Βαθμολογία

Κοιτάει μπροστά η ΑΕΛ

Στο χροντούλαπο της ιστορίας έχει μπει εδώ και μερικές ώρες η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης για την 2η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι παρότι ήταν καλύτεροι του Αστέρα Τρίπολης, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη μένοντας στο 1-1 με τους Αρκάδες.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο εξυπακούεται ότι η ΑΕΛ δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, αλλά στη γενική εικόνα του μέτριου αυτού αγώνα ήταν καλύτερη των Πελοποννήσιων και το τελικό σκορ σαφώς την αδικεί, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη. Με τέσσερις «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ στην επανάληψη η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο τέρμα που θα της έδινε και τη νίκη, σε ένα ματς που παραλίγο να έρθουν και τα πάνω κάτω με τα δυο μοναδικές ευκαιρίες των Αρκάδων στις οποίες δήλωσε παρών ο Μπόζοβιτς.

Τα σχόλια που γίνονται μετά τα παιχνίδι είναι πολλά και οι απόψεις των φιλάθλων της ΑΕΛ διίσταντο σχετικά με την εμφάνιση των «βυσσινί»  καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι η ΑΕΛ δεν έπαιξε βάσει αυτού που μπορεί, άλλοι υποστηρίζουν ότι η ΑΕΛ ήταν καλύτερη του Αστέρα.

Πάμε τώρα να δούμε τι έχουμε. Καταρχάς όλοι συμφωνούμε ότι η εμφάνιση δεν ήταν καλή, αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω στο σύνολο, στην εικόνα αυτού του μέτριου παιχνιδιού η ΑΕΛ ήταν καλύτερη του Αστέρα Τρίπολης, πως να το κάνουμε και δικαιούνταν τη νίκη. Και μην πηγαίνουμε μακριά, απλά ας δούμε όλοι τις δηλώσεις του τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης Στάικου Βεργέτη που είπε ορθά κοφτά ότι η ΑΕΛ δικαιούνταν κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα βέβαια, επειδή πρέπει να μιλάμε με τα δεδομένα που έχουμε, η νίκη δεν  ήρθε για την ΑΕΛ, η οποία μετρά έναν βαθμό στις δυο πρώτες αναμετρήσεις για την Super League και ενώ ακολουθεί μετά την διακοπή ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ένα παιχνίδι στο οποίο φυσικά η ΑΕΛ μπορεί, αν παρουσιαστεί βελτιωμένη, να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Καλογρέζα.

Η Ένωση μπορεί στην Ευρώπη να έδειξε πολύ καλή εικόνα με αποτέλεσμα την μεγάλη πρόκριση της απέναντι στη Μπριζ, ωστόσο έχει και εκείνη τις αδυναμίες της κάτι που φάνηκε περίτρανα και στα Γιάννενα όπου έμεινε στο 0-0. Μάλιστα ο «Άγιαξ» της Ηπείρου αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα και σίγουρα στο χέρι της ΑΕΛ είναι αν προσέξει στο παιχνίδι της με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνει σεφτέ στους εκτός έδρας βαθμούς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ