Βαθμολογία

Η σοβαρότητα κρίνει έναν προπονητή

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ώρες από την νέα ήττα της ΑΕΛ, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό με 0-1, μια ήττα που έφερε και το διαζύγιο της ΠΑΕ με τον Ηλία Φυντάνη.

Είχαν προηγηθεί για τους «βυσσινί» ήττες από Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ σε ένα κακό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο και με προίκα μόλις δυο βαθμούς από τις ισοπαλίες με ΑΕΚ και Πανιώνιο στη Λάρισα.

Όλα αυτά έφεραν και το διαζύγιο με τον Έλληνα τεχνικό ο οποίος φάνηκε ότι οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Σίγουρα έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στον πρώτο γύρο όταν η ΑΕΛ είχε δυο βαθμούς και μαζί του συγκέντρωσε είκοσι κάτι που ουσιαστικά έχει φέρει και την παραμονή στη Super League.

Τα καλά αποτελέσματα όμως που είχε στο πρώτο γύρο και η γενική συγκομιδή των 20 βαθμών ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την συμπεριφορά του πρώην προπονητή πια της ΑΕΛ. Αυτό ήταν κυρίως που ενόχλησε πολύ κόσμο με αποκορύφωμα φυσικά τα όσα έλαβαν χώρα στο προφίλ του Ηλία Φυντάνη στο Facebook, όπου σε σχόλια φιλάθλων ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ έβριζε με εκφράσεις πεζοδρομίου τους φιλάθλους.

Σίγουρα όπως ανέφερα ο κ. Φυντάνης συνέβαλε στο να δείξει καλό πρόσωπο η ΑΕΛ και να έχει πετύχει εν πολλοίς την παραμονή, προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΑΕΛ δεν θα κινδυνέψει όπως πχ πέρσι, ενώ σίγουρα και η παρουσία στους «4» του κυπέλλου είναι από μόνη της επιτυχία, καθώς ακόμα και ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΛ δεν πάει κάθε μέρα στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Αυτό που έλειπε από τον πετυχημένο κατά τα άλλα στην παρουσία του στον πάγκο κ. Φυντάνη ήταν η σοβαρότητα σε ορισμένα θέματα και το πως τα αντιμετώπιζε. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στα λεγόμενα του για τα απάνθρωπα όντα που έβριζαν και βρίζουν τη νεκρή μητέρα του, αλλά στο πως αντιμετώπιζε άλλα πράγματα. Ίσως βέβαια να είναι και ο χαρακτήρας του τέτοιος.

Και τι εννοούμε, μονίμως επιθετικός με μερίδα του Τύπου, μονίμως με ένα υφάκι χιλίων καρδιναλίων, μονίμως σύγκριση με πρώην συναδέλφους του, όπως το περιβόητο 4-4-4 ήτοι τις τεσσάρες που δεχόταν η ΑΕΛ με τον Αντρέ Πάους και τον Τζάκι Ματάισεν. Όλα αυτά συν φυσικά οι επιθέσεις του σε κόσμο και ύβρεις πεζοδρομίου, κάτι που φυσικά δεν ταιριάζει στο προφίλ ανθρώπου για τον πάγκο της ΑΕΛ.

Το ότι κάποτε δούλευε στον Αίαντα Σαλαμίνας, την Ηλιούπολη και άλλες ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας της χώρας, χωρίς φυσικά να τις υποτιμώ γιατί κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία, δεν με απασχολεί. Τα ίδια θα έλεγα ακόμα και αν είχε δουλέψει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τις δυο κατά τεκμήριο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας καθώς όπως είπα η συμπεριφορά του σε πολλά θέματα ήταν αυτό που ενοχλούσε αρκετούς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ