Βαθμολογία

Διαφορετικά, δυνατά και ΑΕΛικά φέτος

Ολοκληρώθηκαν τα φιλικά της ΑΕΛ για την σεζόν 2017-2018 και σιγά σιγά οι «βυσσινί» ετοιμάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος και το δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:30.

Από τα δύσκολα ξεκινάει η ΑΕΛ, ενώ στα δύσκολα είχε τελειώσει και πέρσι το πρωτάθλημα με το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ευτυχώς με την ΑΕΛ να έχει πετύχει τον στόχο της παραμονής σε μια περίεργη χρονιά για την Βασίλισσα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο φέτος για την ΑΕΛ και σίγουρα η περσινή κακή χρονιά, δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Οι διοικούντες τον λαρισινό σύλλογο έμαθαν από τα λάθη της περσινής περιόδου και τα οποία δεν επαναλήφθηκαν στην πραγματοποίηση των φετινών μεταγραφών.

Στον Κάμπο έφτασαν παίκτες με ποιότητα κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση, ενώ παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν αποτέλεσαν δικαίως παρελθόν από τους «βυσσινί». Σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος και από την εικόνα στα φιλικά που έδωσε η ομάδα του Πάους καθώς η περσινή εικόνα με την φετινή ήταν η μέρα με τη νύχτα. Στην ΑΕΛ υπάρχει φέτος αρκετή ποιότητα, δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα φαίνεται εξάλλου η διαφορά για κάποιον που γνωρίζει το τόπι, στο ρόστερ κάτι που δεν υπήρχε σε μεγάλο βαθμό πέρσι και φάνηκε περίτρανα τόσο από την εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος όσο και από τα αποτελέσματα.

Από την διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια έχει τεθεί ο στόχος η ΑΕΛ να τερματίσει μεταξύ 5ης και 10ης θέσης, ήτοι οι «βυσσινί» να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα play-off και σίγουρα αν δεν τα καταφέρουν να είναι στο κόλπο μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος είναι δύσκολο καθώς στα πρώτα επτά παιχνίδια η ΑΕΛ θα δώσει τέσσερα μακριά από την Λάρισα και τα τρία από αυτά θα είναι απέναντι στις ομάδες του ΠΟΚ, ενώ από τα τρία εντός το ένα είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τα άλλα παιχνίδια είναι εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, ενώ το έτερο εκτός είναι και αυτό στην Αθήνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Παιχνίδια στα οποία πέρσι οι «βυσσινί» δεν πήραν ούτε βαθμό και με το πενιχρό 2-16 στα τέρματα.

Φέτος όμως μιλάμε από άλλη βάση και η ΑΕΛ της σεζόν 2017-2018 είναι ικανή για πολλές ζημιές στα πρώτα πολύ πολύ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία φυσικά θα πρέπει σε ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, που θα έρθουν, να μην χαθεί η πίστη στην ομάδα και να μην υπάρχει γκρίνια και εσωστρέφεια όπως πέρσι. Πολύ απλά γιατί όλο αυτό θα κάνει μόνο κακό στην ΑΕΛ.

Όσον αφορά τον πρώτο αντίπαλο της ΑΕΛ, τον Ολυμπιακό οι Πειραιώτες ξεκινούν και τον φετινό μαραθώνιο με την ταμπέλα του φαβορί και στόχος τους είναι το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Πλεονεκτήματα της ΑΕΛ στο παιχνίδι αυτό; Πρώτον το άγχος της πρεμιέρας που συνοδεύει σε τέτοιες περιπτώσεις τα φαβορί, δεύτερον το άδειο γήπεδο και τρίτον τα δυο πολύ σημαντικά για τους Πειραιώτες παιχνίδια με την Ριέκα, στα οποία παίζεται όλη η χρονιά τους στην Ευρώπη.

Δυνατά λοιπόν και χωρίς άγχος στη δύσκολη αυτή πρεμιέρα και γιατί όχι η Super League φέτος να ξεκινήσει με απώλεια του πρωταθλητή κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2010-2011 όταν ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχθεί ισόπαλος (1-1) στη Λεωφόρο με αντίπαλο την Ξάνθη. Κοινά σημεία με τότε; Η αναμέτρηση είχε γίνει σε άδειο γήπεδο, όπως τώρα, ενώ και η Ξάνθη προερχόταν από μια κακή χρονιά όπου είχε δυσκολευτεί πολύ μέχρι να πετύχει την παραμονή της.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ