Βαθμολογία

«Όνειρό μου να αγωνιστώ στην ΑΕΛ»

Ο ποδοσφαιριστής του Τοξότη Λάρισας, αλλά και της Μικτής Νέων του Νομού μας, Γιάννης Μπαλογιάννης, αποτελεί σίγουρα ένα από τα ταλέντα της Λάρισας, κάτι που έχει επιβεβαιώσει άλλωστε και με τις εμφανίσεις του, τόσο στο πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ, όσο και στο πρωτάθλημα των Μικτών ομάδων.
Σίγουρα, είναι θετικό να βλέπει κανείς ποδοσφαιριστές τόσο μικρής ηλικίας, να διαπρέπουν μέσα στα γήπεδα, καθώς αυτοί είναι που θα αποτελέσουν το μέλλον του λαρισινού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Μπαλογιάννης, έδωσε μια συνέντευξη στο athleticlarissa, όπου μίλησε για αρκετά θέματα, όπως η Μικτή και ο αυριανός πολύ σημαντικός αγώνας της απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Μαγνησίας, ο Τοξότης και η πορεία που κάνει φέτος στην Α1’ Ερασιτεχνική, αλλά και για την ΑΕΛ, στην οποία όπως αποκάλυψε θέλει να αγωνιστεί. Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής:

Πως βλέπεις το αυριανό παιχνίδι της Μικτής Νέων του Νομού μας, απέναντι στην αντίστοιχη του Βόλου; Είσαι αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα;

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Βόλος έδειξε ότι είναι μια δυνατή ομάδα στον πρώτο γύρο. Πιστεύω όμως, ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι κάτι το δύσκολο. Όπως φέραμε το πρωτάθλημα σε αυτό το σημείο, που να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική, κάνοντας τον αγώνα απέναντι στον Βόλο ντέρμπι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αύριο. Όλα τα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να καταφέρουμε κάτι καλό. Εύχομαι να πάνε όλα καλά αύριο.

Που, κατά την άποψή σου, υπερέχει η Μικτή Νέων της Λάρισας, απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν τον Όμιλο;

Πιστεύω πως η Λάρισα, πάντα έβγαζε ταλέντα. Πάντα, είχαμε από τις καλύτερες Μικτές. Φέτος, η δικιά μας ομάδα, έχει καλύτερη τεχνική κατάρτιση, ενώ υπάρχει και αρμετή δύναμη και σε αντίθεση με άλλες ομάδες είμαστε καλύτεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι έχετε παίξει με όλες τις ομάδες του Ομίλου σας, ποιος αντίπαλος σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Όλες οι ομάδες είχαν τις δυσκολίες τους. Κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Εμείς, κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι με τον Βόλο στον πρώτο γύρο, που χάσαμε, ενώ ήμασταν και άτυχοι. Αυτό, μας δυσκόλεψε αρκετά στην συνέχεια, ώστε να ανταπεξέλθουμε στα στάνταρ του πρωταθλήματος. Είχαμε και στο τέλος, μερικά άσχημα αποτελέσματα, όπως αυτό μέσα στην Κατερίνη, αλλά και εδώ απέναντι στην Καρδίτσα και αυτό μας άγχωσε περισσότερο.

Όσον αφορά τον Τοξότη, η ομάδα φέτος κάνει εντυπωσιακή πορεία και πετυχαίνει αρκετά γκολ στις αναμετρήσεις της. Η άνοδος αποτελεί στόχος και αν ναι είστε αισιόδοξοι;

Στόχος μας είναι η άνοδος. Ο Τοξότης είναι μια πολύ καλή ομάδα και δουλεύει με νέα παιδιά. Ο κύριος Χρήστος Γκάτας, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές και κάνει πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση. Η άνοδος είναι κοντά, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε κι εμείς. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις ήττες και τα άσχημα αποτελέσματα και να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουν μείνει λίγα παιχνίδι ακόμα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Από τις ομάδες που αγωνίζονται στην κατηγορία σας, ποιες έχεις ξεχωρίσει;

Οι περισσότερες ομάδες στην Α1’ ΕΠΣΛ, είναι δυνατές και έχουν έμπειρους παίκτες. Το Αβέρωφ είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει αυτό φέτος. Μια ακόμα πολύ καλή ομάδα, είναι ο Ηρακλής Λάρισας, που μας δυσκόλεψε αρκετά και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο. Ωστόσο, πιστεύω ότι καμιά ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο σαν αυτό που παίζει ο Τοξότης.

Τα πολλά γκολ που πετυχαίνει ο Τοξότης σε αρκετούς αγώνες, οφείλονται στο ότι η ομάδα έχει επιθετικό προσανατολισμό;

Δεν θα το έλεγα. Είμαστε μια ομάδα που έχει κορμό. Στην αρχή, η άμυνα μας δεν ήταν δεμένη, αλλά στην συνέχεια, εξελίχτηκε αρκετά και έγινε καλύτερη. Κυρίως έχουμε επιθετικούς παίκτες. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο στην ομάδα και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο.

Αναφορικά με την ΑΕΛ, πιστεύεις πως μπορεί να ανέβει κατηγορία φέτος;

Θα ήθελα να ανέβει η ομάδα της πόλη μας, της Λάρισας. Θα ήθελα φυσικά να παίξω και στην ΑΕΛ, είναι το όνειρό μου. Η ΑΕΛ δεν είναι άσχημη ομάδα για την Α’ Εθνική αυτήν την στιγμή. Έχουμε δει κι άλλες ομάδες, κατώτερες της ΑΕΛ, που φαίνεται ότι δεν μπορούν στην Α’ Εθνική.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τι έχεις να πεις;

Θα έλεγα ότι, η κατάσταση αυτήν, οφείλεται στην οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι στην χώρα. Η κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και καλύτερες στιγμές για το ποδόσφαιρο, αρκεί να μην τα παρατήσουμε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Σε ποια ομάδα του εξωτερικού θα ήθελες να αγωνιστείς;

Αυτήν την στιγμή θα ήθελα να παίξω στην ΑΕΛ. Πιο μετά, όσο μεγαλώνω, αν μπορούσα, θα ήθελα να παίξω στην Bayern.

Ποιον ξένο και ποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

Από ξένους, μου αρέσει πολύ ο Νεϊμάρ. Από Έλληνες, μου αρέσει πάρα πολύ ο Δεινόπαπας, που παίζει στην ΑΕΛ.

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Σελιώνη, τον κύριο Αλεξούδη και όλους μου τους προπονητές, που με εμπιστεύτηκαν.

Γιώργος Μητσιούλης