Βαθμολογία

Ενοχλητική η προκλητική αδιαφορία

Με μια πολύ βαριά ήττα με σκορ 4-0 επέστρεψε η ΑΕΛ στην βάση της μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» στην επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν εμφανίστηκαν ΠΟΤΕ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καλογρέζας και δίκαια ηττήθηκαν από την Ένωση η οποία ούτε η ίδια περίμενε τόσο εύκολη επικράτηση. Ένα άσχημο απόγευμα, ένα εφιαλτικό θα λέγαμε απόγευμα για την ΑΕΛ και τους φιλάθλους της που παρακολούθησαν από τις καφετέριες το παιχνίδι και εξυπακούεται έφυγαν απογοητευμένοι όχι από την ήττα, εξάλλου και αυτή μέσα στο παιχνίδι είναι, αλλά από την εμφάνιση της ΑΕΛ.

Θα πει κάποιος ποια εμφάνιση; Για να μιλάμε για εμφάνιση θα πρέπει μια ομάδα να παρουσιαστεί στο γήπεδο; Χτες στο Μαρούσι μόνο οι φανέλες εμφανίστηκαν στο γήπεδο και αυτό ήταν που ενόχλησε άπαντες, είτε μιλάμε για απλούς φιλάθλους, είτε ανθρώπους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας, είτε μέσα από την ομάδα.

Η προκλητική αδιαφορία που έδειξαν στο παιχνίδι με συνέπεια η ΑΕΚ να κάνει πάρτι απέναντι στην ΑΕΛ και να φτάνει άνετα στη νίκη με 4-0 παρότι έπαιζε με αρκετές απουσίες, σε ένα άδειο γήπεδο, με πίεση για νίκη μετά την απώλεια στην Ήπειρο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και με ένα πολύ σημαντικό ματς να ακολουθεί για την Ευρώπη κόντρα στη Ριέκα.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε αυτό που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο και με τέσσερα τέρματα έφτασε στη νίκη που την φέρνει πλέον στη κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη με Ολυμπιακό και Πανιώνιο.

Πολλά τα λάθη από πλευράς ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αντρέ Πάους να κάνει λάθος στην τακτική με την οποία παρέταξε τους «βυσσινί» στον αγωνιστικό χώρο, όμως το «φάουλ» του Ολλανδού τεχνικού ήταν στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΑΕΛ: «Δεν είναι ντροπή να χάσουμε 4-0, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές τυχαίνει να σεβόμαστε περισσότερο τον αντίπαλο και οι παίκτες αισθάνονται φόβο».

Καταρχάς ο κ. Πάους, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά, θα πρέπει να καταλάβει το μέγεθος της ομάδας στην οποία βρίσκεται καθώς δεν νοείται προπονητής της ΑΕΛ να δηλώνει αυτό το πράγμα και δεν το λέω ούτε προς υποτίμηση άλλων ομάδων ούτε τίποτε άλλο, απλώς η ιστορία αυτής της ομάδας δεν επιτρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι ντροπή να χάσει μια μεγάλη ομάδα (ΑΕΛ) από μια μεγαλύτερη (ΑΕΚ), αλλά είναι ντροπή το να μην παλέψει ΚΑΘΟΛΟΥ και να εμφανιστεί ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.

Και πάμε τώρα στο άλλο κομμάτι που αφορά τον φόβο των παικτών. Αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να λύσετε εσείς κ. Πάους για το αν υπάρχει φόβος στους παίκτες όταν είναι να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ομάδες της χώρας στην Αθήνα. Και φυσικά να μην εμφανιστεί στο μέλλον κάτι τέτοιο και εννοείται θα πρέπει να μην υπάρχει φόβος με καμία ομάδα όχι μόνο αν είναι από τα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας ή τα χαμηλότερα.

Χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει, το κλίμα είναι βαρύ στις τάξεις του λαρισινού συλλόγου και εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις, ωστόσο ακολουθεί δύσκολη συνέχεια με το παιχνίδι της Κυριακής (17/9 18:15) με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA.

Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν την δυσκολία της αναμέτρησης, η νίκη κρίνεται επιτακτική απέναντι στην δυσκολοκατάβλητη ομάδα της Αθήνας και θα πρέπει όσοι κληθούν να αγωνιστούν να «ματώσουν» τη φανέλα για να φτάσουν στη νίκη. Ο Ατρόμητος έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια (Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Παναιτωλικό εκτός) πράγμα που δείχνει ότι αποτελεί ένα πολύ καλό σύνολο.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ θα πρέπει να ηρεμήσει, να παραμείνει ψύχραιμη για την δύσκολη συνέχεια και άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ