Βαθμολογία

Να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανήκει από χτες (19/8) το βράδυ η αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η πρώτη για την σεζόν 2017-2018. Η ΑΕΛ επέστρεψε στην Λάρισα με μια βαριά ήττα με 4-1 από τους Πειραιώτες και με αρκετό προβληματισμό τόσο στις τάξεις της όσο και στους φιλάθλους της.

Μια ήττα ασφαλώς δίκαιη κατά την προσωπική μου άποψη καθώς η ΑΕΛ δεν έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ικανή να κάνει την έκπληξη, αν και όπως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Παρότι λοιπόν οι «βυσσινί» δεν έπαιξαν καλά θα μπορούσαν στο 72’ να είχαν φτάσει στο 2-2 και ίσως να έφευγαν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τον Πειραιά. Αντ αυτού ο Ολυμπιακός μέσα σε δυο λεπτά μετέτρεψε το ρευστό 2-1 σε 4-1 και κλείδωσε τη νίκη του κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Η ήττα είναι βαριά, ακόμα και αν αυτή προήλθε από τον πρωταθλητή Ελλάδος και μεγάλο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα, για τους φιλάθλους της ΑΕΛ όπως και για όλους στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη ψυχραιμία. Οι σημερινές (20/8) εξελίξεις με την απομάκρυνση των Ντοντό, Κουτσιανικούλη και Λαμπρόπουλου δείχνουν ότι η διοίκηση της ΑΕΛ, θέλει να διώξει από την ομάδα παίκτες που είτε δημιουργούν πρόβλημα και υποκύπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα (Ντοντό), είτε δεν προσφέρουν αγωνιστικά αυτά που μπορούν.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά προσωπική μου απορία είναι πως γίνεται αυτοί οι παίκτες πριν λίγες ημέρες να είναι αναγεννημένοι να δείχνουν άλλο πρόσωπο στις προπονήσεις και τώρα να λύνονται τα συμβόλαια τους ως αποτυχημένοι. Είτε η μια περίπτωση θα ισχύει είτε η άλλη, πάντως δεν γίνεται να ισχύουν και οι δυο.

Για να επανέλθω στο αγωνιστικό του χθεσινού αγώνα στο Φάληρο, είχα τονίσει σε προηγούμενο άρθρο μου, ότι το φετινό ρόστερ της ΑΕΛ είναι πολύ καλό και φυσικά καλύτερο από πέρσι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες κυρίως στα αμυντικά χαφ κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, όμως επειδή πιστεύω πολύ στον τεχνικό των «βυσσινί» θεωρώ ότι θα βρει την άκρη στις όποιες αδυναμίες της ομάδας.

Όλα αυτά βέβαια υπό μια προϋπόθεση, να μην τεθεί κάποιο θέμα περί απομάκρυνσης του και ο Ολλανδός τεχνικός να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του απερίσπαστος. Πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή τα δείγματα του οποίου φανήκαν από πέρσι όταν συνέβαλε και αυτός στην παραμονή της ΑΕΛ στην Super League και σίγουρα το έργο του θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια.

Μακάρι όλα αυτά να είναι για το καλό της ΑΕΛ η οποία δίνει την επόμενη Δευτέρα (28/8 21:30) ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC ARENA. Παιχνίδι πονηρό και επικίνδυνο αυτό με τους Αρκάδες, οι οποίοι γνώρισαν εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και σίγουρα θα έρθουν στη Λάρισα με σκοπό να ρεφάρουν την ήττα αυτή.

Φυσικά αυτό ουδόλως θα πρέπει να απασχολεί τον Αντρέ Πάους και τους παίκτες του οι οποίοι θα πρέπει να καταφέρουν να κερδίσουν το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη και να πάρουν τους πρώτους για φέτος βαθμούς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ