε ελκύει;

«Όχι. Το μοναδικό άθλημα που μου αρέσει είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι προσηλωμένος σε αυτό που κάνω και θέλω να συνεχίσω και επαγγελματικά».